03 / 05 / 2024

türkiyede patlatmayla köprü yıkımı

türkiyede patlatmayla köprü yıkımı

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na bağlantısını sağlayan K1 kavşağı bölgesinde yolun genişletilmesi nedeniyle Dilovası mevkisi ile Gebze arasındaki iki eski köprüye döşenen emülsiyon tipi patlayıcılar gece saat 00.00'da patlatıldı...

1915 Çanakkale Köprüsünün kuleleri Erdoğan’ın bağlanacağı tören ile tamamlanacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan 1915 Çanakkale Köprüsü'yle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans ile bağlanacağı tören ile köprünün kuleleri tamamlanacak." dedi.

Tahsin Tarhan: Köprüler kamulaştırılmalı!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kuzey Çevre Otoyolu, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devlete yük olduğunu belirtti..

Köprü ve otoyollardan 6 ayda 679 milyon lira gelir elde edildi!

Türkiye'de köprü ve otoyollardan elde edilen gelir, ocak-haziran döneminde 679 milyon 59 bin 942 lira oldu

İzmir'e hem köprü hem tüp geçit yapılacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir'e hem köprü hem de batırma tüp geçit yapacaklarının müjdesini verdi.

İzmir'de köprü, batırma tüp, yapay ada yapılacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, İzmir'de köprü, batırma tüp, yapay ada yapacaklarını ve bunları birbiriyle birleştirerek trafiği ring haline getireceklerini söyledi. .

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ilişkin 9 soru mecliste!

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin maliyetine ve şirketlere verilen geçiş güvencesi mecliste konu oldu. CHP'li Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

1915 Çanakkale Köprüsü için önemli kamulaştırma!

1915 Çanakkale Köprüsü için bazı taşınmazlar Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

Türkiye'den 3. köprü 'dünyanın en uzun köprüleri' arasında olacak!

Türkiye 2023 hedefleri arasındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ile dünyanın en uzun köprüsünü inşa edecek.Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında Türkiye 3 köprü ile dünya sıralamasına girmiş olacak.

Orhan Tavlı: Çanakkale Köprüsü Türkiye’nin simgesi olacak!

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü Türkiye’nin simgesi olacak'' dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü tarih tüpü ile ölümsüzleştirilecek!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün nirengi noktası temeline "tarih tüpü" konulacak. Yapı Merkezi Holding AŞ Kurumsal İletişim Koordinatörü Ayırga: "Amacımız yıllar sonra bölgede kazı yapacak arkeologlar tarafından eserlerin bilgilerine ulaşılmasını sağlamak" dedi.

Çanakkale 1915 Köprüsü için tören alanı hazırlanıyor!

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün 18 Mart 2017 tarihinde yapılacak temel atma töreni için Lapseki'de geniş bir tören alanı inşa ediliyor.

Ulaştırma Bakanı Arslan, Çanakkale Köprüsü'nün çalışmalarını inceledi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çanakkale Köprüsü'nün çalışmalarını inceledi.

Türk müteahhitlere Körfez köprüsü daveti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez turundan ekonomik alanda çok sayıda işbirliği kararı alındı. S. Arabistan ve Bahreyn arasında yapılacak 2’nci köprü projesine Türk firmaları davet edilecek.

türkiyede patlatmayla köprü yıkımı Haberi

türkiyede patlatmayla köprü yıkımı

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Türkiye'de ilk defa "patlatma" yönetimiyle köprü yıkımı gerçekleşti.


TEM Otoyolu'nun Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na bağlantısını sağlayan K1 kavşağı bölgesinde yolun genişletilmesi nedeniyle Dilovası mevkisi ile Gebze arasındaki iki eski köprüye döşenen emülsiyon tipi patlayıcılar gece saat 00.00'da patlatıldı. 


Emülsiyon tip patlayıcıların patlatılmasının ardından köprüler 2,5 saniye içerisinde yerle bir oldu, çevrede yoğun bir toz bulutu oluştu. Her bir köprü için 61,5 kilogram patlayıcı ve 25 gecikmeli kapsül kullanıldı. 


Patlatma sırasında yaşanacak taş fırlaması ve gürültü şiddetine karşı güvenlik tedbirleri alındı. Köprüler 4 kat tel ve toz örtüsüyle sarılırken, çevredeki binalar her ihtimale karşı koruyucu örtüyle kaplandı. Köprülerin etrafında 300 metrelik güvenlik şeridi oluşturuldu. 


Köprülere döşenen patlayıcıların patlatılmasının ardından, ekipler molozların kaldırılması için çalışma başlattı.


Çalışma nedeniyle çift yönlü trafiğe kapatılan TEM Otoyolu,...