03 / 05 / 2024

türkiyede patlama yöntemiyle yıkılan ilk köprü

türkiyede patlama yöntemiyle yıkılan ilk köprü

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na bağlantısını sağlayan K1 kavşağı bölgesinde yolun genişletilmesi nedeniyle Dilovası mevkisi ile Gebze arasındaki iki eski köprüye döşenen emülsiyon tipi patlayıcılar gece saat 00.00'da patlatıldı...

TOKİ kura yöntemiyle nasıl konut satıyor?

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kura yöntemiyle nasıl konut satıyor? İşte tüm detaylar...

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 52'si tamamlandı!

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde yapımı süren çift tüp 29 kilometre uzunluğuyla Avrupa'nın en uzunu olacak Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 52'si tamamlandı.

Bursa Kebap Evi franchising yöntemiyle büyüyor!

Türkiye genelinde 95 şubesi bulunan restoran zinciri Bursa Kebap Evi, franchising yöntemiyle büyümeye devam ediyor. Bursa Kebap Evi şubesi açan bir girişimcinin yüzde 15 kâr marjıyla 24-36 ay arasında yatırımını finanse edebileceği ifade ediliyor.

Keşke bütün projeleri yap-işlet-devret yöntemiyle yapabilsek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, projelerin önemlilerini, öncelikli olanlarını ve yap-işlet-devret yöntemiyle yapabileceklerini, finansman bulabileceklerini ilgili mevzuat gereğince yap-işlet-devret yöntemiyle yaptıklarını belirterek, "Keşke bütün projeleri yap-işlet-devret yöntemiyle yapab

Dövizle kira ödemesi anlaşmazlıkları arabuculuk yöntemiyle çözülüyor!

Antalya'da bir restoran işletmecisinin, dövizle yaptığı kira ödemesinde yaşadığı sorun arabuluculuk yöntemiyle Türk lirası kuruna sabitlenerek çözüme kavuşturuldu

Konutta faiz indirimi tüketiciyi gayrimenkule yöneltti!

Konut sektörünü canlandırmak adına yapılan faiz indirimi sektöre canlılık getirdi. Konut faizinin yüzde 0.98’e çekilmesi tüketiciyi gayrimenkule yöneltti.

Taşkın Altınkaya Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Ve Proje Yönetimi San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Taşkın Altınkaya Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Ve Proje Yönetimi San.Tic.Ltd.Şti. bugün Beylikdüzü’nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Taşkın Altınkaya tarafından kuruldu. 

Ovit Tüneli'nin yüzde 97'si tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid döneminde başlanan ve 2018'in "en uzun" çılgın projesi olan Ovit Tüneli’nin yüzde 97’si tamamlandı.

Menderes Türel:Antalya’yı betonlaştırmayacağız!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’yı çevresiyle, yeşiliyle, tarihiyle koruyarak geliştireceklerini belirterek, Antalya’yı betonlaştırmayacaklarını söyledi.

Albaraka Türk bu yılın ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi!

Albaraka Türk, 2018 yılının ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirerek 95 gün vadeli, 135 milyon TL değerindeki ihracın getirisi dönemsel olarak yüzde 3,2664 oldu..

Türkiye’nin yükselen şehirleri MIPIM 2018’de boy gösterecek!

13-16 Mart'ta, Fransa’nın Cannes şehrinde 29. defa düzenlenecek olan MIPIM'de dünyayı Dünyayı Yöneten Şehirler Yarışında, Türkiye'nin Yükselen Şehirleri de boy gösterecek..

Kuveyt Türk Portföy, gayrimenkul yatırım fonları kurmayı planlıyor!

KT Portföy Genel Müdürü Tayfun Özkan, Kuveyt Türk Portföy, gayrimenkul yatırım fonları kurmayı planladıklarını açıkladı...

Avrasya GYO Antalya Türkler Köyü parseli 2017 değerleme raporu!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Antalya İli, Alanya İlçesi Türkler Köyü, 320 Ada 1 Parsel, R Blok 1.ve 3. Bağımsız Bölüm Yılsonu Değerleme Raporunu yayınladı..

türkiyede patlama yöntemiyle yıkılan ilk köprü Haberi

türkiyede patlama yöntemiyle yıkılan ilk köprü

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Türkiye'de ilk defa "patlatma" yönetimiyle köprü yıkımı gerçekleşti.


TEM Otoyolu'nun Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na bağlantısını sağlayan K1 kavşağı bölgesinde yolun genişletilmesi nedeniyle Dilovası mevkisi ile Gebze arasındaki iki eski köprüye döşenen emülsiyon tipi patlayıcılar gece saat 00.00'da patlatıldı. 


Emülsiyon tip patlayıcıların patlatılmasının ardından köprüler 2,5 saniye içerisinde yerle bir oldu, çevrede yoğun bir toz bulutu oluştu. Her bir köprü için 61,5 kilogram patlayıcı ve 25 gecikmeli kapsül kullanıldı. 


Patlatma sırasında yaşanacak taş fırlaması ve gürültü şiddetine karşı güvenlik tedbirleri alındı. Köprüler 4 kat tel ve toz örtüsüyle sarılırken, çevredeki binalar her ihtimale karşı koruyucu örtüyle kaplandı. Köprülerin etrafında 300 metrelik güvenlik şeridi oluşturuldu. 


Köprülere döşenen patlayıcıların patlatılmasının ardından, ekipler molozların kaldırılması için çalışma başlattı.


Çalışma nedeniyle çift yönlü trafiğe kapatılan TEM Otoyolu,...