12 / 05 / 2024

türkiyede not indirimi

türkiyede not indirimi

Türkiye'nin not indiriminde şüpheler artıyor. Maliye Bakanı Şimşek, "Türkiye'ye ilişkin bir not indirimi bence, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 'başka saiklerle olabilir' şüphesini artırıyor" dedi.

Bakandan ÖTV sorusuna net yanıt! 2023 ÖTV indirimi olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ÖTV indirimi sorusuna net bir yanıt verdi. İşte detaylar!

Akaryakıt fiyatları bir kez daha değişti! Benzine indirim, motorine zam! İşte yeni fiyatlar!

Akaryakıt fiyatlarında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Brent petrol fiyatlarında gözlemlenen dalgalanma beraberinde akaryakıt zammı ve indirimi haberlerini getiriyor.

Sıfır otomobillere ÖTV indirimi gelecek mi? İşte ilk açıklama!

Sıfır otomobillerdeki Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) indirime gidileceğine yönelik beklentiler 2. el piyasasını durgunlaştırdı. ÖTV indirimi beklentisi konusunda açıklamalarda bulunanan Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, "Böyle bir indirim şu aşamada uzak ihtimal olarak gözüküyor" dedi.

Akaryakıt fiyatları ne olacak? Benzin, motorin ve LPG fiyatları düşecek mi? 

Vergi Uzmanı ve Sözcü yazarı Dr. Nedim Türkmen, vergi indirimi yapılmadan akaryakıt fiyatlarıda indirimin olmayacağını belirtirken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, akaryakıtta ilave indirimlerin beklendiğini dile getirdi....

CarrefourSA'dan dev babalar günü fırsatı! Tıraş makinelerinde indirimi kaçırmayın! 19 Haziran 2022 fiyat listesi...

CarrefourSA'da Babalar Günü'ne özel katalog yayınlandı. Tıraş makinelerinde CarrefourSA Kart indirimleri başladı. Peki CarrefourSA'da Babalar Günü'ne özel tıraş makinesi fiyatları ne kadar? İşte 19 Haziran 2022 fiyat listesi...

Tuvalet kağıdı, peçete ve kağıt havluya KDV indirimi geldi! İşte A101, MİGROS, ŞOK 29 Mart 2022 fiyat listesi!

Temel ihtiyaç ürünlerinde KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Peki bu durum market raflarına ne zaman yansıyacak? KDV indirimi hangi ürünler için geçerli olacak? Tüketici kesim bu indirimden ne zaman faydalanacak? İşte ayrıntılar...

Evini kendi dönüştürene KDV indirimi!

Devlet kentsel dönüşüme teşvik etmek için önemli adımlar atıyor. Buna göre, vatandaş müteahhitle kat karşılığı anlaşma yapmadan evini kendi dönüştürmesi halinde sonra yüzde 18 yerine yüzde 1 KDV ödeyecek.

Türkiye'nin kredi notunu 'takvim dışı' düşüren Moody's'ten açıklama!

Moody’s'in cuma günü gelen not indirimi kararı 'takvim dışı' olması nedeniyle de eleştirildi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, kredi koşullarında değişiklik oluştuğunda takvim dışı değişiklik yapılacağını aktardı.

Tüketici bedel indirimi hakkını hiç kullanmıyor!

Tüketicilerin aldığı malın iadesini, değişimini, ücretsiz onarımını ve bedel indirimini talep etme hakkı olduğu ancak 22 yıldan bu yana bedel indirimiyle ilgili bir talepte bulunmadıklarını bildirildi.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Kira gelir vergisi götürü gider indirimi 2018!

2017 yılının sonunda yürürlüğe giren Torba Yasa ile kira gelir vergisi götürü gider uygulaması değişmişti. Peki, kira gelir vergisi götürü gider indirimi 2018 ne kadar oldu?

Kira gelir vergisi götürü gider indirimi kabul edildi!

Torba Tasarı'daki 9 madde daha kabul edildi. Buna göre, gayrimenkul sermaye iratlarına yönelik mükelleflerin gerçek giderlerine karşılık olmak üzere hasılatının yüzde 25'i oranında uygulanan götürü gider oranı yüzde 15'e düşürülecek.

türkiyede not indirimi Haberi

türkiyede not indirimi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'ye ilişkin bir not indirimi bence, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 'başka saiklerle olabilir' şüphesini artırıyor. Büyük resim, Türkiye'nin mevcut notunun devam ettirilmesine işaret ediyor" dedi. 


Şimşek, Bloomberg HT'de katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 


Enflasyon ve büyüme rakamlarının sorulması üzerine Şimşek, bu yıl öngörülmeyen birçok şok yaşandığını söyledi. Bu yılın, son 13 yılın en kurak yılı olması ve jeopolitik gerginlikler nedeniyle gıda fiyatlarının, geçen yıla göre yüzde 14-15 arttığını anlatan Şimşek, dolayısıyla gıda fiyatlarının enflasyonu bir miktar yukarı çektiğini ifade etti. 


Bunda, liradaki değer kaybının da etkili olduğunu dile getiren Şimşek, "Buna karşın, Merkez Bankası yılın başında para politikasını sıkılaştırdı ve dolayısıyla, ümit ediyorum ki yakında enflasyonda zirveyi buluruz ve çift haneye geçmeden enflasyon tekrar aşağı doğru...