01 / 05 / 2024

İşte Türkiye’nin yeni petrolü! Hem vatandaş çok sevinecek hem de ihraç edilecek!

İşte Türkiye’nin yeni petrolü! Hem vatandaş çok sevinecek hem de ihraç edilecek!

Ne bildiğimiz petrol, ne doğalgaz ne de LNG… Türkiye, yakın gelecekte çok önemli bir enerji kaynağında önemli bir yere sahip olacak. Üstelik bu enerjiyi Avrupa’ya da ihraç edecek…



Türkiye yakın bir gelecekte yepyeni bir enerji çeşidinin merkez ülkelerinden biri olacak. Bu yeni enerjinin adı ‘hidrojen’.

İşte Türkiye’nin yeni petrolü! Hem vatandaş çok sevinecek hem de ihraç edilecek!

Türkiye,  yakın bir gelecekte hidrojenin merkez ülkelerinden biri olmaya hazırlanıyor. Hidrojen adı verilen bu enerji türünü Türkiye,  yurt içinde kullanacağı gibi ihraç da edecek ve en önemli alıcısı Avrupa ülkeleri olacak.

Türkiye, güneş ve rüzgar enerjisinin yanına hidrojeni de ekledi. Çevreye zararı olmayan, sıfır emisyonda kilit role sahip hidrojenin, geleceğin en önemli enerji türü olacağı bildirilirken, Türkiye'nin bu alandaki potansiyelinin de çok yüksek olduğu belirtiliyor.

Türkiye bu enerjiyi içeride kullanacağı gibi, Avrupa’nın da ihtiyacı olan 10 milyon tonluk yeşil hidrojenin en az yarısını Orta Doğu ve Türkiye'den ithal etmesi beklenmekte

Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2028 yıllarını kapsayan ve 20 başlığın öne çıktığı "Hidrojen Teknolojileri Stratejisi ve Yol Haritası"nı geçtiğimiz günlerde açıkladı.  Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle enerji üssü' olma yolunda hızla güçlenen Türkiye’nin, köprü görevi gördüğü doğal gaz akışının ardından hidrojende de benzer potansiyel barındırdığı açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön