02 / 05 / 2024

Türkiyede refah ve eğitim seviyesi bakımından en iyi iller

Türkiyede refah ve eğitim seviyesi bakımından en iyi iller

Gayrimenkul veri şirketi REIDIN'in 62 ili kapsayan çalışmasına göre, Türkiye'de refah ve eğitim seviyesi bakımından en iyi iller İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla olarak belirlendi.

Ova Arıtım Proje ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Çeliktepe Şubesi açıldı!

Ova Arıtım Proje ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Çeliktepe Şubesi, Orhan Gümüş Şube Müdürlüğü'nde 5 bin TL sermaye ile 13 Ocak'ta Kağıthane, Çeliktepe Mahallesi, İnönü Caddesi'nde açıldı.

Çakaroğlu İnşaat Taahhüt Harfiyat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Çakaroğlu İnşaat Taahhüt Harfiyat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Suat Çakar Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 400 bin TL sermaye ile 25 Aralık'ta Esenyurt, Sultaniye Mahallesi, Doğan Araslı Bulvarı'nda kuruldu.

Hakan Tütüncü: İskan ve ruhsatla ilgili sorunlar çözüldü!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, iskan ve ruhsatla ilgili problemlerini çözdüğü, kat artışı talebini karşıladığı inşaat malzemecileri sitesi esnafının, yeni yer isteğinin karşılanması için de gereken desteği sağlayacağını ifade etti.

Gök Yıldız İnşaat Yapı Taahhüt Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gök Yıldız İnşaat Yapı Taahhüt Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gökay Yıldız tarafından 40 bin TL sermaye ile 17 Aralık'ta Eyüp, Topçular Mahallesi, Rami Kışla Caddesi'nde kuruldu.

Esda Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Emlak Tekstil ve Kırtasiye İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esda Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Emlak Tekstil ve Kırtasiye İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Semiha Bilmez tarafından 50 bin TL sermaye ile 11 Aralık'ta Eyüp, Çırçır Mahallesi'nde kuruldu.

Arska İnşaat ve Taahhüt Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arska İnşaat ve Taahhüt Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hüseyin Karayel ve Mustafa Arslan ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 8 Aralık'ta Sarıyer, Bahçeköy Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Bloomist İnşaat Taahhüt Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bloomist İnşaat Taahhüt Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Zeynep Ezgi Çavuşoğlu tarafından 10 bin TL sermaye ile 1 Aralık'ta Ataşehir, Fetih Mahallesi, Bağımsızlık Bulvarı'nda kuruldu.

Aydınoğlu Grup Yapı Taahhüt Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydınoğlu Grup Yapı Taahhüt Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Salih Aydın tarafından 100 bin TL sermaye ile 20 Kasım'da Kartal, Orta Mahallesi, Genç Osman Caddesi'nde kuruldu.

Taj Maden Enerji İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taj Maden Enerji İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yunus Emre Öztürk tarafından 10 bin TL sermaye ile, İstanbul Avrupa Yakası Beyoğlu'nda kuruldu.

Kanberoğlu Yapı İnşaat Taahhüt Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kanberoğlu Yapı İnşaat Taahhüt Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Oruç Kanberoğlu tarafından 200 bin TL sermaye ile 10 Kasım'da Esenyurt, Hürriyet Mahallesi, Necip Fazıl Kısakürek Caddesi'nde kuruldu.

Bemart İnşaat Taahhüt Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bemart İnşaat Taahhüt Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Emre Kaya, Berk Aslan ortaklığıyla 15 bin TL sermaye ile 4 Kasım'da Üsküdar, Kısıklı Mahallesi, Dindar Sokak'ta kuruldu.

Keptioğlu İnşaat Taahhüt Mühendislik ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keptioğlu İnşaat Taahhüt Mühendislik ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Nahit Kepti ve Nahil Kepti ortaklığıyla 400 bin TL sermaye ile 27 Ekim'de Kadıköy, Eğitim Mahallesi'nde kuruldu.

Dome Yapı Taahhüt Ticaret Enerji ve Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Dome Yapı Taahhüt Ticaret Enerji ve Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi, Mustafa Girgin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 200 bin TL sermaye ile 26 Ekim'de Sarıyer, Huzur Mahallesi'nde kuruldu.

Türkiyede refah ve eğitim seviyesi bakımından en iyi iller Haberi

Türkiyede refah ve eğitim seviyesi bakımından en iyi iller

Türkiye'de yaşanabilirlik, refah düzeyi ve eğitim seviyesi bakımından en iyi illerin İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla, mahallelerin ise İstanbul'un Etiler, Bebek, Arnavutköy ve İstinye mahalleleri olduğu belirlendi. 


REIDIN Kıdemli Analisti Orhan Vatandaş, AA muhabirine, il, ilçe ve mahallelerin yaşanabilirlik düzeylerini ortaya koymak amacıyla hazırladıkları Sosyoekonomik Derecelendirme (SED) raporuna ilişkin bilgi verdi. 


Türkiye'nin 62 ilinde gerçekleştirdikleri çalışmayla, inceledikleri değerler üzerinden üretilen SED skorlarının kümelenerek her bir bölgeye ait derecelerin elde edildiğini belirten Vatandaş, bu derecelerle bölgelerin, sosyoekonomik açıdan sıralanmalarının belirlendiğini bildirdi.


İstanbul dışında 'A+' dereceye sahip mahalle yok


 SED raporuna göre, 62 ilde gerçekleştirilen çalışmada, ilçe ve mahalleler "A+", "A", "A-", "B+", "B", "B-", "C+", "C", "C-" olarak derecelendirildi.


Çalışmada İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla "A+" iller olarak öne çıkarken, Antalya, Sinop, Eskişehir, Edirne, Balıkesir...