01 / 05 / 2024

türkiyedeki opera binaları

türkiyedeki opera binaları

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ilklerin şehri İzmir'in, performans sanatları merkezi özelliği ile yine bir ilke imza atarak Türkiye'nin ilk opera binasına 2020 yılında kavuşacak olmasının kente yeni bir renk ve dinanizm kazandıracağını belirtti.

Binalara periyodik muayene zorunluluğu geliyor! Tüm yapılar için yeni birim oluşturulacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'deki binalar için periyodik muayene zorunluluğunun geleceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'deki binalar için flaş açıklama! İstanbul ve Ankara'daki yapılar alarm veriyor!

Emlak uzmanı Salim Taşçı, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çekti ve "Binalar ‘imdat çığlığı’ atıyor. ‘Yıkın beni, dedeniz yaşına geldim, doğru dürüst inşaat yapın’ diye bağırıyor" şeklinde konuştu. İşte Taşçı'nın o çarpıcı açıklamaları...

Türkiye'deki binaların yüzde 80'i yalıtımsız!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de yer alan binaların yüzde 80'inin ısı yalıtımı olmadığını söyleyerek enerji verimliliği ve iklim değişikliği konusunda yapılması gereken çalışmaları anlattı. 

Türkiye'deki binaların yüzde 65'i güvenli hale getirildi!

TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2022 yılı bütçesi üzerine konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'deki binaların yüzde 65'i güvenli hale getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2022 yılı bütçesini sunumunda "1,7 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. 130 bin bağımsız birimde kentsel dönüşüm çalışmalarımız ise devam ediyor" dedi.

Türkiye'de binaların yüzde 80'inde zafiyet var!

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz ve VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin binalarda enerji verimliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağdaş Korkmaz, Türkiye'deki binaların yüzde 80'ninde zafiyet olduğunu dile getirdi.

Türkiye'deki binaların yüzde 55'i güvenli!

17 Ağustos Marmara Depremi yıldönümü vesilesiyle mesaj yayınlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Bayraklı'da 1 ay içerisinde tüm riskli binalar yıkılacak!

İzmir Depremi'nde sonra çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 ay içerisinde Bayraklı'da tüm riskli binaların yıkılacağını söyledi.

Ytong binaları depreme karşı güçlendiriyor!

Yapı malzemesi sektörünün öncü ve yenilikçi şirketleri arasında yer alan Türk Ytong, binaların depreme karşı güçlendirme çalışmalarını daha hafif ve daha yalıtımlı duvar malzemesi Ytong 0,09 ile desteklemeye devam ediyor.

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi TBMM'de!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Türkiye'deki binaların yüzde 65.22'si 2000'den önce yapıldı!

TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu, akademisyenlerin deprem tavsiyelerini dinledi. Akademisyenler, riskli konut dönüşümü, deprem riski ve kentsel dönüşüm gibi konuları değerlendirdi.

türkiyedeki opera binaları Haberi

türkiyedeki opera binaları


Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ilklerin şehri İzmir'in, performans sanatları merkezi özelliği ile yine bir ilke imza atarak Türkiye'nin ilk opera binasına 2020 yılında kavuşacak olmasının kente yeni bir renk ve dinanizm kazandıracağını belirtti. Yorgancılar, "Türkiye hem bulunduğu coğrafya itibari ile hem de küreselleşen dinamik yapısı itibari ile oldukça değişken ve zorlayıcı bir gündeme sahip. O nedenle, sanata daha çok ihtiyacımız var. İzmir'e yeni bir renk ve dinamizm kazandıracak olan Opera binamız, yapılacak büyük organizasyonlar ile iç turizme de önemli hareketlilik sağlayacaktır" dedi. 


Dünya standartlarında yapılması planlanan opera binasının İzmir'e çok yakışacağı inancında olduğunu vurgulayan Yorgancılar, "Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin ardından yeni opera binası ile İzmir'in kültür sanatta da gerçek gücünü ortaya koyacağına dikkat çekti. Söz...