08 / 05 / 2024

türkiyenin gazze projeleri

türkiyenin gazze projeleri

İsrail, Türkiye’nin Gazze’ye yönelik 3 projesini onaylarken, Gazze’ye doğalgaz boru hattı bağlanmasını da içeren teklif için de prensip kararı aldı.

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Irak'ın Diyala vilayetinde koronavirüs nedeniyle imar projeleri durduruldu!

Irak'ta tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış sebebiyle Diyala vilayetindeki tüm imar projeleri durduruldu.

Türkiye'nin Gazze'de yaptırdığı hastane koronavirüsle mücadele için hizmete başladı!

TİKA, Gazze'deki en büyük Türk hastanesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Kovid-19'la mücadele amacıyla Filistin makamlarına devretti

Türk gayrimenkul yatırımcıları dünyaya açılacak!

Türkiye'deki yatırımcıları dünyadaki gayrimenkul yatırım fırsatlarıyla buluşturmaya hazırlanan GRED Kurucusu Meltem Türker, "Türkiye'deki projeleri de Londra, Berlin, Tokyo gibi global pazarlara taşıyacağız" dedi.

Afrika'dan umutlu dönen Türk müteahhitlerin gözü ABD'de!

Türk inşaat firmalarının Afrika kıtasındaki faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, "ABD ile iş birliği yapılırsa, Türk şirketlerinin projeleri için sınırsız kredi açılacak" dedi..

Dünyadaki mega projelerin 4’ü Türkiye’de!

Türkiye mega projeleri ile, Dünya Bankası’nın Global Kamu-Özel Sektör işbirliği raporunda açık farkla lider oldu..

TİKA'dan Gazze'ye 320 konut!

İsrail'in 2014'te Gazze'ye düzenlediği saldırı sonucu meydana gelen yıkım nedeniyle evsiz kalanlara TİKA yardım eli uzatıyor. TİKA, Gazze'de 320 yeni konut inşa ediliyor.

Türkiye'nin projeleri için sermaye gerekli!

Dünya Bankası İslami Finans Geliştirme Merkezi Başkanı Zamir İkbal, Türkiye'nin yatırımlarında sermayeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. İkbal, altyapı projeleri için yabancı sermayenin Türkiye'ye gelmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye, Gazze'de yıkılan 9 camiyi yeniden inşa etti!

İsrail saldırıları nedeniyle yıkılan Gazze'deki camilerin yapımı için harekete geçen Türkiye Diyanet Vakfınca 9 caminin yeniden inşası gerçekleştirildi.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

türkiyenin gazze projeleri Haberi

türkiyenin gazze projeleri

Türkiye ile İsrail arasında 26 Haziran’da yapılacak normalleşme görüşmelerinin ardından Gazze’ye yönelik elektrik, su, altyapı ihtiyacını karşılayacak kritik projelerin devreye sokulması gündemde. Şu an camilerin yeniden inşası ağırlıklı 11 projeyle Gazze’de çalışmalarını yürüten Türkiye’nin 3 yeni projesi de İsrail tarafından onaylandı. İsrail, Türkiye’nin bir cami inşası projesini de değerlendirmeye aldı. Türkiye’nin Gazze ambargosunun hafifletilmesi şartı bulunurken, İsrail’in de Gazze’nin bir doğalgaz boru hattına bağlanması konusunda prensip kararı aldığı, Gazze Marine doğalgaz sahasının geliştirilmesine destek olacağı öğrenildi.


1902 NUMARALI ELEKTRİK PROJESİ


Gazze’ye yönelik deniz ablukası bulunması nedeniyle İsrail, bir gemi aracılığıyla Gazze’ye elektrik sağlanmasına sıcak bakmıyor. İsrail normalleşme sürecinin ardından Gazze’nin su, elektrik, enerji problemine yönelik olarak uluslararası desteklerle daha kapsamlı adımlar atabileceği sinyalini verdi. İsrail, bu yıl Gazze’ye 10 milyon metreküp...