20 / 05 / 2024

türkiyedeki Kaplıca sayısı

türkiyedeki Kaplıca sayısı

Sağlık turizminde hizmet verecek kurum ve kuruluşların yetkilendirilmesi ve akreditasyonu amacıyla mevzuat düzenlemeleri yapılacak, sağlık turizmi kapsamında verilecek hizmetlerin kayıtlarının tutulacağı bir veri tabanı geliştirilecek.

Borsaya yerli yatırımcı ilgisi patladı! 3 yılda 5,5 milyon kişi borsayla tanıştı, yatırımcı sayısı 10 milyona koşuyor!

Pandemi döneminde alternatif getiri arayışıyla birlikte borsaya artan ilgi sürüyor. Son 3 yılda 5,5 milyona yakın kişinin pay piyasasıyla tanıştığı belirtilirken, önümüzdeki günlerde yatırımcı sayısının 10 milyonlara çıkması bekleniyor.

Türkiye, ultra milyoner sayısı en çok gerileyen 3. ülke oldu!

Londra merkezli gayrimenkul danışmanlık firması Knight Frank tarafından yayınlanan servet raporuna göre Türkiye, yüzde 21 düşüşle ultra milyoner sayısı en çok gerileyen 3. ülke oldu.

Türkiye'de AVM sayısı 432'ye ulaştı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Türkiye’de AVM sayısının 432'ye ve bu AVM’lerin 13 milyon metrekarelik kiralanabilir alana ulaştığını ifade etti...

Kuveyt Havalimanı inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak!

Ortadoğu'da son dönemlerin en önde gelen projelerinden biri olan Limak İnşaat’ın yaptığı Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak.

Türkiye'nin milyoner sayısında 2 ayda 3.481 kişilik artış!

Türkiye'nin yurt içinde ve dışındaki milyonerlerinin toplam sayısı Şubat ayı sonu itibarıyla 183 bin 607'ye çıktı. Böylece 2018 yılı sonunda 180 bin 126 olan milyoner sayısı, 2 ayda 3 bin 481 kişi arttı.

Türkiye'de OSB sayısı 312'ye ulaştı!

Türkiye genelinde organize sanayi bölgesi sayısı 312'ye ulaşırken, tüm sanayi parsellerinde üretimin başlamasıyla istihdamın yaklaşık 800 bin artışla 2,5 milyon kişiye ulaşması planlanıyor.

Türkiye'deki teknokent sayısı mecliste konu oldu!

Türkiye'deki teknokent sayılarına ve son beş yılda teknokentlerde faaliyet gösteren şirketlerden çıkan patentli ürün sayısı TBMM gündemine taşındı. MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Türkiye'deki AVM sayısı 448'e ulaştı!

GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 3. Çeyrek Raporu'na göre, Türkiye genelinde 2017 yıl sonu itibariyle 429 olan toplam AVM sayısı 2018 ekim sonu itibarı ile 448’e ulaştı...

Türkiye genelinde AVM sayısı iki yıl sonra 450 olacak!

JLL Türkiye’nin ‘Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü-2018 3. Çeyrek’ raporuna göre iki yıl sonra Türkiye genelindeki AVM sayısının 450 olacağı öngörülüyor.

Türkiye'de AVM sayısı 2021 sonunda 454’e çıkacak!

Türkiye genelinde şu anda aktif halde olan AVM sayısı 411 olup, bu sayı 2021 yılı sonunda 454’e yükselecek..

Wyndham Hotels Türkiye'deki otel sayısını 100'e çıkaracak!

Türkiye'nin en büyük otel zincirlerinden Wyndham Hotels Türkiye'deki 65 otel sayısını 2020'ye kadar 100'e çıkarmayı hedefliyor.

Türkiye’de OSB sayısı 308’e ulaştı!

OSB'nin gelişimi son yıllarda artan devlet destekleriyle hız kazandı. Türkiye’de OSB sayısı 308’e ulaştı...

Türkiye'de milyoner sayısı 145 bin 989'a ulaştı!

Türkiye’de Mart ayı itibarıyla hesabında 1 milyon lira ve üzeri parası olan milyoner sayısı 145 bin 989 oldu. Bu sayı 2017 yılına göre 7 bin kişi arttı.

türkiyedeki Kaplıca sayısı Haberi

türkiyedeki Kaplıca sayısı


Sağlık Bakanlığı, termal kaynakların tedavi amaçlı kullanımlarına ilişkin bölgesel endikasyon haritasını çıkartacak ve termal kaynakların hangi hastalıklar için kullanılacağını belirleyecek.


Hükümetin 2015 yılı programında yer alan hedeflere göre, sağlık turizminin geliştirilmesi kapsamında, gerekli mevzuat düzenlemeler ve güncellemeler yapılacak, istatistik altyapı oluşturulacak.


Sağlık Bakanlığı, bu alanda Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışılacak.


İlgili kurumlarla birlikte, sağlık turizminde hizmet verecek kurum ve kuruluşların yetkilendirilmesi ve akreditasyonu amacıyla mevzuat düzenlemeleri yapılacak, sağlık turizmi kapsamında verilecek hizmetlerin kayıtlarının tutulacağı bir veri tabanı geliştirilecek. Bu kuruluşlarla birlikte Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturulacak. 


-Termal kaynakların hangi hastalıklar için kullanılacağı belirlenecek


Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Öncelikli Dönüşüm Programı kapsamında, termal kaynak potansiyeli değerlendirilerek termal kaynakların tedavi amaçlı kullanımlarına ilişkin bölgesel endikasyon haritası çıkartılacak.


Program, Sağlık...