28 / 04 / 2024

Bakan Yumaklı'dan çiftçilere müjde! Damızlık düve yetiştiricilerine 80 milyon liralık destek!

Bakan Yumaklı'dan çiftçilere müjde! Damızlık düve yetiştiricilerine 80 milyon liralık destek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Damızlık düve yetiştiricilerine toplam 80 milyon lira hibe desteği sağladıklarını bildirdi. İşte detaylar..



Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, nitelikli damızlık düve yetiştirme merkezlerinin kurulması ile yetiştiricilerin hayvanlarını bu merkezlerden temin etmeleri için toplam 80 milyon TL hibe desteği sağladıklarını kaydetti.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM), hayvancılığı desteklemek amacıyla bir yandan projeler yürütürken diğer yandan aile işletmelerine dair hibe destekleri veriyor. 

HAYGEM, 2016 yılında çıkarılan Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe giren Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin Karar kapsamında, damızlık düve yetiştirme merkezleri kurulması amacıyla yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği veriliyor. 26 kentte oluşturulan bu merkezlerde işletmelere ahır yapımı, makine ve hayvan alımına ilişkin destekler sağlanıyor.

Damızlık düve yetiştirme merkezlerinin çalışmaları Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen kriterler kapsamında yapılıyor. Bu merkezler belirli dönemlerde Bakanlıkça denetleniyor.

Bakan Yumaklı dan çiftçilere müjde! Damızlık düve yetiştiricilerine 80 milyon liralık destek!

Ayrıca HAYGEM, damızlık düve yetiştirme merkezlerinden yerli hayvan alınması kapsamında üreticilere yüzde 50, Bakanlığın izin verdiği hastalıktan ari işletmelerden temin edilmesi halinde de yüzde 40 hibe desteği sağlıyor.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılığın daha da geliştirilmesi ve hayvansal üretimde verimliliğin artırılması amacıyla çalışmalara aralıksız devam ettiklerini aktardı.

Bakan Yumaklı dan çiftçilere müjde! Damızlık düve yetiştiricilerine 80 milyon liralık destek!

Yumaklı, özellikle aile işletmelerinin ihtiyacı olan damızlık materyallerin yurt içinden sunulması için damızlık düve yetiştirme merkezlerinin önem taşıdığını söyledi. Yetiştiricilerin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Yumaklı, nitelikli damızlık hayvan ihtiyacının yurt içinden karşılanması için yüzde 50 hibe destekle kurulan damızlık düve yetiştirme merkezleri için 45 milyon liralık kaynak aktardıklarını kaydetti.

Yumaklı, "Aynı zamanda bu merkezlerden hayvan temin eden yetiştiricilerimize yüzde 50, Bakanlığımızca izin verilen hastalıktan ari işletmelerden temin eden yetiştiricilerimize de yüzde 40 destek sağlayarak 35 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirdik. Bu kapsamda hibe desteği tutarımız uygulamanın başladığı 2017 yılından bu yana toplamda 80 milyon TL'yi buldu."

Özel okullardaki servis ve yemek ücretlerine zam gelecek mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı!

Kadın kooperatiflerinin desteklenmesine ilişkin protokolde müjde: 5 yıl daha uzatılıyor! 

Giresun Galericiler Sitesi'ndeki 19 oto galeri 10 yıllığına kiraya verilecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön