28 / 04 / 2024

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!

Dünya Meteoroloji Örgütü, önümüzdeki 5 yıl boyunca küresel sıcaklıkların 1.5 santigrat derece sınırının üzerine çıkabileceğini açıkladı. Bu haber herkesin ilgisini çekti...



DMÖ tarafından yayımlanan son rapora göre küresel sıcaklıkların önümüzdeki 5 yılda 1.5 santigrat eşiğini aşma olasılığı yüzde 66 olmakta. Bilim insanlarının uyarılarına rağmen dünya genelindeki insanların yeterli önlem almaması iklim değişikliğinin artmasına neden oluyor. Sıcaklık artışı ise hava kalitesi ve çevre kirliliği gibi diğer sorunları da beraberinde getirerek küresel çapta etkili olması bekleniyor.

 DMÖ'nün raporuna göre gelecek 5 yılın en az biri ve belki de birçoğu daha önce kaydedilen en yüksek sıcaklık seviyelerinin görüleceği tahmin ediliyor. Eğer dünya genelindeki insanlar daha büyük önlemler almazsa iklim değişikliği etkileri daha da artarak gelecek nesillere büyük bir sorun olarak kalacak.

 Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!

Alarm haline geçildi. Dikkat!

Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından yayımlanan son rapora göre, küresel sıcaklık artışı endişe verici boyutlara ulaşmış durumda. Raporda dünya genelindeki sıcaklık artışının, Paris Anlaşması'nda belirtilen 1.5 santigrat seviyesinin ötesine geçebileceği ve geçici olarak bile olsa bu seviyeyi aşacağı uyarısı yapıldı. DMÖ Genel Sekreteri Petteri Taalas tarafından yapılan açıklamada, küresel sıcaklık artışına dikkat çekilerek 1.5 santigrat seviyesinin geçilmesinin ciddi sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunuldu. 

DMÖ'nün raporu küresel iklim değişikliğinin önlenmesi için alınacak tedbirlerin aciliyetine dikkat çekerek insanlar ve doğal yaşam için tehlike arz eden bu durumla baş edebilmek için hızlı ve etkili eylemler gerektiğini vurguluyor. Prof. Taalas, dünya liderlerine çağrıda bulunarak, sürdürülebilir enerji politikaları, fosil yakıtların azaltılması, orman varlığının korunması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etme gibi çözümlerin uygulanması gerektiğine işaret ediyor. 


Geri Dön