02 / 05 / 2024

Türkiyedeki Küçükbaş Damızlık Test ve Ar-Ge Ünitesi

Türkiyedeki Küçükbaş Damızlık Test ve Ar-Ge Ünitesi

Uşak Eşme koyunun ve geleceğe yönelik çalışmalar çerçevesinde Kolonkaya köyünde "Küçükbaş Damızlık Test ve Ar-Ge Ünitesi" törenle açıldı.

Bakan Yumaklı'dan çiftçilere müjde! Damızlık düve yetiştiricilerine 80 milyon liralık destek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Damızlık düve yetiştiricilerine toplam 80 milyon lira hibe desteği sağladıklarını bildirdi. İşte detaylar..

Uşak'ta Küçükbaş Damızlık Test ve Ar-Ge Ünitesi açıldı!

Uşak Eşme koyunun ve geleceğe yönelik çalışmalar çerçevesinde Kolonkaya köyünde "Küçükbaş Damızlık Test ve Ar-Ge Ünitesi" törenle açıldı.

Fikri Işık: İnşaat Türkiye'de en hızlı büyüyen sektörlerden birisi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk inşaat sektörünün iklimlendirme için yeni iş fırsatları getirdiğini belirterek "Türkiye’de, en hızlı büyüyen, en hızlı gelişen sektörlerden birisi inşaat sektörüdür." açıklamasında bulundu.

Kırklareli Damızlık Tavuk Yetiştirme Tesisi projesinin toplantısı 15 Aralık'ta!

Kırklareli İli Mekez İlçesi'nde bulunan Damızlık Tavuk Yetiştirme Tesisi Kapasite Artışı projesinin yapılmasına ilşkin ÇED toplantısı 15 Aralık 2015 günü saat 09:30'da gerçekleşecek.

Fama Grup İnşaat Taahhüt Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fama Grup İnşaat Taahhüt Mimarlık Ticaret Limited Şirketi, Ozan Albayrak tarafından 10 bin TL sermaye ile 10 Ağustos'ta Şişli, Fulya Mahallesi, Mehmetcik Caddesi 'nde kuruldu.

Türk Kızılayı Etimesgut'ta çatı tadilatı yaptıracak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Etimesgut'ta bulunan depoların çatı tadilatını anahtar teslimi götürü bedelle yaptıracak. Söz konusu ihale kapalı zarf şeklinde olacak.

Türkbükü No:81 Hotel 8 milyon TL ciro hedefliyor!

EDA ve Pamir Karakaya, Türkbükü'ndeki eski Maki Otel'i yenileyerek No:81 Hotel olarak hizmete açtı. Otelin, iskelesindeki Daze Restaurant&Beach Club'ın da katkısıyla yaz sezonu sonunda 8 milyon TL ciroya hedefleniyor.

Türkbükü No: 81 Hotel açıldı!

Türkbükü'ndeki eski Maki Otel, Karakaya Ailesi tarafından yenilenerek No: 81 Hotel adıyla kapılarını açtı. 19 odası bulunan otel 6 bin metrekareye kuruldu.

Türk Kızılayı Eskişehir Odunpazarı'nda apart daire inşa ettirecek!

Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanlığı, Odunpazarı Ömerağa Mahallesi'nde apart daire inşaatı yaptıracak. Söz konusu inşaatın ihalesi 2 Temmuz'da gerçekleşecek.

Türk Kızılayı Esenyurt'ta kat karşılığı inşaat yaptıracak!

Türk Kızılayı Küçükçekmece Şube Başkanlığı, İstanbul Esenyurt İlçesi'nde bulunan arsa üzerine kat karşılığı inşaat yaptıracak. Söz konusu işin ihalesi 18 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Belgrad'da faaliyete başladı!

Dünyanın değişik ülkelerinde 40'a yakın merkezi bulunan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da da faaliyete başladı.

Dek-Mar İnşaat Taahhüt Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dek-Mar İnşaat Taahhüt Mimarlık Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Çelik, Erdoğan Seher, Ahmet Deli tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 4 Mayıs'ta Ümraniye, Parseller Mahallesi'nde kuruldu.

Yenigün İnşaatı'ın acı günü: Tükez Kılıç vefat etti!

Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Çamsan Entegre Ağaç Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi R. Cihat Kılıç'ın annesi Tükez Kılıç, 28 Nisan 2015 tarihinde vefat etti..

Türkiyedeki Küçükbaş Damızlık Test ve Ar-Ge Ünitesi Haberi

Türkiyedeki Küçükbaş Damızlık Test ve Ar-Ge Ünitesi

Törende konuşan Uşak Valisi Ahmet Okur, ilçenin hem halkı hem de coğrafi açıdan hayvansal üretimde özel bir yeri bulunduğunu belirtti. 


Tesisin bölgeye ve üreticiye büyük katkı sağlayacağını ifade eden Okur, "Hayvancılıkta, güzel bir ırkın ortaya çıkartılması için Ar-Ge çalışmalarında kullanılacak bu tesiste hem ilimiz hem de bölge üreticisine verimli ürünler zinciri meydana getireceğine inanıyorum. Emeğe geçenlere, projede yer alan hocalarımıza, TÜBİTAK ve bakanlığımıza bu çalışmayı sahiplenmelerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. 


Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Ali Ayar da Eşme Kıvırcık koyunlarıyla ilgili damızlık üretimi ve hayvan ıslahı konusunda yeni bir model oluşturulması kapsamında bir proje uygulandığına işaret ederek, "Burası bölge hayvancılığı için önemli bir merkez olacak. Burası Eşme'ye, Uşak'a ve bu bölgedeki koyunculuk işletmelerine...