15 / 05 / 2024

Turizmde temmuz ayında yüzde 13,52'lik artış oldu!

Turizmde temmuz ayında yüzde 13,52'lik artış oldu!

Ömer Çelik, "Temmuz ayı, turizm verilerine göre yabancı ziyaretçi sayısında 13,52'lik bir artış ile yüzlerimizi gül dürmüştür, Türkiye tatil planı yapan turistlerin ajandasının ilk sırasında yer almayı başardı" dedi.



Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Temmuz ayı, turizm verilerine göre yabancı ziyaretçi sayısında 13,52'lik bir artış ile yüzlerimizi gül dürmüştür. Ülkemizin markalaşan eşsiz güzelliğinin, başarılı bir tanıtımla dünyaya daha iyi duyurulmasıyla, Türkiye tatil planı yapan turistlerin ajandasının ilk sırasında yer almayı başardı" dedi. 



TEMMUZ AYI TURİZM VERİLERİ YÜZ GÜLDÜRÜYOR 

Turizm verilerinde Temmuz ayında dikkat çeken bir yükseliş yaşandı. Yaz sezonu boyunca her ay artarak devam eden yabancı ziyaretçi sayısı yine yüzleri güldürdü. Temmuz ayı turizm verilerini açıklayan Kültür ve Turizm 2013 yılının Temmuz ayında 4 milyon 593 bin 511 olan ziyaretçi sayısı, 2014 yılının aynı döneminde 5 milyon 214 bin 519'a yükseldi Bakanı Çelik, Türkiye'nin yükselen grafiğine ilişkin, "Temmuz ayı, turizm verilerine göre yabancı ziyaretçi sayısında 13,52'lik bir artış ile yüzlerimizi güldürmüştür. Yılın ilk aylarından itibaren bir önceki yıla kıyasla artan ziyaretçi sayısı Temmuz'da zirveye ulaştı. Ülkemizdeki siyasi ve ekonomik istikrarla birlikte yakın coğrafyamızda yaşanan olumsuz gelişmelere nazaran huzur ve güven ortamının hiçbir zaman sekteye uğramaması, turizm sektörünün kalıcı ve sürdürülebilir bir kalkınma içerisine girmesini sağladı. Ülkemizin markalaşan eşsiz güzelliğinin, başarılı bir tanıtımla dünyaya daha iyi duyurulmasıyla, Türkiye tatil planı yapan turistlerin ajandasının ilk sırasında yer almayı başardı." 



Haber Vaktim 


Geri Dön