29 / 04 / 2024

türkiyede rus turistler

türkiyede rus turistler

Geçen yıl 1 milyon 695 bin 133 Rus'u ağırlayan Türkiye, bu yıl 200 binden fazla artışla 1 milyon 923 bin 811 Rus'u misafir etti.

Türkiye Rus ve Hintli yatırımcıların gözdesi!

Ocak ayından bu yana Hindistan’ın en önemli 3 grubu, Türkiye’de şirket alarak iki ülke ilişkilerini fartklı bir noktaya taşıdı. Rus ve Hintli milyarderler Türkiye'ye yatırıma ve taşamaya geliyor.

Moskova’da Türk-Rus inşaat gücü bir aradaydı!

Moskova'da gelenekselleşen Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu, bu yıl 13. kez kapılarını açtı. 18-20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen forum, 800'den fazla uluslararası gayrimenkul şirketinden 2 bine yakın uzmanı bir araya getirdi...

Moskova'da Türk-Rus inşaat gücü bir aradaydı!

Moskova’da gelenekselleşen Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu, bu yıl 13. kez kapılarını açtı. 18-20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen forum, 800’den fazla uluslararası gayrimenkul şirketinden 2 bine yakın uzmanı bir araya getirdi...

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türk Rus ilişkileri mütehhitleri sıkıntıya soktu!

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından iki ülke arasında başlatılan görüşmelerden hâlâ olumlu sonuç alınamaması Türk müteahhitler ile sebze ve meyve ihracatçılarını vurdu.

Türk-Rus yatırım fonu için süreç yeniden başladı!

Türkiye ve Rusya’nın birlikte bir yatırım fonu oluşturması için süreç yeniden başladı. İşadamları tüm sorunların çözümünden umutlu.

Türkler Rusya'da yeni inşaat ihaleleri alabilecek!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün ekonomik ilişkilerin tekrar normale dönmesi için hükümetine talimat verdi. Türk iş dünyası temsilcileri, “Rus turistler tekrar Türkiye’ye gelecek, inşaat sektörü yeni ihaleler alabilecek " gibi yorumlar yaptı.

Rus turist sayısında düşüş olmayacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, alınan tedbirler ve verilen destekle Rus turist sayısında düşüş beklemediğini söyledi. Zeybekci, "Rus turistler başka ülkelere gitmekten vazgeçecekler belki ama Türkiye’ye daha çok gelecekler” dedi.

Nihat Zeybekci: Rus turist sayısında azalma olmayacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Aldığımız tedbirler ve verdiğimiz desteklerle bu sezon Rusya'dan gelen turist sayısında azalma beklemiyorum. Rus turistler başka ülkelere gitmekten vazgeçecekler belki ama Türkiye'ye daha çok gelecekler" dedi.

Türkiye Rus turistlere yüzde 20 indirim yapacak!

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in Moskova’da katıldığı MITT-2015 turizm fuarında ilan ettiği ‘Rus turistlere kolaylık ve yardıma evet. Fiyat indirimine hayır’ kuralı Türkiye’deki otel işletmeleri tarafından sürdürülemediği ortaya çıktı.

Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı artacak!

Bu yıl Türkiye'ye gidecek Rus turist sayısında düşüş değil artış olacağını belirten Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı Başkanı Oleg P.Safonov, "Rus turistler kültürel turlara da büyük önem veriyor'' dedi.

Sberbank, Türk-Rus boru hattına talip!

Sberbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, Türkiye'den geçmesi planlanan yeni doğalgaz boru hattı projesiyle ilgili, "Daha fazlası için hazırız. Bu proje aralık ayında başladı.

türkiyede rus turistler Haberi

türkiyede rus turistler

Geçen yıl 1 milyon 695 bin 133 Rus'u ağırlayan Türkiye, bu yıl 200 binden fazla artışla 1 milyon 923 bin 811 Rus'u misafir etti. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, "Yıllardır Antalya, Rus turistlerin en çok tercih ettiği destinasyon konumunda. Vize muafiyeti ve bakanlığımızın Rus Turizm Bakanlığı ile geliştirdiği işbirliklerinin bu büyümede payı var" dedi. Rusya, Türkiye için son derece önemli bir pazar haline...