22 / 07 / 2024

Türkiyedeki demiryolu hat uzunluğu

Türkiyedeki demiryolu hat uzunluğu

TCDD'nin lojistik merkezlerine, limanlarına ve hattına ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Türkiye’deki demiryolu hat uzunluğunu sordu..

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 TL'lik madeni hatıra parası basıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel 5 TL madeni tedavül hatıra parası basıldığını açıkladı. Buna göre "5 Türk lirası" hatıra parası 29 Ekim'de yarın tedavüle sunulacağı kaydedildi.

Altus AL 719 3050 W buharlı ütüde cazip fiyatlar ortaya çıktı! İşte AL 719 3050 W buharlı ütünün özellikleri ve fiyatı..

Türkiye’de hatırı sayılır bir müşteri kitlesine sahip olan Altus, buharlı ütüde resmen herkesin yeni tercihi olacak bir ürünlere yeniden çok konuşuldu. Altus, AL 719 3050 W buharlı ütüyü satışa çıkardı.

Karaca Hatır Köz Türk Kahve Makinesi'nde büyük indirim; Fiyatı 799,99 TL'ye düştü

Karaca'nın 5 Fincan kapasiteli bol köpüklü Hatır Köz Türk Kahve Makinesi indirime girdi. İşte detaylar...

Oldukça etkileyici bir sürüş dinamiğine sahip olan Kia Cerato’ya tam 62 bin TL zam geldi!

Türkiye’de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Kia, haziran ayı kapsamında modellerinin fiyat listesini güncelledi. Kia, Cerato’ya haziran ayında tam 62 bin TL zam yaptığını açıkladı.

Honda Jazz e-HEV’e büyük zam geldi! Jazz e-HEV’in yeni fiyatını görenler şaştı kaldı!

Tüketicilerin en çok tercih ettiği ve Türkiye’de hatırı sayılır bir piyasaya sahip olan araç markalarından Honda, resmi internet sitesinden modellerinin güncel fiyatını duyurdu. Hibrit özelliğiyle yolların aranan araçlarından Jazz e-HEV’e tam 44 bin TL zam geldiği öğrenildi.

BMW İX’e haziran ayı zammı geldi! BMW, İX’e tam 85.700 TL zam yaptı!

Türkiye’de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan BMW, haziran ayı kapsamında yeni fiyatlarını duyurdu. Yenilenen fiyatlara bakıldığında İX’e tam 85.700 TL zam yapıldığı görüldü.

Volkswagen Tiguan Allspace'e büyük zam! Tiguan Allspace'in yeni fiyatı herkesi şaşkına çevirdi!

Türkiye’de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Volkswagen, yeni fiyatlarını açıkladığını duyurdu. Mayıs ayı fiyatları belli olan Volkswagen’in tüm modellerine zam gelirken, Tiguan Allspace’e de hatırı sayılır bir zam yapıldı. İşte 10 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Ak Hat İnşaat Taahhüt Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ak Hat İnşaat Taahhüt Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Akar ve Mustafa Özer İmamoğlu ortaklığında kuruldu.

Bu bankanın müşterisi iseniz yaşadınız! Faturalarınız 80 TL'ye düşüyor!

Türk Telekom ve Ziraat Bankası iş birliği ile yapılan kampanya vatandaş tarafından büyük ilgi gördü. Aylıkılarını Ziraat Bankası'ndan alan emekli vatandaşlar, Türk Telekom hat sahibi olması halinde kampanyadan yararlanabilecek. İşte detaylar

Emekliler çok şanslısınız bu kampanya da sizin için! Artık yüzlerce TL ödemeyeceksiniz

Aylıklarını Ziraat Bankası'ndan çeken emekli vatandalar, Türk Telekom hat sahibi olması halinde kampanyadan yararlanabilecek. Türk Telekom hat sahibi emekli vatandaşlara her tarafa 750 dakika, her tarafa 750 SMS, 5 GB internet ve Türk Telekom hatlarıyla sınırsız konuşma hakkı sunuyor.

AnadoluJet çılgın kampanyasını duyurdu! 399 TL'ye ucuz uçuş fırsatı!

Türk Hava Yolları'nın başarılı markası AnadoluJet, 26 Nisan ve 14 Haziran 2023 tarihleri arasında tüm iç hat uçuşlarında 399 TL'den başlayan fiyatlarla avantajlı biletleri satışa çıkardı.

Hatır İnşaat Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hatır İnşaat Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Azmi Yakan tarafından kuruldu.

Karaca Hatır Hüp Türk kahve makinelerinde büyük Temmuz fırsatı! İşte 29 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Karaca Hatır Hüp Türk kahve makinelerinde büyük Temmuz fırsatını başlattı. Karaca Hatır Hüp Türk kahve makinelerinin fiyatları görenlerin yüzünü güldürüyor. Peki Hatır Hüp Türk kahve makinesi fiyatları kaç lira? İşte 29 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Türkiyedeki demiryolu hat uzunluğu Haberi

Türkiyedeki demiryolu hat uzunluğu

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, TCDD'nin lojistik merkezlerine, limanlarına ve hattına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akar, Türkiye’deki demiryolu hat uzunluğunu sordu.

Sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep eden Akar önergesinde "Ulaştırma hizmetlerinin son yıllarda önemi daha da artmış bulunmaktadır. Bu nedenle insanların seyahatlerini rahat, güvenilir ve kısa süre de yapmaları ve malların düzenli bir şekilde, en düşük maliyetle nakledilmesi ekonomik ve sosyal hayatın önde gelen hedefleri arasında yer almaktadır." dedi. Akar bu bağlamda hazırladığı 7 sorusuna yanıt aradı.

Akar'ın soruları

1. Türkiye’deki demiryolu hat uzunluğu 2018 Kasım ayı itibari ile nedir? Bu hatların yüzde kaçı tek hat, yüzde kaçı çift hatdır? Bu oranlar 2000, 2010,2017 ve 2018 yılı Kasım ayı itibari ile ne kadardır? Yük taşımacılığında...