29 / 04 / 2024

türkiye\'de şehirleşme süreci

türkiye\'de şehirleşme süreci

Türkiye Kentsel Dönüşüm projesi ile geleceğini inşa ediyor… Şehirlerini geleceğe hazırlıyor… Dünyada geleceğe yönelik hazırlanan tüm raporlarda Türkiye ismi bariz bir şekilde öne çıkıyor…

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

TÜİK açıkladı! Türkiye'de yalnız yaşayanların sayısı 10 yılda arttı! 

Türkiye'de yalnız başına yaşayanların sayısının 2021 yılına göre artış gösterdiği açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklamada tek kişilik hane halkı sayısı 2023'te yaklaşık 5,2 milyon olarak gerçekleşti. 

Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller belli oldu! İlk sırada Mercedes var!

Türkiye'de 2023 senesinde otomobil satışları açısından rekorların olduğu bir dönem olduğu belirtildi. Buna göre, Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller hangileri?

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Türkiye'de devlet memuru sayısı düşürülmeli mi? Anketten şaşırtan cevap!

Türkiye'de devlet memuru sayısının fazla olup olmadığı zaman zaman gündeme geliyor. 357,3 bin takipçili mühendis, X sosyal medya hesabından 'Türkiye'de devlet memuru sayısı düşürülmeli mi?' anketi yaptı. İşte o ankete verilen cevaplar ve vatandaşların yorumları...

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre Türkiye'de ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu. 

Finans planlamacısından kritik açıklama: Türkiye'de faiz işi tutmadı, tutmaz!

Finans Planlamacısı Profesör lakaplı X sosyal medya kullanıcısı Türkiye'de faiz işinin tutmadığını ve tutmayacağını söyleyerek, ekonomiyi değerlendirdi. 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir açıkladı: Türkiye'de faylar sürekli artacak, hiçbir zaman azalmayacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'deki bilimsel çalışmaların yeni fayları ortaya çıkardığına dikkat çekti. Sözbilir, Türkiye'de fayların hiçbir zaman azalmayacağına, aksine sürekli artacağına vurgu yaptı.  

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı!

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı. Göç Başkanlığı'nın verilerine göre, ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 1 milyon 127 bin 38 oldu.

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Türkiye'de elektrikli otomobil sayısında büyük artış! 9 ayda 3,5 katına çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı, kullanımı artan Togg'un da katkılarıyla 2023 yılının 9 aylık döneminde 3,5 katına çıkarak, eylül sonu itibarıyla 51 bin 219'a çıktı.

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

türkiye\'de şehirleşme süreci Haberi

türkiye\'de şehirleşme süreci


Türkiye Kentsel Dönüşüm projesi ile geleceğini inşa ediyor… Şehirlerini geleceğe hazırlıyor… Dünyada geleceğe yönelik hazırlanan tüm raporlarda Türkiye ismi bariz bir şekilde öne çıkıyor… Ve yine tüm raporlarda 2050 yılına kadar dünyada şehirleşme sürecinin artarak devam edeceği vurgulanıyor… Yani dünya ülkeleri mevcut şehirlerinde kentsel dönüşüm projeleri uygulayacak ve yeni modern şehirler de inşa edecek… Konut şirketleri ve teknolojileri zirveye çıkacak…


Türkiye yeniden şehirleşme sürecine girdi… Kentsel dönüşüm projesine en çok müracaat İstanbul’dan oldu… İstanbullu vatandaş depremi biliyor, daha güvenli, daha modern konutlarda oturmanın ne demek olduğunu biliyor… Kentsel dönüşümün finansmanında İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde problem çıkmaz… İmar artışı ile vatandaş ve müteahhit firma uzlaşabilir. Vatandaş daha güvenli ve konforlu evine kavuşurken, müteahhitte elde ettiği daireleri satıp kazanır… Ama, Anadolu’nun...