05 / 07 / 2024

türkiyedeki bilim merkezleri

türkiyedeki bilim merkezleri

Balıkesir Çamlık'ta yapılması planlanan 'Bilim Merkezi' için TÜBİTAK ile ön protokol imzalandı. Başuzman Doç. Dr. Ekrem Zor, projedeki asıl amacın deprem güvenliği yerleşimi ve deprem zararlarının azaltılması olduğunu söyledi

Türk bilim insanları, her depremde konuşulan teoriyi resmen çürüttü! Meğer asıl gerçek buymuş!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Geomatik Mühendisliği alanında çalışan Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, depremlerden önce atmosferde gerçekleşen elektron hareketlerini araştıran bir makale yayınladı ve ilginç sonuçlara ulaştı.

Aziz Sancar'ın müzeye dönüştürülecek evindeki restorasyonda sona gelindi!

Mardin'in Savur ilçesinde Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve doktorluk yaparken kaldığı evin restorasyonda sona gelindi...

ABD'de Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı!

ABD'de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar'ın yönetimindeki Sancar Vakfı öncülüğünde Kuzey Carolina eyaletinde hayata geçirilen Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı.

Aziz Sancar'ın Mardin'deki konağı restore edildi!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve 2 yıl süreyle doktorluk yaptığı Mardin Savur'daki 3 katlı 36 odalı tarihi konağın müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. 

Ankara'daki AKM yerleşkesine TÜBİTAK Bilim Merkezi inşa edilecek!

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı yaptığı açıklamada Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Merkezi binasnın millet bahçesinin devamı olacak şekilde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yerleşkesi'ne yapılacağını söyledi.

Tüm BİLSEM'lere 1000'er kitaplık kütüphane kurulacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada altı ay içerisinde tüm Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) en az 1000 kitaptan oluşan kütüphanelerin açılacağını söyledi.

Ruhsar Pekcan: 2020 bizim için Afrika yılı olacak!

Ticaret Bakanı Pekcan "Hedeflediğimiz noktalarda Türk Ticaret Merkezleri oluşturuyoruz ama ondan da önemlisi, Afrika için gözüken birkaç yerde lojistik merkezi kurmamız lazım. Bununla ilgili çalışmalarımıza başladık." dedi.

Türkiye'nin dış ülkelerdeki Ticaret Merkezleri sayısı 35'e çıkacak!

Türkiye dış ülkelerdeki Ticaret Merkezleri sayısını artırıyor. 27 ilave ile sayı 35’e yükselecek...

Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli atıldı!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın öncülüğünde ABD'nin Kuzey Carolina bölgesinde Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli atıldı. Merkezin yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Menderes Türel: Antalya'ya cazibe merkezleri kazandırıyoruz!

ATSO Ödül Töreni’nde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Antalya'ya cazibe merkezleri kazandırdıklarını söyledi.

Balıkesir'de Türkiye'nin 6'ncı Bilim Merkezi inşa edilecek!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'nin 6'ncı Bilim Merkezi inşa edilecek. Çamlık Rekreasyon Alanı'na kurulacak olan Bilim Merkezi için 40 milyon liralık bütçe ayrıldı.

Cazibe Merkezleri programı sonuçları haftaya açıklanacak!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yürütülen Cazibe Merkezleri programı sonuçları haftaya açıklanacak. Sonuçlar Başbakan Binali Yıldırım tarafından kamuoyuna duyuracak.

Tasarım merkezleri inşaata yoğunlaştı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, YASED düzenlediği Yabancı Sermaye İşadamları Toplantısı'na katıldı. Türkiye'deki tasarım merkezlerinin daha çok inşaata yoğunlaştığını söyledi.

türkiyedeki bilim merkezleri Haberi

türkiyedeki bilim merkezleri


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şehre çok önemli bir yatırım ve hizmetin daha altına imza attı. Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK arasında Balıkesir'in kente hakim noktası olan Çamlık'ta uygulanacak rekreasyon alanına yapılması planlanan ve projelendirilen "Bilim Merkezi" için ön protokol imzalandı. Bilim Merkezi protokolünü Başkan Uğur ile TÜBİTAK MAM Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu imzaladı. Protokole Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ile TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu ve diğer davetliler tanıklık etti.


Sismik araştırma

TÜBİTAK ile imzalanan ilk proje hakkında sunumda bulunan TÜBİTAK MAM Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Başuzmanı Doç. Dr. Ekrem Zor, Balıkesir ili Zemin Sınıflama ve Sismik Tehlike Değerlendirme Projesi'yle ilgili yapacakları çalışmanın detaylarını anlattı. 3-4 yıl sürmesi planlanan projedeki asıl amaç, deprem güvenliği yerleşimi ve...