15 / 05 / 2024

Türkiyenin en modern müzesi

Türkiyenin en modern müzesi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, tarihi değerlerin sergilenmesi için Türkiye’nin en modern müzelerinden birinin Samsun’a yapılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

ABD'den ev almak isteyenler dikkat! Türkler en çok nereyi tercih ediyor?

Mortgage Uzmanı Tunçtan Ayan ve Emlak Danışmanı Sophia Furtun, Amerika Birleşik Devletleri’nde konut almak isteyenler için önemli tüyolar verdi. Peki ABD'den ev nasıl ev alınır? Türkler en çok nereyi tercih ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Tüketiciler en çok nelerden şikayetçi? Hangi sektörler memnun etti, hangi sektörler mağdur etti?

Şikayetvar platformuna, geçtiğimiz aralık ayında adeta şikayet yağdı. Bir yıl içerisinde 450 bine yakın şikayeti çözüme kavuşturan platform, 2022 yılı verilerini açıklayarak tüketicilerin en çok şikayet ettiği sektörleri kamuoyuna duyurdu.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Huawei Nova 9 SE'ye Teknosa'dan indirim! 22 Eylül 2022 fiyat listesi...

Teknosa'dan tekno fırsat geldi! Teknosa, telefon alacaklara müjdeyi verdi! Türkiyenin en popüler tekno marketlerinden biri olan Teknosa, Huawei Nova 9 SE'ye indirim yaptı! Peki, Teknosa'da Huawei Nova 9 SE fiyatları ne kadar? İşte 22 Eylül 2022 fiyat listesi...

Türkiye en çok buğday ithal eden 3. ülke oldu! BM Gıda Görünümü Raporu'nda resmen açıklandı! İşte sebebi...

Birleşmiş Milletler'in (BM) Haziran'da yayımladığı iki ayrı gıda görünümü raporunda Türkiye en çok buğday ithal eden ülkeler arasında yer alıyor. Peki Türkiye neden en çok buğday ithal eden ülke oldu? İşte ayrıntılar... 

TOKİ'den Samsun'a modern sanayi sitesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir TOKİ tarafından Samsun'a Türkiye'nin en modern sanayi sitesinin yapılacağını söyledi.

Türkiye'den en çok hangi ülke vatandaşları konut aldı?

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgili her geçen gün artıyor. Ülkemizden ev alan yabancılar ucuza vatandaşlık alabiliyor. İşte Türkiye'en en çok ev alan ülke vatandaşları…

Türk inşaat şirketlerinin gözü Sahra Altı Afrika'da!

Türk inşaat şirketleri son dönemde Sahra Altı Afrika'ya yatırım atağına başladı. Türk şirketleri, bölgede raylı taşımacılık alanında ihaleler alıyor, en modern stadyumlar inşa ediyor ve altyapıda bir çok projeye imza atıyor.

Yılmaz Doruk: Yeni Yusufeli en modern ilçesi olacak!

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, "Türkiye'nin prestij projelerinden biri olan Yusufeli Barajı'nın inşası tüm hızıyla devam ediyor. Yeni Yusufeli 21. yüzyılın en modern ilçesi olacak'' diye konuştu.

Bodrum Modern'de fiyatlar 89 bin eurodan başlıyor!

"Bodrum'un en modern projesi" sloganıyla tanıtılan Leitert Bodrum Modern projesinde fiyatlar 89 bin eurodan başlıyor. 

Türkler en çok konuta ve kiraya para harcıyor!

Türkiye genelinde hane halklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24,7 ile konut ve kira harcamaları aldı...

Türk sporu en modern tesislere kavuştu!

2002 yılından bu yana Türkiye'de 23 ilde 25 yeni stat inşaa edilirken, dünyanın en gözde spor tesisleri ortaya çıktı. Bursa, Trabzon, Konya,Eskişehir, Antalya ve Diyarbakır gibi birçok il, yüksek kapasiteli statlarına kavuştu.

Türkiye'de 5 bine yakın spor tesisi inşa edildi!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "2002 öncesi Türkiye'de bin 500'e yakın spor tesisi bulunurken, şu an 5 bine yakın spor tesisi var. Avrupa'nın en yeni ve en modern spor tesislerini yaptık." diye konuştu.

Türkiyenin en modern müzesi Haberi

Türkiyenin en modern müzesi

Samsun’un tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkılması konusunda birçok projeye imza atan Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en modern binaları arasında yer alacak Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin yapımı için çalışmalar devam ediyor.


Arkeoloji ve Etnografya Müzesi projesinin 13 bin 214 metrekarelik bir alanda yapılacağını ve uygulama proje çalışmalarının sürdüğünü belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Tarihimizin güzelliklerinden faydalanmak lazım. Kentimizin her bir noktasından tarih fışkırıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi değerlere hassasiyetimiz uç noktadadır. Kültür ve tarih varlıklarını korumak, onları uygun bir ortamda sergilemek için örnek bir projeyi hayata geçiriyoruz” diyerek tarihi değerlere verdiği önemi vurguladı.



TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NE AİT BİNALAR YENİ YERİNDE

Başkan Yılmaz, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı’nın liman çevresindeki binasından taşınması ve yine proje alanında bulunan Tohum...