02 / 05 / 2024

Türkiyede otellerde doluluk oranı

Türkiyede otellerde doluluk oranı

Türkiye 2014'ü Avrupa'nın en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı. Ortalama doluluk yüzde 2.2 düşüşle yüzde 62'ye geriledi. Türkiye Avrupa genelinde en düşük doluluğa sahip oldu.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Nevşehir'de 52 otel satışa çıktı!

Turizm cenneti Kapadokya en kötü günlerini yaşıyor… Otellerde doluluk oranları yüzde 30’lara gerilerken, bazı tahminlere göre 4 bin kişi işsiz kaldı. 52 otel satılık ilanına çıktı. Avrupalıların yanı sıra Amerikalılar ve Japonlar da çekildi.

Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu!

En iyi sezon olan temmuz, ağustos ve eylül aylarında turizm gelirleri yüzde 4.4 düşerken, Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu.

Baraj doluluk oranı 23 Mayıs 2015!

İSKİ verilerinden derlenen bilgiye göre barajlardaki mevcut su hacmi 23 Mayıs 2015 tarihi itibariyle yüzde 93.08 oranına ulaştı. İşte baraj doluluk oranı 23 Mayıs 2015 son durum...

Etstur'dan butik otellerde 9 taksitlik tatil imkanı!

Etstur; tatil köyleri ve resortlar dışında kalan butik oteller, şehir otelleri ve küçük aile otellerini, işadamları ile gezginlerin erişimine açtı. Bu otellerde konaklayanlar tatil otellerinde olduğu gibi ücreti 9 taksitle ödeyebilecek.

Palandöken'de doluluk oranı yüzde 40 arttı!

Dünyanın önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'ndeki otellerde doluluk oranları bu sezon yüzde 40 oranında arttı.

Çanakkale'de oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı törenleri dolayısıyla otellerde doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı kentte,Hayrullah Turgay Kılıç,"Bu çerçevede otel yatırımcılarını Çanakkale'ye bekliyoruz."dedi.

2014'te Türk otellerinde doluluk oranı azaldı!

TÜRKİYE 2014 yılını Avrupa'nın en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı. Yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlayan Türkiye otellerinde ortalama doluluk yüzde 2.2 düşüşle yüzde 62'ye geriledi.

Türkiye'de otellerde doluluk oranı düştü!

Türkiye 2014'ü Avrupa'nın en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı. Ortalama doluluk yüzde 2.2 düşüşle yüzde 62'ye geriledi. Türkiye Avrupa genelinde en düşük doluluğa sahip oldu.

Baraj doluluk oranları 15 Ocak 2015!

İSKİ verilerinden derlenen bilgilere göre, kente su sağlayan barajlardaki mevcut su hacmi artmaya başladı. İstanbul barajlarının doluluk oranları 15 Ocak 2015 tarihi itibari ile 83.45'e ulaştı. İşte Baraj doluluk oranları 15 Ocak 2015 son durum...

Baraj doluluk oranları 13 Ocak 2015 son durum!

İSKİ verilerinden derlenen bilgilere göre, kente su sağlayan barajlardaki mevcut su hacmi artmaya başladı. İstanbul barajlarının doluluk oranları 13 Ocak 2015 tarihi itibari ile 81.26'ya ulaştı. İşte Baraj doluluk oranları 13 Ocak 2015 son durum...

Baraj doluluk oranları 12 Ocak 2015!

İSKİ verilerinden derlenen bilgilere göre barajlardaki mevcut su hacmi artıyor. İstanbul barajlarının doluluk oranları 12 Ocak 2015 tarihi itibari ile 76.05'e ulaştı. İşte baraj doluluk oranları 12 Ocak 2015...

Türkiyede otellerde doluluk oranı Haberi

Türkiyede otellerde doluluk oranı

Toplumsal olaylar, Türkiye çevresindeki ülkelerde yaşanan sıkıntılar, Rusya'daki ekonomik krizin gölgesinde kalan turizmde 2014 yılının otel doluluk bilançosu belli oldu. Global'in hazırladığı '2014 Ülke Perfomans Raporu' açıklandı. 2014 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 5.5 artışla 36.8 milyona ulaşmasına rağmen, otel dolulukları geçen yıl kan kaybetti. STR verilerinden hareketle Turistik Otelciler, işletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) yaptığı analize göre, yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlayan Türkiye otellerinde doluluklar bir önceki yıla göre yüzde 2.2 oranında düşüş gösterdi ve doluluk ortalaması yüzde 62'ye geriledi. 


Türkiye Avrupa genelinde en düşük doluluğa sahip ülkelerden biri olarak dikkat çekti. Düşüş sadece dolulukla sınırlı kalmadı. ADR olarak adlandırılan ortalama günlük satılan oda bedeli de Türkiye genelinde yüzde 3.7 düşüşle 105.9 avro olarak gerçekleşti. Yılın son ayında,...