03 / 05 / 2024

Bakan Yumaklı'dan çiftçilere müjde: 1 milyar 167 milyon lira destek ödemesi hesaplara aktarılıyor!

Bakan Yumaklı'dan çiftçilere müjde: 1 milyar 167 milyon lira destek ödemesi hesaplara aktarılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bugün çeşitli kalemlerde toplam 1 milyar 167 milyon Türk Lirası destek ödemesinin daha üreticilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu. 



Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı 1 milyar 167 milyon Türk Lirası destek ödemesini üreticilerin hesaplarına yatırılacağını ilan etti. Yumaklı, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, iklim değişikliği sebebiyle yaşanan kuraklıktan en çok Trakya'daki çiftçilerin etkilediğini, ayçiçeğinde yaklaşık yüzde 40 verim kaybı yaşandığını ifade etti.

TON BAŞINA 1500 LİRA DESTEK

Yaptıkları çalışma ve tespitler kapsamında bölgedeki çiftçilere sağlanan ayçiçeği desteğini ton başına 1500 TL olarak yeniden belirlediklerini hatırlatan Yumaklı, verilen desteklerin çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

Bölgedeki verim kaybında kuraktan ziyade üreticilerin bazı uygulamalarının da etkili olduğuna dikkat çeken Bakan Yumaklı, "Özellikle milli ve yerli tohumlarımızda kuraklıkla alakalı dirençlerin daha yüksek, verim kayıplarının da diğeriyle kıyaslanamayacak kadar düşük olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Yerli ve milli ayçiçeği tohumlarıyla ekim gerçekleştirilen bölgelerde kuraklığın etkisinin çok az olduğunun hissedildiğini söyleyen Bakan Yumaklı, "İşte bu yerli ve milli çeşitlerin kullanımının artırılması için de gerekli çalışmaları il tarım ve orman müdürlüklerimiz aracılığı ile yürüteceğiz." diye belirtti.

 Bakan Yumaklı dan çiftçilere müjde: 1 milyar 167 milyon lira destek ödemesi hesaplara aktarılıyor!

1 MİLYAR 167 MİLYON TL DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK

Bakan Yumaklı, Bakanlık olarak üretime ve üreticiye engel olanların önünü kesmek, üreticiye destek olmak için çalıştıklarını söyledi.

Çiftçilere verdikleri desteklerin aralıksız sürdürüldüğüne dikkati çeken Yumaklı, "Hayırlı olsun." diyerek "Bugün çeşitli kalemlerde toplam 1 milyar 167 milyon Türk Lirası destek ödemesini daha üreticilerimizin hesaplarına aktarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Yumaklı, bölgede çevre kirliliğinin önlenmesi için Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini belirtti.

Yumaklı, tarımsal üretim planlaması kapsamında bütün unsurlarla beraber hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

 Bakan Yumaklı dan çiftçilere müjde: 1 milyar 167 milyon lira destek ödemesi hesaplara aktarılıyor!

YAPILAN YATIRIMLAR

Bakan Yumaklı, Tekirdağ'ın tarımsal üretim açısından stratejik bir konumda olduğuna dikkati çekti.

Tekirdağ'ın tarım ve orman alanında marka şehir olmayı hak eden önemli bir il olduğunun altını çizen Bakan Yumaklı, "Biz de Tekirdağ'ın bu yüzünü ön plana çıkarmak için son 21 senede önemli çalışmalar sürdürdük. Tekirdağ'a bu sürede yaklaşık 23 milyar Türk Lirası orman, tarım ve su alanında destek verdik ve yatırım yaptık. Bu verdiğimiz destek ve yatırımlarla önemli eserlere imza attık. Su alanında, 1,6 milyar Türk Lirası yatırım yaparak 84 tesisi hizmete aldık." diye ifade etti.

Migros'ta resmen başladı: Meyve, sebze ve çiçeklerde yüzde 25 indirim! Yetişen dolabını dolduracak!

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Koza Altın, Trabzon Düzköy'de yeni altın madeni açıyor!


Geri Dön