12 / 05 / 2024

türkiyenin alternatif turizme ihtiyacı var

türkiyenin alternatif turizme ihtiyacı var

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Yüksekokulu ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliğiyle düzenlenen "Alternatif Turizm Türleri Paneli ve Turizmde Hizmet Sağlayıcıların Eğitimi Programı" başladı.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Tünel Akvaryum ihale süreci Aralık ayında başlayacak!

Trabzon'da su altı canlılarının tanıtılması ve alternatif turizme katkı sağlaması amacıyla hayata geçirilecek olan  "tünel akvaryum" için ihale süreci yakında başlayacak. 

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

İzmir Seferihisar'da mahalleli evlerini butik otele dönüştürdü!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yaklaşık 500 yıllık tarihe sahip Sığacık'ta evlerini restore ederek butik otele dönüştüren mahalleli, turizme hizmet etmeye başladı.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Denizli Karahayıt Kent Ormanı turizme açılacak!

Termal sağlıkta iddialı olduklarını belirten Başkan Gürlesin, sağlık turizmi kapsamında kente gelen vatandaşlar için Karahayıt'ta 1,8 milyon liralık yatırımla Kent Ormanı oluşturacaklarını açıkladı.

Kepez'de bilim merkezi ve alternatif turizme ilk adımlar atıldı!

Kepez Belediyesi Meclisi toplantısında, 2 yatırım yapılmasının önü açıldı. Mecliste, Antalya'nın ilk bilim merkezi alt yapısını hazırlayacak olan bilim kulübü kurulmasına, Kepez Parkorman'da alternatif turizm yapılacak bir işletmeye onay verildi.

Bursa Gölyazı doğal sit alanı turizme açılıyor!

Bursa Valiliği ile Nilüfer Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile Gölyazı artık bir bütün olarak turizme açılacak. Gölyazı'da bulunan tarihi ve doğal sit alanlarının turizme kazandırılabilmesi için yapılan protokol imza töreni gerçekleşti.

Bursa Gölyazı turizme açılıyor!

Bursa Valiliği ile Nilüfer Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile Gölyazı artık bir bütün olarak turizme açılacak.

Kırklareli alternatif Turizm projesi çalışmaları devam ediyor!

Alpullu Belediyesi ile Bulgaristan'ın Madzhrovo Belediyesi işbirliğinde yürütülen "Alternatif Turizm, Birlikte Daha Fazlasını Yapalım Projesi" sürüyor. Belediye Başkanı Sami Kırcı, proje kapsamında beldenin çamlık alanında rekreasyon alam oluşturulduğun

Türkiye 3 yeşil enerji sektöründe dünya ikincisi oldu!

Türkiye, alternatif enerjiye yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. 2013 yılında gerçekleştirilen ek kapasite yatırımlarının milli gelire oranında, hidro güç, jeotermal güç ve solar su ısıtma sektörlerinde dünyada ikinci sırada yer aldık.

Uçaklara yakıt desteği turizme 15 milyon dolar katkı sağlayacak!

AKTOB Başkanı Hacısüleyman, yakıt desteğinin sektöre 15 milyon dolarlık katkı sağlayacağını söyledi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, turizm sektörüne yönelik nisan ve mayıs aylarında bazı ülkelerden

türkiyenin alternatif turizme ihtiyacı var Haberi

türkiyenin alternatif turizme ihtiyacı var

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Yüksekokulu ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliğiyle düzenlenen "Alternatif Turizm Türleri Paneli ve Turizmde Hizmet Sağlayıcıların Eğitimi Programı" başladı. Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'ndaki açılış toplantısında konuşan Darülaceze Başkanı Aylin Çiftçi, alternatif turizm konusunun Zonguldak'tan filizleneceğini söyledi. Bu tür çalışmaların üniversiteler bünyesinde geliştirilmesinin çok önemli olduğunu belirten Çiftçi, "Turizmin geliştirilmesine yönelik büyük bir gayret var. Tabi çok yeni ve gayret sarf etmemiz gereken konular. Sağlık Bakanlığımız her konuda olduğu gibi bu konuda da yol gösterici olabilecek çünkü orada müthiş bir tecrübe, potansiyel ve bir sistem altyapısı var" dedi. Çiftçi, özen gösterilerek yatırım, takviye ve kalite geliştirme çalışmaları yapılan alanların önünün açıldığını vurgulayarak şunları kaydetti: "Medikal turizmde katedilen aşamanın önümüzde çok iyi...