17 / 05 / 2024

türkiyedeki çevreci statlar

türkiyedeki çevreci statlar

Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman, Türkiye’nin ilk yeşil stadyumu Vodafone Arena Stadı ve Beşiktaş’ın sürdürülebilirlik öyküsünü anlattı. Orman, "Vodafone Arena Türkiye’nin ilk çevreci stadı olacak" dedi

Çevreci traktör Farmall X! CASE IH 16 Ekim 2022 fiyat listesi

CASE IH’ın Türkiye yerli üretip çiftçiye buluşturduğu modellerinden Farmall X, üstün güç ve sunduğu performans ile çiftçilerin adeta göz bebeği. Farmall X, sadece üstün performansıyla değil çevreci yönüyle de rakiplerinin bir adım önüne geçiyor.

Helmann’dan yatırımda büyük adım! Ünlü şirketten Albaraka Türk ile iş birliği

Geliştirdiği çevreci ve yüksek kaliteli projelerle yerli ve yabancı yatırımcılardan sık sık ilgi gören Helmann, Albaraka Türk iş birliğiyle gayrimenkul yatırım fonu (GYF) kurduğunu duyurdu. İşte detaylar...

Türkiye Hazır Beton Birliği'nden Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi!

Türkiye Hazır Beton Birliği, yeni çevreci yaklaşımlar konusu ile ilgili olarak farkındalığı artırmak için “Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi” hazırladı.

Garanti BBVA'dan Bireysel Çevreci Bina Yalıtımı alışveriş kredisi için İzocam’la işbirliği!

Garanti BBVA, müşterilerine sunduğu kolay, hızlı ve sorunsuz alışveriş kredisi süreciyle yalıtım yatırımlarını kolaylaştırarak İzocam kalitesi ile binalardaki enerji verimliliğinin artmasına katkı sağlıyor.

Muharrem Kasapoğlu: Türkiye'deki statlar inşaat kapasitesiyle dört dörtlük!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, başarılı sporcular yetişmesi için her türlü imkanı sağladıklarını belirterek, "Her yerde mükemmel tesisler var. Statlarımız Avrupa'da yok. Bizdeki statlar modernliği, inşaat kapasitesiyle dört dörtlük" dedi....

Çevreci kentsel dönüşümle binalar reenkarne olacak!

Çevreci kentsel dönüşümle şehirde  AVM, tütün deposu, fabrika, hangar ve binalar Heavenly dDF ile hayat bulacağını belirten Heavenly dDF girişiminin kurucularından mimar Arhan Kayar, "Bir binanın temeli 10 milyon canlının hayatına mal oluyor. Bu çabamızla binalar reenkarne olacak" dedi...

Türkiye'deki stadyumlara 11 milyar lira harcandı!

Son dönemlerde stadyum inşaatlarını hızlandıran Türkiye 31 tesis için toplam1.9 milyar dolar harcadı. Ekonomist Tuğrul Akşar konuyla ilgili olarak "Statlar dolmuyorken büyük kapasiteli statların çok fazla bir anlamı yok. Bunlar biraz siyasi yatırımlar olarak yapılıyor" diye konuştu.

Türk sporu en modern tesislere kavuştu!

2002 yılından bu yana Türkiye'de 23 ilde 25 yeni stat inşaa edilirken, dünyanın en gözde spor tesisleri ortaya çıktı. Bursa, Trabzon, Konya,Eskişehir, Antalya ve Diyarbakır gibi birçok il, yüksek kapasiteli statlarına kavuştu.

İstanbul Yeni Havalimanı hem çevreci hem tasarruflu!

Kendi enerjisini üreten, çevreci, engelsiz ve yeşil olarak hayata geçirilen, yılda 19 bin hanenin tükettiği elektrik ve 5 bin 500 hanenin tükettiği kadar su tasarrufu ile 33.2 milyon TL cepte kalacak.

Türkiye'nin EURO 2024 için en büyük kozu modern statlar!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliğine aday olan Türkiye, 9 kentteki 10 modern statla turnuvayı düzenlemek istiyor.

Antalya Türkbeleni projesinin yüzde yüzde 95’i tamamlandı!

2013'te çıkan yangında ciddi zarar gören Türkbeleni, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin projesi ile küllerinden doğuyor. Yüzde 95’lik bölümünün tamamlandığı çevreci Türkbeleni projesi Manavgat’ın yeni çekim ve cazibe merkezi olacak. 

7 ildeki eski statlar Millet Bahçesi olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu'da eski statların bulunduğu alanlar, "Millet Bahçesi"ne dönüştürülecek...

Antalya Kepez-Santral'de çevreci dönüşüm!

Türkiye’nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesi olan Antalya Kepez-Santral, aynı zamanda en çevreci geri dönüşüm çalışmasına da sahne oluyor.

türkiyedeki çevreci statlar Haberi

türkiyedeki çevreci statlar


Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman yapımı devam eden Vodafone Arena Stadı’nın Türkiye’nin çevreci ilk stadyumu olduğunu belirtti. Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması’nda konuşan Orman “Vodafone Arena fotovoltaik sistem ile güneşten elektrik elde etme, çatı ve yapıya düşen yağmur suyunu depolayarak kullanma, yeşil bina sertifikalı yapı ürünlerinin kullanımı, klimalarda ozon dostu gaz kullanımlı cihazların seçimi, kapalı mekanlara yüzde yüz taze hava veren klima gibi pek çok yeniliğe ev sahipliği yapacak” dedi.


23-24 Eylül tarihleri arasında 6. kez düzenlenen Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması’nda konuşan Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman, Türkiye’nin ilk yeşil stadyumu Vodafone Arena Stadı ve Beşiktaş’ın sürdürülebilirlik öyküsünü anlattı. Türkiye’de çevreci ilk ve tek stadyumun yapımı süren Vodafone Arena Stadı olacağını belirten Orman, stadın güneş enerjisinden...