03 / 05 / 2024

Kadın kooperatiflerinin desteklenmesine ilişkin protokolde müjde: 5 yıl daha uzatılıyor! 

Kadın kooperatiflerinin desteklenmesine ilişkin protokolde müjde: 5 yıl daha uzatılıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen, "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü"nün yenileneceği ve 5 sene daha uzatılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre,  Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı'nda olan  "Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi" hedefi çerçevesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı işbirliğinde 2018 yılında "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü"ne imza atıldı. 

Protokol çerçevesinde, 81 şehirde  "Kadın Kooperatifleri Çalışma Grupları" oluşturuldu ve yıllık faaliyet planları hazırlandı. Faaliyet planlarında atölye çalışmaları ve seminerler de yer aldı. 

Kadın kooperatiflerinin desteklenmesine ilişkin protokolde müjde: 5 yıl daha uzatılıyor! 

Ayrıca Kadın Kooperatifleri Bölgesel Buluşmaları gerçekleştirildi. Kadın kooperatifleri arasında iletişimin geliştirmesi, yerel yönetimlerin kadın kooperatiflerine destek olunması konusunda farkındalıklarının artırılması ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasının hedeflendiği 10 bölgesel buluşmada, 3 bin 550 kişiye erişildi. 

Söz konusu protokol ile 81 şehirde yapılan 894 çalıştay, eğitim ve bilgilendirme toplantılarıyla da yaklaşık 45 bin kişiyle bir araya gelindi, 434 kooperatif ziyareti yapıldı ve 1007 yeni kadın kooperatifi kuruldu.

Kadın kooperatiflerinin desteklenmesine ilişkin protokolde müjde: 5 yıl daha uzatılıyor! 

İMZALAR YARIN ATILACAK 

Kadın kooperatiflerini teşvik etmek, onların güçlendirilmesi ve sürdürülebilirliklerinin sağlanması için 2023 yılı itibarıyla tamamlanan "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü", yarın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilecek imza töreniyle 5 sene daha uzatılacak. 

Yeni protokolle yapılacak işbirliğinde şu hedeflere yer verilecek: 

"Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesine yönelik merkezi ve yerel düzeyde yürütülecek proje, program ve faaliyetlerin desteklenmesi için güçlü işbirlikleri sağlanacak. Proje geliştirme-uygulama, ürün geliştirme, satış-pazarlama, teknoloji kullanımı, markalaşma, muhasebe gibi konularda eğitim, danışmanlık ve teknik destek sunmak için gerekli çalışmalar sürdürecek. 

Kadın kooperatiflerinin üretim, satış ve pazarlama konusunda desteklenmesi amacıyla 3 bakanlık dışında diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışmalar yapılacak. Kadın kooperatifleri arasında ticari iş birliğinin sağlanması ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla yeni faaliyetlerde yapacak."

BİM'de Fakir 4 parça çeyiz paketi 2 bin 799 TL'ye, 7 parça çerezlik seti 125 TL'ye düştü! BİM 8 Eylül Cuma kataloğu

Aydos Ormanı’nın yanı başındaki Siltaş Korupark lokasyonuyla da hayatı kolaylaştırıyor! 

İstanbul'da 4 kişilik ailenin yaşam maliyeti 42 bin 593 TL! Megakentte en çok zeytinyağı fiyatları arttı! 


Geri Dön