22 / 05 / 2024

türkiyenin elektrik ihtiyacı artacak mı

türkiyenin elektrik ihtiyacı artacak mı

Ülkelerin elektrik ihtiyacının mevsimsel olarak değiştiğine işaret eden Zabunoğlu, tüm değişimlere rağmen daima ihtiyaç duyulan bir minimum seviyenin bulunduğunu, bunun da baz güç seviyesi olarak tanımlandığını belirtti.

Konutlarda tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı! 

Avrupa İstatistik Ofisi, AB üyesi ülkelerde bu yılın ilk yarısında konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair verileri yayımladı. Bu kapsamda AB ülkelerinde tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı.

Türksoylum Elektrik İnşaat Otomotiv Plastik Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türksoylum Elektrik İnşaat Otomotiv Plastik Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde İsmail Şakartepe tarafından kuruldu.

Messan Konut Taahhüt Ve Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Messan Konut Taahhüt Ve Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Cemil Uysal tarafından kuruldu.

Süleyman Ekinci: Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi var!

OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi olmasına rağmen yeteri kadar inşaat teknikeri olmadığını belirtti.

Türk müteahhitler zor inşaat işleri için bilgiye dayalı çözümler sunabilir!

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK) Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Pahl, koronavirüsün ekonomik etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Pahl,” Afrika'daki hızlı kentleşme acil konut, altyapı ve elektrik ihtiyacını gerektiriyor. Bu bağlamda, Türk müteahhitler ve enerji şirke

Çimento sektörü 520 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor!

Antalya’da gerçekleşen 15. Uluslararası TÇMB Teknik Seminer ve Sergisi’nde açılış konuşmasını yapan TÇMB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Suat Çalbıyık,''Çimento sektörü 520 bin konutun günlük ihtiyacına karşılık gelen elektriği atık ısıdan elde ediyor'' dedi.

Ekrem İmamoğlu: İBB bütçesinin rehabilitasyona ihtiyacı var!

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin genel bütçesinin ciddi anlamda bir rehabilitasyona ihtiyacı var" dedi

459 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanacak!

Güriş Holding tarafından 4 rüzgar elektrik santrali hizmete alınacak. 4 santralle yılda ortalama 459 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'den kazı açıklaması!

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'den (TEİAŞ), büyükşehirlerde belediyeler ve üçüncü şahıslar, kırsal bölgelerde ise Karayolları Genel Müdürlüğünce kurumdan izin alınmadan yapılan inşaat ve kazı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı...

Türkiye'nin en büyük GES ihalesinin kazanı belli oldu!

Türkiye'nin en büyük güneş enerji santrali projesinin ihalesi gerçekleşti. Kalyon- Hanwha Grubu, ihaleyi kazandı. Projeyle 600 bin evin elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Alba Taahhüt Makina Elektrik Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alba Taahhüt Makina Elektrik Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Çetin Özevin imzasıyla kuruldu.

Senkron Efeler Biyogaz Santrali 11 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor!

Aydın’ın İncirliova ilçesinde faaliyet gösteren Senkron Efeler Biyogaz Santrali, hayvan dışkısını elektriğe dönüştürüyor. Üretilen elektrikle 11 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanıyor.

Halit Öztürk evinin elektrik ihtiyacını rüzgar türbiniyle karşılıyor!

Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşayan demirci ustası Halit Öztürk, evinin bahçesine kurduğu rüzgar türbiniyle elektrik ihtiyacını karşılıyor.

türkiyenin elektrik ihtiyacı artacak mı Haberi

türkiyenin elektrik ihtiyacı artacak mı


Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okan Zabunoğlu, Türkiye kömür, gaz, su, rüzgar, güneş gibi tüm kaynaklarını kullanarak güvenli ve çevreci bir şekilde daha fazla elektrik enerjisi üretmesinin önemine işaret ederek, "Türkiye'de elektrik üretiminde çeşitlilik sağlamak, arz güvenliğini artırmak için fosil yakıtlı termik santrallerin yanına nükleer santralleri eklemekten başka bir yol şu an için görünmüyor" dedi. 


Zabunoğlu, AA muhabirine Türkiye'deki mevcut enerji kaynakları ve nükleer enerji santrallerine ilişkin yaptığı açıklamada, Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye'nin 2012'deki toplam elektrik üretiminin yüzde 28,4'ünün kömürden, yüzde 43,6'sının doğalgazdan, yüzde 1'inin diğer yakıtlardan, yüzde 24,2'sinin hidro-elektrik santrallerinden ve yüzde 2,8'inin rüzgar ve jeotermalden elde edildiğini bildirdi. 


Türkiye'deki kömürün çoğunun kötü kalite linyit olduğunu ve bunun yaklaşık yarısının Afşin-Elbistan'da bulunduğunu...