17 / 05 / 2024

türkiyedeki ruhsatsız binalar

türkiyedeki ruhsatsız binalar

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Genel Sekreteri Gülay Özdemir, büyük deprem felaketinin üzerinden geçen 16 yıla rağmen, günümüzde yapıların büyük çoğunluğunun hâlâ ruhsatsız olduğuna dikkat çekti.

Trabzonlu vatandaşlara ruhsatsız ve iskansız konut uyarısı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), vatandaşları iskansız ve ruhsatsız konutlara karşı uyardı...

İstanbul Çatalca'daki ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

İstanbul Çatalca'daki Hallaçlı, Aydınlar ve Karamandere mahallelerinde yer alan ruhsatsız binalar yıkılıyor...

Trabzon'daki ruhsatsız binalar için imar barışı fırsatı!

Trabzon’un Büyükşehir olmasının ardından kırsal kesimlerde bulunan ruhsatsız binaların imar barışı uygulamasından yararlanması için çağrı yapıldı.

Türkiye'deki yapıların yüzde 60'ı kaçak ve ruhsatsız!

TMMOB İzmir İnşaat Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Hüseyin Kuzu ve İnşaat Mühendisi Hasan Alınç, Türkiye'deki yapıların en az yüzde 60'ının kaçak ve ruhsatsız olduğunu belirtti. İnşaat mühendisleri konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon tüm hızıyla sürüyor!

Haydarpaşa Garı, İstanbul'un simge binalarından sadece bir tanesi. Çıkan yangın sonrasında büyük hasar gören binada restorasyon tüm hızıyla sürüyor. Tarihi binanın iki kulesindeki çalışmalar tamamlandı.

Kırklar Dağı'nda ruhsatsız binaların yıkımı tamamlandı!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda ruhsatsız inşa edilen ve tarihi dokuya uygun olmayan 725 daireden oluşan binaların yıkımı tamamlandı. 

Türk Kızılayı'nın inşaat projelerinin yapımı ihalesi 15 Mart'ta! 

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Beyoğlu ve Beşiktaş'ta inşa edeceği binaların projelerinin hazırlanması için ihale düzenliyor..

Ruhsatsız 78 kreş kapatılacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı son 9 ayda yapılan denetimlerde, mevzuata aykırı ve ruhsatsız çalıştırıdığı belirlenen 78 kreşin kapatılmasına karar verdi.

İzmir'de açılan Sosyal Yaşam Kampüsü ruhsatsız mı?

İzmir Büyükşehir, Buca’da inşa ettiği Sosyal Yaşam Kampusu’nu CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na açtırdı. 19 ay gecikmeli biten yerleşkenin içinde yer alan huzurevinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

Adapazarı'nda ruhsatsız olan inşaatlar yıkılacak!

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, kaçak bina yıkımı sırasında yaşanan arbedeye ilişkin, "Şu ana kadar yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen kaçak ve ruhsatsız olarak yapımına devam edilen inşaatlar yıkılacak." dedi.

Türkiye'deki konut stoğunun yüzde 67’si ruhsatsız!

Deprem ülkesi Türkiye’de nüfusun yüzde 95’i yani yaklaşık 76 milyon kişi deprem tehdidi altında yaşıyor. Türkiye’deki 20 milyona yaklaşan konut stoğunun yaklaşık yüzde 40’ı projesiz, yüzde 67’si ruhsatsız.

Türkiye'deki 19 milyon yapının yüzde 55'i ruhsatsız!

Kütahya Vali Vekili Hüdayar Mete Buhara, 1. Yapı Dekorasyon Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada Türkiye’de 19 milyon yapının bulunduğu, bunların yüzde 55’inin kaçak ve ruhsatsız olduğunu dile getirdi.

Bursa Osmangazi'deki ruhsatsız eğlence mekanı yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi, Mudanya Yolu üzerinde kaçak olarak inşa edilen ve ruhsatsız şekilde çalıştığı belirlenen bir gece kulübünü yıktı. Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, jandarma eşliğinde mekanı tahliye etti.

türkiyedeki ruhsatsız binalar Haberi

türkiyedeki ruhsatsız binalar

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Genel Sekreteri Gülay Özdemir, büyük deprem felaketinin üzerinden geçen 16 yıla rağmen, günümüzde yapıların büyük çoğunluğunun hâlâ ruhsatsız olduğuna dikkat çekti. 


17 Ağustos'un ülkemizde yaşanan en büyük ve unutulmaz felaketlerden biri olduğunu belirten Özdemir, O günden itibaren deprem farkındalığı ve güvenliği konusunda ciddi kararlar alındı ve önemli bir sürece girildi. Bu süreç günümüzde devam etmekle birlikte önümüzde hâlâ katedilmesi gereken uzun bir yol bulunmaktadır" dedi ve ekledi: "Ülkemizde 17 Ağustos 2015 itibariyle, 19 milyon mevcut yapı stokunun yüzde 67'sinin ruhsatsız, yüzde 60'ının ise 20 yaş üstü yapılardan oluştuğu düşünülürse, mevcut bina stokunun yarısının güçlendirilmesi gerektiği ve ülke genelinde 20 yılda 14 milyon konutun elden geçirilmesi gerekmektedir." Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü eksperlerinin 17 Ağustos...