03 / 05 / 2024

türkiyenin enerji kaynağı

türkiyenin enerji kaynağı

ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, güneş enerjili çatıların yaygınlaşması gerektiğini söyledi. Yavuz, Türkiye’nin enerji darboğazını yenilenebilir enerji alternatifleriyle aşabileceğini ifade etti.

Dr. Fatih Işık kimdir? Hangi işletmelerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi alanda görev alıyor?

Dr. Fatih Işık, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini hangi okulda tamamladı? Çalışma hayatına nerede başladı? Astor Enerji’de ne zaman çalışmaya başladı? Şu an Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor? İşte Dr. Fatih Işık ile ilgili merak edilenler...

Alişan Taştan iş hayatına nerede ve ne zaman başladı? Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor?

Alişan Taştan kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi şirketlerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi görevde yer alıyor? İşte Alişan Taştan ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

İşte Türkiye’nin yeni petrolü! Hem vatandaş çok sevinecek hem de ihraç edilecek!

Ne bildiğimiz petrol, ne doğalgaz ne de LNG… Türkiye, yakın gelecekte çok önemli bir enerji kaynağında önemli bir yere sahip olacak. Üstelik bu enerjiyi Avrupa’ya da ihraç edecek…

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi Şişli'de İbrahim Yelmenoğlu, Doğan Korkmaz ve Levent Zağra ortaklığında kuruldu.

Türkiye'yi zengin edecek yeni enerji kaynağı gaz hidrat!

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Günay Çifci, Türkiye’nin gaz hidrat rezervlerine sahip zengin bir ülke olduğuna dair açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Vladimir Putin: Kripto paraları enerji kaynağı ticaretinde kullanmak için erken!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto para birimlerini enerji kaynağı ticaretinde kullanmak için erken olduğunu söyledi.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Şekib Avdagiç: Türkiye enerji ve inşaattan ibaret değil!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç son dönemde inşaat ve enerji ile ilgili krediler konusunda sıkıntıların gündeme geldiğini söyleyerek "Tabii Türkiye, enerji ve inşaattan ibaret değil." dedi.

Şehzadeoğlu İnşaat Taahhüt Akaryakıt Ve Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Şehzadeoğlu İnşaat Taahhüt Akaryakıt Ve Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Yavuz Selim Aydın, Mustafa Aydın ve Rıdvan Aydın ortaklığından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Türkiye, Enerji Mimarisi Performansı Endeksi'nde 40'ncı sırada!

Türkiye enerji mimarisi alanında bir önceki yıla göre 14 basamak yükseldi. Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu Enerji Mimarisi Performansı Endeksi’nde 40. sıraya çıktı.

Türkerler Holding'ten enerji sektörüne 2.9 milyar dolar yatırım!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, '' Enerji sektörüne bugüne kadar 750 milyon dolar yatırdık. 3 yılda 2.9 milyar dolarlık yatırımı tamamlayacağız.''dedi.

Türkiye enerji merkezi olacak!

Takvim Gazetesi köşe yazarı olan Bülent Erandaç bugünkü yazısında Türkiye'deki enerji yatırımlarından bahsetti. İşte o haber..

türkiyenin enerji kaynağı Haberi

türkiyenin enerji kaynağı

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Türkiye’de son yıllarda endüstriyel tesislerde uygulanmaya başlayan güneş enerjili çatı sistemlerinin, Türkiye’nin enerji ihtiyacına ekonomik ve çevreci bir çözüm alternatifi olabileceğini belirterek, “Son dönemde yaşanan Rusya krizi gibi sorunlarda enerji kaynaklarından mahrum kalma tehlikesi yaşamamak için, yenilenebilir enerji sistemlerini yaygınlaştırmalıyız. Özellikle endüstriyel yapıların enerji ihtiyacını, güneş enerjili çatı sistemleriyle ekonomik şekilde karşılayabiliriz. Devletin bu doğrultuda yapacağı düzenlemelerle çatı sektörüne destek vermesi ve önünü açmasını istiyoruz” dedi.

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, enerji kaynaklarının hızla tükendiği günümüzde yenilenebilir enerjinin hayati öneme sahip olduğunu belirterek, Türkiye’nin enerji darboğazını yenilenebilir enerji alternatifleriyle aşabileceğini söyledi. 


Bu konuda çatıların çok büyük bir potansiyel barındırdığını belirten Yavuz, şunları söyledi:

“Güneş enerjisi her ne...