08 / 05 / 2024

Türkiye\'deki kredi piyasaları

Türkiye\'deki kredi piyasaları

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil, 2010 yılının, büyümenin tekrar başladığı, ancak
işsizliğin ciddi anlamda gerilemediği, faiz ve enflasyonun düşük seyrettiği bir yıl olacağını düşündüklerini söyledi

Moody's Türkiye'deki düzenlemelere gözlerini kapattı!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'deki reform niteliğindeki düzenlemelere gözlerini kapattığını belirtti.

S&P: Türkiye'deki konut sigorta sektörü riski ılımlı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), “Türkiye’deki kaza ve konut sigorta endüstrisi ve sektörle ilişkili ülke riski için değerlendirmemiz ılımlı seviyede” dedi.

Seçimler Türkiye'nin kredi notunu hemen etkilemez!

Standard And Poors ( S & P ) Türkiye'deki genel seçim sonuçlarının, ülke kredi notu üzerinde hemen etkisinin olmayacağını açıkladı.

TANAP'ın Türkiye’deki inşa süreci başladı!

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Marguelaşvili ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla gerçekleşen törenle birlikte TANAP Projesi’nin Türkiye’deki inşa süreci başlamış oldu.

Türkiye’nin kredi notu 2020'de A- olacak!

OVP'nin ekonomik hedeflerinin başarıya ulaşması ve yönetim göstergelerindeki 15 yıllık yakınsama süreci varsayımına göre, Türkiye’nin kredi notunun 2020'de " A- " olacağı tahmin ediliyor.

ERA, Türkiye'deki yatırımlarına devam edecek!

Uluslararası gayrimenkul uzmanı ERA, ekonomiye olan güveninin göstergesi olarak Türkiye’deki yatırımlarına devam etme kararı aldı. Bu kapsamda son olarak İzmir’e iki ofis birden açan ERA, böylece ülkemizdeki ofis sayısını 35’e yükseltti.

Bosch Grubu, Türkiye’deki iletişim faaliyetlerini Ünite İletişim ile yürütecek!

Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet tedarikçisi Bosch Grubu, Türkiye’deki iletişim çalışmalarını yürütmek üzere iş ortağı olarak Ünite İletişim’i seçti.

Türkiye'deki Özel Çevre Koruma Bölgeleri!

Türkiye genelinde kaç özel çevre koruma alanı yer alıyor? Türkiye'deki özel çevre koruma nölgeleri nerelerde? Özel çevre koruma bölgeleri kaç yılında ilan edildi? İşte Türkiye'nin özel çevre koruma bölgeleri listesi...

Fransa ve Almanya Türkiye’deki rüzgar yatırımlarını büyütüyor!

Fransız EDF ve Alman Enercon Türkiye’deki rüzgar yatırımlarını büyütmeyi planlıyor. Enercon Yönetim Kurulu Başkanı Hans - Dieter Kettwig, “ Türkiye’de jeneratör üretimine girebiliriz ” dedi.

Tez Tour, Türkiye'deki şirketi için iflas erteleme istedi!

RUS turizm devi Tez Tour’un Türkiye’deki şirketi Alkan Grup mali sıkıntıya girdi. Türkiye’ye geçtiğimiz yıl 1 milyonu aşkın turist getiren şirket 322 milyon lira borç ile iflas erteleme istedi. Mahkeme talebi kabul etti; şirkete kayyum atadı.

Fitch Türkiye'nin kredi notu için tarih verdi!

Fitch tarafından dün yayımlanan ülke notu derecelendirme takvimine göre Türkiye 'nin kredi notuna dair değerlendirme 20 Mart Cuma günü ve 18 Eylül Cuma günü yayımlanabilecek.

Morgans Türkiye'deki ilk oteli '10 Karaköy'ü açtı!

Dünyaca ünlü Morgans grup Türkiye'deki ilk oteli olan '10 Karaköy'ü Turizm Bakanı Ömer Çelik'in katılımıyla açtı. 71 odalı butik otel Büyük Balıklı Han'da yer alıyor.

Vapiano Türkiye'deki iki restoranını kapatıyor!

Vapiano Türkiye'deki iki restoranını kapatıyor. Davayı açan taraf dünyaca ünlü restoran zinciri Vapiano'nun Türkiye'deki şubesi. Yıldız'ın Nişantaşı ve Bursa'da açtığı ve açılışına ünlü isimlerin katıldığı iki restoran için de iflas kararı verildi.

Türkiye\'deki kredi piyasaları Haberi

Türkiye\'deki kredi piyasaları

Erbil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılının son çeyreğinde belirginleşen ve tüm dünyayı etkisi altına alan olumsuz ekonomik gelişmelerin Türkiye'de de etkisini hissettirdiğini hatırlattı.

Dünya için küresel krizin etkilerinin derinleştiği 2009 yılında Garanti Bankası olarak sağlam ve dengeli bilanço yapıları, güçlü özkaynaklarıyla bu zorlu döneme kuvvetli bir şekilde girdiklerini dile getiren Erbil, banka olarak kredi verme isteklerini azalmadan sürdürdüklerini kaydetti.

Erbil, bu dönemde, 2008 yılında sunmaya başladıkları, işsizlik sigortası ürünlerini de ön plana çıkarıp risklerini dengelediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kredi takip mekanizmasında iyileştirmeler yaptık. Bunun yanı sıra kredi ödemelerinde güçlük çeken müşterilerimize borç yapılandırmasıyla kolaylık sunduk. Mortgage (tutsat) kullandırımlarında pazar liderliğimizi koruduk. Konut gibi finanse edilecek alımların fiyatlarında yaşanan düşüşler, talebin canlanmasına katkıda bulundu. Dolayısıyla mevcut faiz oranları ve gevşeyen fiyatlarla...