03 / 10 / 2024

Türkiyede yabancılara Eylül ayı

Türkiyede yabancılara Eylül ayı

Türkiye genelinde 2015 yılı Eylül ayında yabancılara bin 768 konut satışı yapılırken, en fazla konut satışı sırasıyla Irak, Suudi Arabistan ve Kuveyt vatandaşlarına yapıldı.

Akaryakıtta zam fırtınası! Hem benzine hem motorine peş peşe zam! Son dakika akaryakıt 29 Eylül 2024 fiyat listesi...

Akaryakıt fiyatlarına geçtiğimiz hafta peş peşe zam geldi. Peki son dakika güncel benzin, motorin, LPG fiyatları il il kaç TL oldu? Akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte akaryakıt fiyat listesi 29 Eylül 2024...

5 yılda 20 milyon 263 bin metrekare arazi yabancılara satıldı! İşte yabancıların en fazla toprak aldığı 10 il!

Türkiye’de son 5 yılda 20 milyon 263 bin metrekare arazi yabancılara satılırken, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun da konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. İşte Cumhur Uzun’un o açıklamları…

Benzine 1 lira 20 kuruş zam geldi! Akaryakıtta yeni fiyatlar kaç TL oldu? PO, Opet, Shell benzin fiyatları 24 Eylül 2024

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre fiyatına 1 lira 20 kuruş zam yapıldı. Peki benzin, motorin, LPG fiyatları bugün kaç TL oldu? İşte akaryakıt fiyat listesi 24 Eylül 2024...

Eylül ayında otomobil kredileri ne kadar oldu! Bankaların uyguladığı rakamlar neler?

Merkez Bankası'nın Ağustos ayında politika faizini yüzde 50'de sabit tutma kararından sonra finans dünyasında tüm dikkatler 19 Eylül'de açıklanacak yeni faiz oranları bekleniyor. 

Yabancılar vatandaşlık alsın diye 'göstermelik' konut satışı! 

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, gayrimenkul alımı ile yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesini sağlayan uygulamayla ilgili bugün soru önergesi verdiğini duyurdu.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Konut sektörü, yabancılara verilen vatandaşlıkla ekonominin ana mekanizması haline getirilecek!

Yabancılara vatandaşlık verilmesi ile ilgili düzenlemeleri değerlendiren Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 47. Dönem Başkanı Esin Köymen, konutu, ekonominin ana mekanizması haline getirip, vatandaşlık satmanın aracı olarak kullanıldığını belirtti.

2018'den bu yana yabancılara her ay ortalama 3 bin 900 konut satılıyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, yabancılara yapılan konut satışları ile ilgili rakam paylaştı. Peki Celal Erdoğdu'nun söz konusu paylaşımına nasıl yorumlar geldi? Vatandaşlar yabancılara konut satışı ile ilgili ne düşünüyor? İşte o yorumlar...

Eylül'de açlık sınırı 14 bin 542 TL, yoksulluk sınırı 41 bin 651 TL oldu! Son dakika! 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının eylül ayı sonuçları tek tek açıklandı. İşte o rakamlar ve fiyatlarda yaşanan artışlar...

Yabancılara konut satışı 1 senede yüzde 23.8 azaldı! En çok konutu Ruslar aldı! 

Yabancılara konut satışı geçtiğimiz senenin Eylül ayına göre yüzde 23.8 azaldı fakat satışları Rus vatandaşları ayakta tuttu. Ruslar son 9 ayda Türkiye’den 9 bin 311 adet, Ukraynalılar ise bin 775 konut satın aldı. 

Konut satışları Eylül'de sert düştü! 2022 Eylül'de 113 bin 402 konut satıldı!

TÜİK tarafından Eylül 2022'ye ilişkin konut satış verileri açıklandı. Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de konut satışları Eylül'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 22,9 azaldı ve 113 bin 402 oldu. 

Altın bugün ne kadar? 30 Eylül 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum

Altın bugün kaç TL şeklinde sorulan sorulara yatırımcılar ve altın alacak yanıt arıyor. 30 Eylül 2022 yani piyasaların açık olduğu haftanın beşinci gününde gram, ons altının kaç TL olduğu sorgulanıyor. İşte merak edilen 30 Eylül altın fiyatları!

Altın bugün ne kadar? 29 Eylül 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum

Altın bugün kaç TL şeklinde sorulan sorulara yatırımcılar ve altın alacak yanıt arıyor. 29 Eylül 2022 yani piyasaların açık olduğu haftanın dördüncü gününde gram, ons altının kaç TL olduğu sorgulanıyor. İşte merak edilen 29 Eylül altın fiyatları!

Türkiyede yabancılara Eylül ayı Haberi

Türkiyede yabancılara Eylül ayı

Trabzon ise Türkiye genelinde yabancılara en fazla konut satışı yapılan 5. il oldu. 2014 yılı Eylül ayında Trabzon'da yabancılara toplam 29 konul satılırken, bu yılın aynı ayında konut satışı 3 katından fazla artarak 105'e ulaştı.


Yaklaşık 8 konuttan 1 ise Arap turistler tarafından satın alındı. Trabzon'da 2014 yılı Ocak-Eylül döneminde yabancılara toplam 146 konut satışı yapılırken, bu yılın aynı döneminde 561 konut satışı gerçekleşti.


Trabzon'da geçen yılın Eylül ayı itibariyle yabancılara 29 konut satılırken, bu yılın aynı döneminde konul satışı 3 kattan fazla arttı.


Trabzon'da geçen yılın Eylül ayı itibariyle yabancılara 29 konut satılırken, bu yılın aynı döneminde konut satışı 3 kattan fazla artarak 105'e ulaştı. Satılan 8 konuttan 1'i Arap turistlere satılırken Trabzon, Türkiye genelinde yabancılara en fazla konut satışı yapılan...