28 / 04 / 2024

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 TL'lik madeni hatıra parası basıldı

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 TL'lik madeni hatıra parası basıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel 5 TL madeni tedavül hatıra parası basıldığını açıkladı. Buna göre "5 Türk lirası" hatıra parası 29 Ekim'de yarın tedavüle sunulacağı kaydedildi.



Hazine ve Maliye Bakanlığının, Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında özel bastırdığı "5 Türk lirası" hatıra parası yarın tedavüle sunulacağını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığın sitesinde yer alan açıklama kapsamında, Bakanlığın oluru ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı için 5 Türk lirası madeni tedavül hatıra parası basımı yapıldı.

 Cumhuriyet in 100. yılına özel 5 TL lik madeni hatıra parası basıldı

Yapılan açıklamada, yarın tedavüle sunulacak "5 Türk lirası" madeni hatıra paralar, bir sefere mahsus olmak üzere 100 milyon adet basıldı. 100. yıl temalı "5 Türk lirası" tedavül hatıra paranın iç göbeğinde "Türkiye Yüzyılı" logosu kullanıldı ve logonun üstünde "5" ibaresi, altbölümünde ise "Türk lirası" ibaresi yer alıyor. Dış halkada sekiz köşeli "Selçuklu yıldızı" motifi ve bu motifin dış hatlarının tekrarı kullanılarak derinlik kazandırıldı.

Paranın dış tarafta bulunan halkadasına Selçuklu yıldızının solunda "₺", sağında ise "TC" sembolleri ise güvenlik unsuru olarak şifade ediliyor. Paranın alt kısmında ise basım senesi "2023" tarihi yer almakta. Ay ve yıldız dış halka ve göbeğin kesiştiği yere gelecek şekilde yerleştirildi. Paranın ağırlığı ise 8,25 gram, çapı ise 28,15 milimetre olarak basıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığın'ndan yapılan açıklamada, "Genel Müdürlüğümüz, özel günler anısına bastığı hatıra paraların tanıtımını özel günlerden bir gün önce yapmaktadır." ifadeleri de kullanıldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da, "Bakanlığımızın oluru ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğümüz ile birlilte Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yılı'na özel için 5 Türk Lirası Madeni Tedavül Hatıra parası basımı gerçekleştirmiştir." diye kaydedildi.

Türkiye'de madeni paralarda büyük değişim!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön