12 / 05 / 2024

türkiyede yerli tramvay üretimi

türkiyede yerli tramvay üretimi

Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan 4. Demiryolu Hafif Raylı Sistemler fuarı açılışında, 2023 yılına kadar toplam demiryolu hat uzunluğunu 25 bin kilometreye taşımaya planladıklarını söyledi...

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

DAP Yapı 200 şirket aracını yerli otomobille değiştirecek!

DAP Yapı, sektörde örnek bir atılımı hayata geçiriyor. Türk ekonomisine sunduğu desteği, görkemli bir törenle tanıtılan yerli otomobil ile devam edecek DAP Yapı, 200 adet şirket aracını değiştirecek.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türkiye yerli güneş paneli üretecek!

Eko Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi (EKORE) tarafından, Türkiye'nin temiz enerji potansiyeline katkı sağlayacak 100 MWp kapasiteli Güneş Hücresi Üretim Tesisinin temeli atıldı.

Siemens Türkiye'de tramvay üretimi için fabrika kuracak!

Alman sanayi şirketi Siemens, tramvay üretimi için yaklaşık 30 milyon Euro yatırımla Gebze'de yeni bir montaj fabrikası kuracak.

Siemens, Türkiye'de tramvay fabrikası kuracak!

Alman devi Siemens, Gebze'de yeni bir tramvay fabrikası kuracağını açıkladı. Siemens, yeni fabrikasında ilk araçların üretimini 2018 yılı başında gerçekleştirmeyi planlıyor.

Üçüncü havalimanına yerli kredi!

Yapımına engel olmak için adeta seferberlik ilan edilen 3. Havalimanı’nda ‘Para bulamazlar’ diyenlere inat dün tarihi bir gün yaşandı. Erdoğan ve Davutoğlu’nun da katıldığı törenle yerli bankalar 4.6 milyar Euro’luk krediye imza attı.

Bursa'da yerli tramvay vagonu saha testlerine başladı!

Yerli tramvay ’İpekböceği’nin ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı.

Kocaeli Tramvayı'nı Durmazlar Makine üretecek!

Bursa Dünyanın 7'nci tramvay markası olan İpekböceği ile Türkiye'nin ilk yerli tramvayını üreten Durmazlar Makine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı tramvay ihalesini 19 milyon 740 bin euroluk teklifle kazandı.

Bursaray projesinde tramvaylar 14 ay içinde tamamlanacak!

Türkiye’nin ilk yerli tramvayını üreten Durmazlar firması, 30 ay içinde Bursaray vagonlarını, 14 ay içinde de tramvayların tamamını teslim etmiş olacak.

Durmazlar Makine, Bursa raylı sistem ihalesini kazandı!

Türkiye’nin ilk yerli tramvayı İpekböceği ’ni üreten Durmazlar Makine, Bursa Büyükşehir Belediyesi ’nin 60 adet vagon ve 12 adet tramvay alımı ihalesini kazandı.

Türkiye yerli uçak üretimi için atağa kalkıyor!

Türkiye, yerli uçak, helikopter, IHA ve balon rotasını belirledi. Bu araçlar, tasarımından tüm parça ve elektronik aksamına kadar her şeyi yerli yapılacak. Parça üretimine katkı sağlamak isteyen Türk firmaları da teşvik ile desteklenecek.

türkiyede yerli tramvay üretimi Haberi

türkiyede yerli tramvay üretimi


Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan 4. Demiryolu Hafif Raylı Sistemler fuarı açılışında, 2023 yılına kadar toplam demiryolu hat uzunluğunu 25 bin kilometreye taşımaya planladıklarını söyledi. Elvan, "Bu projelerin hayat geçirilmesiyle birlikte ülke nüfusumuzun yüzde 46'sına tekabül eden ve 15 ilimiz yüksek hızlı trenle birbirine bağlanmış olacak." dedi.


Bakan Lütfi Elvan Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'nde 4. Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı'nın (Eurasia Rail) açılışına katıldı. Açılışa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman ve bir çok katılımcı katıldı.


Kafkas Kartallarının gösterisiyle başlayan açılışta konuşan Bakan Elvan, 2003 yılı öncesine dek Türkiye'de demiryollarının unutulmaya yüz tuttuğunu ve tarihten sonra ise demiryollarını bir devlet politikası olarak...