22 / 07 / 2024

Nazmi Durbakayım: Ev alma konusunda alt gelir grubu desteklenmeli!

Nazmi Durbakayım: Ev alma konusunda alt gelir grubu desteklenmeli!

Bursa İnşaat Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan ÎNDER (İstanbul İnşaatçılar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiyede her yıl gerçekleştirilen konut satışının ortalama 500 bin civarında olduğunu söyledi..




Bursa İnşaat Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan ÎNDER (İstanbul İnşaatçılar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiyede her yıl gerçekleştirilen konut satışının ortalama 500 bin civarında olduğunu ve ilk kez konut almak isteyenlerin yüzde 80'inin bu ticaretin dışında kaldığını söyledi. 

Konuşmasında 2015 in ortasında gerçekleştirilecek genel seçimlerin Türkiye ve sektör için bir dönüm olacağını vurgulayan Durbakayım, ev alma konusunda alt gelir grubunun desteklenmesi gerektiğini belirtti. 


ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVE HAZIRIZ 

Seçimden sonraki yeni dönemde ilk kez konut almak isteyenlere fırsat ve teşvik getirilerek sektöre de sürdürülebilir bir dönemin temellerinin atılmasını isteyen Durbakayım, "Sayın bakanımıza buradan ricada bulunuyoruz. Sayılan milyonları bulan tabut ev stokunu ortadan kaldırmak ve Türkiyede herkesin konut sahibi olması için biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Aldığı karar ve attığı adımlarla devlettin de bu konuda olumlu yaklaşım sergilediğini görüyoruz. Bundan sonraki yeni dönemde devletin mikro bazda etki sağlayan uygulamaları hayata geçirmesini temenni ediyoruz" dedi. 


Son olarak yüzbinlerce konut ve oda yapan inşaatçıların tek bir Odasının bile olmadığına işaret eden Nazmi Durbakayım, "Gayrimenkul sektöründe üretici konumunda olan biz inşaatçılar için Yapı Müteahhitleri Federasyonu Odasının olmasını istiyoruz" diye konuştu. 


Yeni Akit


Geri Dön