24 / 05 / 2024

Türkiyede Modern Mobilya projesi nedir

Türkiyede Modern Mobilya projesi nedir

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nce üniversitenin bilimsel araştırma projeleri kapsamında önceki yıl başlatılan "Türkiye'de Modern Mobilya Dokümantasyon ve Arşivleme" projesi tamamlandı.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinin ihracatı 4,5 milyar doları aştı!

Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı ocak-temmuz arasındaki 7 aylık dönemde 4,5 milyar doları geçti. En fazla ihracat yapılan ülke 577,6 milyon dolarla Irak oldu.

Beydilli Reklam Organizasyon Kağıt Matbaa Metal Mobilya İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beydilli Reklam Organizasyon Kağıt Matbaa Metal Mobilya İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de 900 bin TL sermaye bedeli ile Hamdi Beydilli tarafından kuruldu.

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

Kt Taahhüt İnşaat Mobilya Ve Prodüksiyon Hizmetleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kt Taahhüt İnşaat Mobilya Ve Prodüksiyon Hizmetleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Kaan Onaylı tarafından kuruldu.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Türkiye’nin mobilya devi Kelebek şimdi İngiltere'de!

‘Yeniliğe kanat açtık’ mottosuyla yurt içinde ve yurt dışında mağaza yatırımlarını tam gaz devam ettiren Türkiye’nin en köklü mobilya markasından biri olan Kelebek Mobilya, küresel mobilya sektörünün en güçlü pazarlarından biri olan İngiltere’de yeni konsept mağazasıyla dünyaya kanat açtı.

Bilasa İnşaat Tahahüt Gıda Mobilya Turizm Makina Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Bilasa İnşaat Tahahüt Gıda Mobilya Turizm Makina Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Bilasa İnşaat Tahahüt Gıda Mobilya Turizm Makina Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Arnavutköy'de yapıldı. 

Postacılar Dayanıklı Tüketim Malları Mobilya Tekstil İnşaat San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Postacılar Dayanıklı Tüketim Malları Mobilya Tekstil İnşaat San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi bugün Sarıyer'de 150 bin TL sermaye bedeli ile İrfan Postacı tarafından açıldı.

Samsun'da 4 milyon 70 bin TL'ye inşa edilen Gazi Halk Kütüphanesi ilgi odağı!

Samsun'da 14 ayda yeniden inşa edilen ve 4 milyon 70 bin TL'ye mal olan Gazi Halk Kütüphanesi, modern ve ferah yapısı ile ilgi odağı oldu. 

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Art Design'den ücretsiz danışmanlık hizmeti!

Türkiye'deki Art Deco tarzının öncüsü Art Design, proje mimarlığı hizmeti ile ücretsiz danışmanlık veriyor. Art Deco ve Luxury Modern mobilya tasarımlarıyla yaşam alanlarında fark yaratıyor.

Art Design'dan ücretsiz mimari danışmanlık hizmeti!

Art Deco tarzının Türkiye’deki en büyük öncüsü Art Design, Art Deco ve Luxury Modern mobilya tasarımlarıyla yaşam alanlarına çok yönlü bakış açıları getirirken, kişiye özel ücretsiz mimari danışmanlık hizmeti ile yaşam alanlarınızda fark yaratmayı hedefliyor.

Türkiyede Modern Mobilya projesi nedir Haberi

Türkiyede Modern Mobilya projesi nedir


İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, yürüttüğü bilimsel araştırma projesiyle Türk mobilya tasarımının 1920'de başlayan uluslararası stil modern dönemini arşivledi. 


İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nce üniversitenin bilimsel araştırma projeleri kapsamında önceki yıl başlatılan "Türkiye'de Modern Mobilya Dokümantasyon ve Arşivleme" projesi tamamlandı. 


Bölüm başkanı Doç. Dr. Deniz Hasırcı koordinatörlüğünde, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Tuna Ultav ve araştırma görevlileri Seran Borovalı ve Hande Atmaca'nın görev aldığı projede, Türk mobilya tasarımındaki 1920 yılından başlayarak 1980'lere kadar uzanan süreçteki uluslararası stil modern dönemi, tek tek toplanan parçalarla incelendi ve görsel arşiv oluşturuldu. 


- İşlevin ön plana çıktığı dönem 


Proje ekibince uzman danışman kadrosunun da desteğiyle yürütülen projede, süslemeden uzaklaşılarak tamamen işlevselliğin öne çıktığı, düz,...