02 / 05 / 2024

türkiyedeki zenginler

türkiyedeki zenginler

FORBES Türkiye Dergisi, "En Zengin 100 Türk" listesini açıkladı. Geçen yıl toplam servetleri 25 milyar dolar düşen zenginler, bu yıl servetlerini 100.4 milyar dolara çıkardı.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları 10 senenin dibini gördü: Türk zenginler de yurt dışına yöneldi!

Gayrimenkul kaleminde net yabancı girişi 2022 yılında 6 milyar 273 milyon dolarla rekor kırarken, 2023'te yüzde 43,3'lük düşüşle 3 milyar 560 milyon dolar oldu. Ancak Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımında yüzde 163,7 oranında artış oldu. 

The Times açıkladı: Türkiye'deki zenginler, Londra'dan konut alıyor!

The Times'ta yayınlanan habere göre, Türkiye'deki zenginler, Londra'dan konut satın alıyor. Haberde yer verilenlere göre, finansal istikrarsızlık birçok kişiyi Londra'nın en önemli emlak piyasasına yönlendiriyor. 

Türkiye'de ultra zenginler de ligden düşmüş. İşte 2021 verileri

İsviçre bankası Credit Suisse'nin açıkladığı servet raporuna göre mali varlıklar ile gayrimenkul gibi sabit varlıklardan oluşan kişisel servet toplamı 2021 yılında 2020 yılına göre yüzde 9.8 artarak 463.6 trilyon dolara yükseldi. Ancak Türkiye'de ultra zengin sayısı düşerken servetleri de eridi.

Dolardaki yükselişle servetlerine servet kattılar! İşte listenin birinci sırasındaki zenginler

Dünyada yaşanan pandemi ve savaş süreci geniş halk kitlelerinin hayatlarını alt üst ederken zenginler yine "krizi fırsata çevirdi" ve servetlerine servet kattı. Yapılan araştırmaya göre dünyada dolar milyonerlerinin sayısı arttı. İşte detaylar...

Zenginler Nakliye İnşaat Otomotiv Akaryakıt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zenginler Nakliye İnşaat Otomotiv Akaryakıt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de Ali Zengin tarafından kuruldu.

Virüsten kaçan zenginler için 8.3 milyon dolara sığınak!

Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs Covid-19 salgınına yakalanmak istemeyen zenginler sığınak arayışına girdi. En çok olanaklara sahip olan sığınaklar 8 milyon 350 milyon dolara satılıyor.

Zenginler paralarını vergi ödenmeyen ülkelere götürüyor!

Dünyanın birçok zengini paralarını verginin olmadığı ücra ülke ve adalara götürüyor Bu bölgelerin genellikle tatil yerleri olması ve şirket barındırmamaları dikkat çekiyor.

Çinli zenginler gayrimenkulde rotasını Türkiye’ye çevirdi!

Çin ekonomisindeki dalgalanma ve kaygan zemin şartlarının Çinli zenginleri yurtdışında gayrimenkul yatırımı yapmaya yönelttiğini söyleyen ERA Koordinatörü Mustafa Baygan, “Çinli yatırımcı Türkiye’de yatırım yapma eğiliminde. " dedi.

Türkiye'de en çok kira ve gıdaya harcama yapılıyor!

Türk halkı 2014’te kazandığının dörte birini kiraya ve ev taksidine yatırdı. Fakirler gelirlerinin yüzde 33’ünü kira olarak verirken, zenginler yatırımlarını konuta yönlendirdi.

1996 yılında blok satın alan zenginler varmış!

1996 yılında işadamı Korkmaz Yiğit, 15 milyar liranın üzerinde satılan konutlara büyük bir talep olduğunu belirterek, ''Türkiye'deki gizli zenginler blok satın alıyor ve de bir kuruşluk indirim istemiyorlar'' demiş.

Beckham'ın ev sahibi Türker Süleyman en zenginler listesinde!

The Sunday Times gazetesinin yayınladığı 2015 Zenginler Listesi’nde 150 milyon sterlin servetiyle Kıbrıslı Türk işadamı Türker Süleyman (61) 637. sırada yer aldı..

Türkiye'nin en zenginleri gayrimenkul sektöründen çıkıyor!

Forbes Türkiye Dergisi, “En Zengin 100 Türk” listesini açıkladı. Geçen yıl toplam servetleri 25 milyar dolarlık düşüşen zenginler, bu yıl servetlerini 100.4 milyar dolara çıkardı.

Zenginler gayrimenkule yatırım yapıyor!

FORBES Türkiye Dergisi, "En Zengin 100 Türk" listesini açıkladı. Geçen yıl toplam servetleri 25 milyar dolar düşen zenginler, bu yıl servetlerini 100.4 milyar dolara çıkardı.

türkiyedeki zenginler Haberi

türkiyedeki zenginler

Geçen yıl 25'e gerileyen Türk milyarder sayısı da bu yıl 33'e yükseldi. Bazılarının servet değerleri aynı olduğu için 118 kişinin yer aldığı Forbes 100 listesindeki dolar milyarderlerine, ikisi ilk defa olmak üzere sekiz kişi eklendi. 


EN ZENGİN ÜLKER 


Listenin zirvesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Murat Ülkeryer aldı. İngiliz United Biscuits'i 3.2 milyar dolara satın alan Ülker'in serveti 700 milyon dolar daha artarak 4.4 milyar dolara ulaştı. Bu rakama, bugüne kadar yayımlanan "En Zengin 100 Türk" listelerinde sadece 2007'de Mehmet Emin Karamehmet ulaşabilmişti. Yılın en büyük kaybını ise geçen yıl Murat Ülker ile birlikte servetini en çok artıran iki isimden biri olan Şarık Tara yaşadı. Tara'nın seıveti. Enka'nın piyasa değerinin yüzde 21 oranında azalmasıyla 900 milyon dolar eridi. 


AYDINLAR VE...