07 / 05 / 2024

türkiyede riskli alan ilan edilen yerler

türkiyede riskli alan ilan edilen yerler

Türkiye’de 106 bölgede 70 bin dönüm riskli alan ilan edildi. Sadece İstanbul’da riskli alanlar üzerinde 377 bin 167 adet konut bulunuyor.İstanbul’da riskli ilan edilen bölge yaklaşık 11 bin dönüm...

59 ilde 263 riskli alan var!

Türkiye genelinde ilan edilen riskli alan sayısının 263 olduğunu duyuran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 5 yılda 1.5 milyon konutu dönüştürecek.

Torbalı'da riskli alan olarak ilan edilmesi istenen yerler TBMM gündeminde!

İzmir'in Torbalı ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Urla'da riskli alan ilan edilen ve dönüştürülen alanlar meclis gündeminde!

İzmir'in Urla ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Seferihisar'da riskli alan ilan edilen ve dönüştürülen alanlar TBMM'de!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Küçükçekmece'de riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararı gereğince İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, İkitelli (Atatürk) Mahallesi'nde riskli alan kararı alındı..

Erzurum Narman'da riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararı gereğince Erzurum Narman'da riskli alan kararı alındı..

Üsküdar'da 3 mahallede riskli alan kararı!

İstanbul'un Üsküdar ilçesi Çengelköy, Çengel Ferah ve Çengel Küplüce mahalleleri sınırları içerisindeki bazı bölgelerin riskli alan ilan edilmesi kararı bugün Resmi Gazete'de yayınlandı...

İstanbul Bağcılar'da riskli alan kararı!

İstanbul Bağcılar İlçesi Bağlar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar riskli alan olarak ilan edildi. 

İstanbul Eyüpsultan'da riskli alan kararı!

İstanbul Eyüpsultan İlçesi'ne bağlı Akşemsettin Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar riskli alan olarak ilan edildi. 

Fulya’daki Hilton Sitesi'ne riskli alan kararı!

İstanbul Fulya’da yer alan Hilton Sitesi için riskli alan kararı verildi. Dönüşüme girecek olan sitenin yerinde yeni rezidanslar yükselecek.

Şişli Fulya Mahallesi'nde riskli alan kararı!

İstanbul Şişli'ye bağlı Fulya Mahallesi'ndeki bazı alanlar riskli alan olarak ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Hatay İskenderun'da riskli alan ilan edildi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Hatay İskenderun'daki bazı alanlar riskli alan ilan edildi..

Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi'nde riskli alan kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu Kararları kapsamında Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi'ndeki bazı alanlar riskli alan ilan edildi..

türkiyede riskli alan ilan edilen yerler Haberi

türkiyede riskli alan ilan edilen yerler

DEPREM, Türkiye’nin bir gerçeği. 17 Ağustos 1999’da yaşanan Marmara Depremi, 12 Kasım 1999’da yaşanan Düzce depremi, 19 Mayıs, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011’de sırasıyla yaşanan Simav, Van ve Erciş depremlerinde ortaya çıkan can ve mal kayıpları “kentsel dönüşümü” Türkiye’nin önceliği haline getirdi.Türkiye, yaşanan acı depremlerin ardından kentsel dönüşüm kavramını ilk Kadıköy-Fikirtepe bölgesi ile tanıdı. Ardından tüm Türkiye’de riskli alanlar tek tek tespit edildi ve kentsel dönüşüm bölgeleri belirlendi. Türkiye’de 106 bölgede 70 bin dönüm riskli alan ilan edildi. Sadece İstanbul’da riskli alanlar üzerinde 377 bin 167 adet konut bulunuyor. İstanbul’da riskli ilan edilen bölge yaklaşık 11 bin dönüm. Bunlar arasında en büyüklerinden birisi de bin 385 dönümle Kadıköy-Fikirtepe bölgesi.




FİKİRTEPE ÖRNEK OLMALI


Fikirtepe’de bugüne kadar imza aşamasını tamamlayıp inşaat ruhsatı...