09 / 05 / 2024

türkiyede maden ocakları

türkiyede maden ocakları

Türkiye ’de toplam 13 bin 418 aktif maden ocağı bulunurken bu yılın ilk dokuz ayında 3287 maden ocağı denetlendi. Madenlere 9 ayda 4 milyon 110 bin lira ceza kesildi...

Maden sektöründe hedef 40 milyar dolar ihracat!

Ekonominin üç senelik yol haritasını belirleyen OVP’de madencilik sektörü de geniş yer buldu. TİM Maden Sektör Kurulu Rüstem Çetinkaya, “Eğer OVP’deki maddeler uygulanırsa, 6,5 milyar dolarlık ihracatımızı 30-40 milyar dolar seviyelerine çıkarabiliriz” dedi.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Alican Önlü: Tunceli maden ve taş ocaklarının tehdidi altındadır!

HDP Milletvekili Alican Önlü, Tunceli'deki taş ve maden ocaklarını TBMM gündemine taşıdı. Önlü, ''Açılmak istenen ve şu anda işletilmekte olan taş ve maden ocaklarıyla halkın yaşam alanları ellerinden alınırken, halk zorunlu göçe de tabii tutulmaktadır.''dedi.

Maden ocaklarının yarısı kapatıldı!

Taner Yıldız, Türkiye'de 559 yer altı madeni olduğunu belirterek, "Bunun 217'si kömürle alakalı. Yaptığımız kontroller sonucu herhangi bir sıkıntı, benzer bir kaza yaşanmaması adına yarısı kapatılmış durumda" dedi.

Zonguldak'ta 5 maden ocağı kapatıldı!

Son dönemde artan maden kaza ardından Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve özel maden ocaklarını kapsayan denetimlerde şimdiye kadar 5 maden ocağında üretim durduruldu.

Soma'da işçi ücretlerini Türkiye İş Kurumu ödeyecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Soma'da faaliyetleri durdurulan Atabacası ve Işıklar maden ocaklarında çalışanların işveren tarafından ödenemeyen eylül ayı ücretlerinin Türkiye İş Kurumunca ödeneceğini söyledi

Maden ocakları için hazır tahkimat sistemi ihalesi yapılacak!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), kömür ocaklarında özellikle tavanın çökmesini engellemek için kullanılan, "domuzdamı" adı verilen 141 bin hazır tahkimat malzemesi satın alacak.Maden ocakları için hazır tahkimat sistemi ihalesi yapılacak.

Maden sektöründe daralma başladı!

"Sektörümüzde son iki yılda önemli ölçüde daralma yaşanmaya başladı, artış oranları düştü" diyen Maden Mühendisleri Odası Başkanı Yüksel, madenciliğin sorunlarının çözümü için "Madencilik Bakanlığı kurulmalı" önerisinde bulundu

Soma'da atık kömürlerin yol açtığı kirlilik önlenecek!

Soma'da atık kömürlerin yol açtığı hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla kaymakamlık öncülüğünde kurulan komisyon, maden ocaklarının işleme tesislerinden atık dökümü yapılan 15 dönümlük sahanın toprakla kapatılmasına karar verdi.

Tuğrul Ozan: Maden ocakları Karpuzlu'ya zehir saçıyor!

Bağımsız Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, "Eskiden sulama amaçlı kullanılan Karpuzlu Çayı, topraklarımıza bereket taşırdı. Şimdi ise zehir taşımaya başladı. Mden ocakları Karpuzlu'ya zehir saçıyor" dedi.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Soma'daki tüm üretimini durdurdu!

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez Kömür ocağı ile Işıklar ve Atabacası maden ocaklarını işleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin facianın ardından tüm faaliyeti durdurulmuştu.

Soma Kömür'de maden kapatılma kararı salı günü belli olacak!

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait Işıklar ve Atabacası maden ocağında faaliyetlerin durdurulması, ilçede büyük endişe yarattı. 5 bin 600 kişinin çalıştığı ocaklardaki madenciler “Ocaklar kapanırsa Soma da ölür” dedi.

türkiyede maden ocakları Haberi

türkiyede maden ocakları

Türkiye'deki 13 bin 418 madenden 3287'si denetlendi, usulsüz çalışmalar ve çevreye zarar nedeniyle 4 milyon 110 bin lira ceza kesildi.


Enerji ihtiyacının yüzde 50’sini maden ocaklarından sağlayan Türkiye ’de toplam 13 bin 418 aktif maden ocağı bulunurken bu yılın ilk dokuz ayında 3287 maden ocağı denetlendi. Uzmanlara göre, bir denetim memuruna 70 maden ocağının düştüğü Türkiye’de kontroller de yetersiz, kesilen cezalar da. 


Milli Emlak’ın ağaçlandırılmak şartıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na devrettiği, Ankara ’nın Kalecik ilçesine bağlı Çandır Köyü Bağlar Sivrisi Tepesi’nde kurulan taşocağı köyün su kaynaklarına zarar verince Meclis gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin, kaçak çalışan taş ocağını örnek göstererek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na Türkiye genelinde kaç maden ocağının denetlendiğini, kaçının usulsüz çalıştığını sordu. 


Bakanlık, yanıtında, 2012 yılında...