09 / 05 / 2024

türkiyedeki italyan ceolar

türkiyedeki italyan ceolar

Roma'da düzenlenen Diplomasi Festivali kapsamında, Astaldi'den, Ferrero'ya kadar birçok şirketin CEO'su, Türkiye'deki yatırım deneyimlerini anlattı. Etkinliğe, İtalyan iş, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı...

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

75 İtalyan kozmetik üreticisi Türkiye’ye geliyor!

Yıllar içinde 5.5 milyar Euro’luk pazar büyüklüğüne ulaşan ve tüm dünyanın dikkatini çeken Türkiye kozmetik sektörü, İtalyanların da ilgi odağı oldu. Italian Trade Agency (ITA) organizasyonu ile 75 İtalyan kozmetik üreticisini Beauty Istanbul Fuarı’nda yerini alacak.

İtalyan Prenses Rita'ya üvey oğulları miras davası açtı!

İtalyan Prens Nicolo’nun eşine miras bıraktığı 354 milyon dolarlık sanat eserleri ile dolu malikane satılıyor. Prens Nicolo’nun oğulları, üvey anneleri Prenses Rita’nın bahsedilen eserlerin bakımını iyi yapamadığını iddia ederek dava açtı. 

İtalyan kasabası her şeyi satılığa çıkarmıştı, olay 'PR çalışması' çıktı!

İtalya'da birkaç kasabada başlatılan ‘1 euroya ev’ projelerindeki çıtayı bir adım yukarı taşıyarak bütün kasabayı satılığa çıkaran Esino Lario’nun ‘halkla ilişkiler dümeni' çevirdiği tespit edildi.

Türkiye’nin dev projelerinde İtalyan GBC markalı ürünler kullanılıyor!

Türkiye temsilciliğini yürüten Habib Makina iş birliği ile Türkiye’deki işlerini büyüten GBC, son dönemde Türkiye’nin en büyük projeleri olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Çanakkale Boğazı köprüsü inşaatlarına ürün temin etti.

İtalyan Sace, Türk müteahhitlere finans desteği sağlayacak!

Türkiye'de 2.8 milyar euro portföy büyüklüğüne sahip İtalyan ihracat kredisi kurumu Sace, Türk müteahhitlere finans desteği sağlayacak.

İtalyan mutfak markası Stosa üretimini Türkiye'ye taşıyor!

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Aykar İnşaat, İtalyan mutfak markası Stosa'yı Türkiye'ye getirdi. Markanın ilk mağazalarını Bakırköy ve Avcılarda açan şirket, İstanbul dışında franchise vererek büyüme hedefinde.

İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı, Ankiros 2016'ya 11 firmayla katılıyor!

13’üncü kez düzenlenecek olan Ankiros Uluslararası Demir-Çelik ve Döküm Teknoloji, Makine ve Ürünleri İhitasas Fuarı, sektör profesyonellerini bir araya getiriyor. İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı, 11 İtalyan firması ile Ankiros 2016’ya katılacaklarını belirtti.

ODE Yalıtım, İtalyan L'ISOLANTE’nin tüm hisselerini devraldı!

Yalıtımda dünya markası olma vizyonu doğrultusunda her alandaki yatırımlarına ara vermeden devam eden ODE, kauçuk köpüğü üretimindeki İtalyan ortağı L'ISOLANTE’nin tüm hisselerini resmen devraldı.

VİKO, yeni ürünüyle yaşam alanlarını İtalyan tarzı şıklıkla tanıştırıyor!

Yenilikçi ürünleriyle sektörde fark yaratan VİKO, Thea ailesinin en gözde üyesi ULTIMA Serisi ile yaşam alanlarını İtalyan tarzı şıklıkla tanıştırıyor.

VİKO, İtalyan tarzı Thea Ultima serisi ile şıklığı yansıtıyor!

Yenilikçi ürünleriyle sektörde fark yaratan VİKO, Thea ailesinin en gözde üyesi ULTIMA Serisi ile yaşam alanlarını İtalyan tarzı şıklıkla tanıştırıyor.

1948 yılında İtalyan sefareti binası tütün deposu olacak!

1948 yılında İstanbul Belediyesi tarafından Konservatuvar binası olarak kullanılması düşünülen, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan, Maçka'daki eski İtalyan sefareti binası Tekel İdaresi'ne devredilerek tütün deposu olarak kullanılacakmış.

İtalyan Isvea Gürcistan'da mağaza açtı!

ISVEA; yeni açtığı satış noktalarıyla gerek yurt içi gerek yurt dışındaki büyümesine devam ediyor. ISVEA, Gürcistan’ın en gözde şehirleri arasında yer alan Tiflis’te açtığı yeni satış noktasıyla yurt dışı atağını sürdürüyor.

türkiyedeki italyan ceolar Haberi

türkiyedeki italyan ceolar


ROMA'da 4'üncüsü düzenlenen Diplomasi Festivali kapsamında Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nde, "İtalya-Türkiye hangi iş modelleri?" konulu bir konferans gerçekleşti. Türkiye'de yatırım yapan, birçok şirketin CEO'su, Türkiye deneyimlerini anlattı. Büyükelçi Hakkı Akil ve eşi İnci Akil'in ev sahipliğinde, Gamberini Sarayı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, İtalyan iş, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı. Haberine göre gazeteci Pino Buongiorno'nun moderatörlüğünde yapılan konferansta konuşan Büyükelçi Akil, "Cumhuriyet'in 100. 

yılma denk gelen 2023'te dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmeyi hedefliyoruz" dedi.

İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Lapo Pistelli ise, Türkiye'nin son yıllarda yatırımcılar için çok pozitif imkanlar sunduğunu dile getidi, Avrupa'da olmayı hak ettiğini söyledi. İtalyan Sanayicileri Genel Birliği (Confindustria) Başkan Yardımcısı Aurelio Regina, Türkiye'nin de bir dönem ekonomik durgunluk yaşadığını hatırlatarak, "Ancak bundan kurtulmayı hemen başardı" dedi....