07 / 05 / 2024

türkiyede tatil yapan aileler

türkiyede tatil yapan aileler

Nüfusun yüzde 15’i yoksulluk sınırının altında kalırken, sürekli yoksulluk riski altında bulunanların oranı yüzde 13 olarak belirlendi.Ortalama yıllık hanehalkı kullanılabilir geliri 29 bin 479 lira olarak hesaplandı.

iPhone almak hayal oldu… Apple’dan tüm ürünlerine şok zam!

Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden Apple, hemen hemen tüm ürünlerine zam yaptığını açıkladı. Yeni iPad modelleri ve iPhone SE’nin tanıtımını yapan ABD’li teknoloji devi, mevcut ürünlerine zam yaptı. Deyim yerindeyse artık iPhone almak hayal oldu…

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Andrea Agnelli gözünü Büyükada'daki tarihi köşke dikti!

Juventus'un Başkanı Andrea Agnelli, Türk güzel Deniz Akalın ile yaşadığı ilişki nedeniyle Türkiye'ye yakınlaştı. Bodrum'da tatil yapan ve Türkiye'yi çok seven Agnelli'nin Büyükada'dan tarihi köşk alacağı konuşuluyor...

Andrea Agnelli, Bodrum'da villa arıyor!

Geçtiğimiz yaz sevgilisi Deniz Akalın'la Bodrum'da tatil yapan Juventus’un Başkanı Andrea Agnelli kesenin ağzını açtı. Andrea Agnelli, Deniz Akalın için Bodrum'dan süper lüks bir villa almak için arayışlara başladı.

Coca-Cola, Gazze'de fabrika açtı!

Coca-Cola Şirketi ve Coca-Cola ürünlerinin Filistin’deki şişelemesini ve dağıtımını yapan National Beverage Company (NBC) 20 milyon dolarlık yatırım ile Filistin’deki 4'üncü fabrikasını Gazze’de açtı.

Ali Ağaoğlu: Türkiye Ortadoğu’nun kalesi!

Cityscape Global dün Dubai’de kapılarını açtı. Fuarda Ağaoğlu 1453, Ağaoğlu Central Park projeleri ve Finans Merkezi’nin ön tanıtımını yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, fuarda Türkiye’nin tanıtımı görevini üstlendiklerini söyledi.

Soyak yeşil bina markalı konutlarını Ortadoğu pazarına açtı!

LEED NC Gold Sertifikalı Soyak Soho, LEED NC Silver Sertifikalı Soyak Siesta ve Soyak Park Aparts projelerinin de tanıtımını yapan Soyak; Türkiye’de en çok yeşil bina geliştiren gayrimenkul markası olarak Ortadoğu pazarına açıldı.

Türkiye'de yerli turist sayısı hızla artıyor!

Geçen yıl 41 milyon ziyaretçi ağırlayan Türkiye, 2015'i Rusya ve çevre ülkelerdeki sorunlarla karşıladı. Sektör temsilcileri, "Zor bir yıl olacak ama kötümser değiliz. Türkiye'de tatil yapan yerli turist sayısı da hızla artıyor" dedi.

Nazmi Durbakayım: Ev alma konusunda alt gelir grubu desteklenmeli!

Bursa İnşaat Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan ÎNDER (İstanbul İnşaatçılar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiyede her yıl gerçekleştirilen konut satışının ortalama 500 bin civarında olduğunu söyledi..

Capatect ısı yalıtım ile yıllık 1.120 TL tasarruf!

Son 10 yılda 83 milyon metrekare yalıtım uygulaması yapan Capatect, yalıtım yaptığı binalarda yaklaşık %50 oranında daha az enerji tüketilmesini sağlayarak, yaklaşık 2 milyar metreküp doğalgaz kullanımına engel oldu.

Taahhüt işi yapan müteahhitlerin yüzde 85’i zorda!

Bir dönem İstanbul’da devletten ciddi şekilde taahhüt işi alan Oflaz Şirketler Grubu, demir, çimento, beton gibi ana kalemlerde fiyat farkının ödenmemesi nedeniyle, taahhüt işinden çıkma kararı aldı.

Sabuncubeli Tüneli'ni yapan şirket iflasını istedi!

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 2 yıl önce yapımına başlanan ve Manisa- İzmir arasındaki yolculuk süresini 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nin yüklenici firması Koçoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin iflasını istediğini açıkladı.

türkiyede tatil yapan aileler Haberi

türkiyede tatil yapan aileler

2013’TE en yoksul yüzde 20 ile en zengin yüzde 20 arasındaki gelir farkı 7.7 kat olarak hesaplandı. Bu fark, bir önceki yıl 8 kat olmuştu. TÜİK’in ‘Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’na göre, geçen yıl en yüksek gelire sahip yüzde 20’lik son gruptakiler, toplam gelirden yüzde 46.6 pay alırken, en düşük gelire sahip ilk gruptakilerin aldığı pay yüzde 6.1’e çıktı.


Gelir dağılımı 0.002 puan iyileşti


Ortalama yıllık hanehalkı kullanılabilir geliri 29 bin 479 lira olarak hesaplandı. Nüfusun yüzde 15’i yoksulluk sınırının altında kalırken, sürekli yoksulluk riski altında bulunanların oranı yüzde 13 olarak belirlendi. Gelir dağılımında 2012’ye göre 0.002 puanlık iyileşme olduğu...