29 / 04 / 2024

türkiyedeki statlar

türkiyedeki statlar

Türkiye'de 2007 yılından beri yaklaşık 30'a yakın yeni stat inşa edildi. Ülkemiz, bu alanda Avrupa'nın zirvesinde yer aldı.

İşte Türkiye'nin modern statları!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından projelendirilen 29 stattan Bursa, Afyon, Mersin, Antalya ve Konya statları tamamlanırken, birçoğunun yapımına da başlandı, Ankara'da yapılması planlanan stadın yer konusu, 6 ay içinde netlik kazanacak.

Muharrem Kasapoğlu: Türkiye'deki statlar inşaat kapasitesiyle dört dörtlük!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, başarılı sporcular yetişmesi için her türlü imkanı sağladıklarını belirterek, "Her yerde mükemmel tesisler var. Statlarımız Avrupa'da yok. Bizdeki statlar modernliği, inşaat kapasitesiyle dört dörtlük" dedi....

Türkiye'deki stadyumlara 11 milyar lira harcandı!

Son dönemlerde stadyum inşaatlarını hızlandıran Türkiye 31 tesis için toplam1.9 milyar dolar harcadı. Ekonomist Tuğrul Akşar konuyla ilgili olarak "Statlar dolmuyorken büyük kapasiteli statların çok fazla bir anlamı yok. Bunlar biraz siyasi yatırımlar olarak yapılıyor" diye konuştu.

Türk sporu en modern tesislere kavuştu!

2002 yılından bu yana Türkiye'de 23 ilde 25 yeni stat inşaa edilirken, dünyanın en gözde spor tesisleri ortaya çıktı. Bursa, Trabzon, Konya,Eskişehir, Antalya ve Diyarbakır gibi birçok il, yüksek kapasiteli statlarına kavuştu.

Türkiye'nin EURO 2024 için en büyük kozu modern statlar!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliğine aday olan Türkiye, 9 kentteki 10 modern statla turnuvayı düzenlemek istiyor.

7 ildeki eski statlar Millet Bahçesi olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu'da eski statların bulunduğu alanlar, "Millet Bahçesi"ne dönüştürülecek...

Türkiye'nin EURO 2024'e aday olduğu statlar!

Türkiye, son yıllarda yaptığı stadyum projeleriyle EURO2014 adaylığını ilan etti. Türkiye'nin EURO2024 adaylığında yer alabilecek statlar derlendi...

Türkiye'de 3 yılda 30 stat çalışması yapıldı!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na adaylığını açıklayan Türkiye, son yıllarda açılan modern statlarıyla bu büyük organizasyona ev sahipliği yapmaya hazır.Türkiye'de son 3 yılda tam 30 stat çalışması yapıldı.

TOKİ Türk sporuna hizmet edecek stadyumlar inşa ediyor!

TOKİ, önümüzdeki 50 yıl boyunca Türk sporuna hizmet edecek stadyumlar inşa ediyor. UEFA standartlarını da yukarıya taşıyan bu statların bazıları ‘akıllı’ ve ‘ekolojik’ özelliklere sahip

Türk futbolunun büyük stat hamlesi! İşte yeni statlar!

Türkiye'de son 3 yılda 26 farklı şehirde 30 stat için çalışma yapılırken, bunların 10'u tamamlandı, 9'u bitme aşamasına geldi, 4'ünde ise inşaat çalışmaları devam ediyor. Kalan 7 stadın yapımına da kısa sürede başlanacak.

Ortadoğu'dan Türkiye'nin statlarına ilgi!

TOKİ Başkanı Turan, Türkiye'de 4 yılda 19 stadyum inşa ettiklerini belirterek, "Tecrübemiz özellikle Ortadoğu ülkelerinden görünüyor. Ortadoğu ülkelerinden temsilciler inşaatlarımızı geziyor." dedi.

Türkiye'de yeni yapılan statlar taraftar sayısını artıracak!

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, Türkiye'de yeni yapılan statların birçok kişiyi statlara çekerek, taraftar sayısını artırdığını söyledi.

Gelirlerini artırmak isteyen futbol kulüpleri statlarını yeniliyor!

Stadyumlar, kulüplerin en önemli gelir kapısı olarak kabul ediliyor. Türkiye'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın stat gelirleri toplam gelirlerinin yüzde 20'sini bulabiliyor. Gelirlerini arttırmak isteyen kulüpler haliyle bir bir statlarını yeniliyor.

Türkiye'deki stat projelerinin son durumu!

Türkiye'nin farklı şehirlerine 29 stadyum inşa edileceği açıklandığında, hem kulüpler hem de taraftarlar sevinmişti. Fakat bir türlü statlarına kavuşamadılar. Sadece 5 stadyumun inşaatı tamamlanırken bazılarında çivi bile çakılmadı.

türkiyedeki statlar Haberi

türkiyedeki statlar

Türkiye her alanda olduğu gibi tesisleşme de de büyük bir atılım içinde... Ülkemiz, 2007’den bu yana Avrupa’da en çok stat inşa edilen ülke durumunda bulunuyor. Türkiye, dünyada ise ABD’nin ardından ikinci sırada yer aldı.

ALMANLAR’I SOLLADIK

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, ülkemizde spora yatırımlar her geçen gün artarken, bu süreçte 30’a yakın yeni stat yapıldı. Türkiye’yi Almanya, İngiltere, Macaristan ve Fransa takip etti. Yeni stadyumlarda eski usul yöntemlerden de uzaklaşan Türkiye, çevreci stadyum projelerini de stadyumlanna yavaş yavaş entegre ediyor.

ÇEVRECİ STATLAR

Yeni Sivas Stadı, Türkiye’nin en çevreci stadyumu durumunda. İklimi uygun olan yeni stadyumlar için de güneş enerji panellerinin kurulumu projelerinin çalışması da sürmekte.

1- Malatya Stadı

2017 yılında hizmete açılan Yeni Malatya Stadı 27 bin 44 kapasiteye sahip. 60 milyon liraya...