21 / 05 / 2024

İşte Türkiye’nin yeni petrolü! Hem vatandaş çok sevinecek hem de ihraç edilecek!

İşte Türkiye’nin yeni petrolü! Hem vatandaş çok sevinecek hem de ihraç edilecek!

Ne bildiğimiz petrol, ne doğalgaz ne de LNG… Türkiye, yakın gelecekte çok önemli bir enerji kaynağında önemli bir yere sahip olacak. Üstelik bu enerjiyi Avrupa’ya da ihraç edecek…



Dünyada artık ülkelerin temiz enerjiye geçiş hamleleri kapsamında hidrojen de son dönemin öne çıkan alternatif kaynağı olarak görülmekte. Yakın bir gelecekte çok ciddi bir pazar oluşturması beklenen hidrojende Türkiye de yüksek potansiyele sahip yenilenebilir enerji kaynaklarını bu pazardaki yerini almak için kullanabilir.

İşte Türkiye’nin yeni petrolü! Hem vatandaş çok sevinecek hem de ihraç edilecek!

EN TEMİZ ENERJİ

En temiz enerji kaynaklarının başında gelen hidrojen, özellikle kömür ve doğalgazı fazla tüketen ağır sanayi başta olmak üzere birçok alanda karbon emisyonuna alternatif bir çözüm sunmakta.

Hidrojen ayrıca, özellikle Avrupa tarafından başlatılan Yeşil Mutabakat çerçevesinde, sıfır emisyona ulaşmada kilit rol oynamakta. Bunun dışında, artık önemli bir pazar olarak görülen hidrojene büyük şirketler de rüzgâr ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının yanında yatırım yapıyor. Son dönemde hidrojen pazarında senede yüzde 2 ila yüzde 5 arasında değişen bir büyüme görülürken, ilerleyen süreçte bu oranın artacağı tahmin edilmekte.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön