29 / 04 / 2024

Türk gayrimenkul yatırımcıları dünyaya açılacak!

Türk gayrimenkul yatırımcıları dünyaya açılacak!

Türkiye'deki yatırımcıları dünyadaki gayrimenkul yatırım fırsatlarıyla buluşturmaya hazırlanan GRED Kurucusu Meltem Türker, "Türkiye'deki projeleri de Londra, Berlin, Tokyo gibi global pazarlara taşıyacağız" dedi.



İngiliz Knight Frank ile işbirliği yapan GRED, Türkiye'deki yatırımcıları dünyadaki gayrimenkul yatırım fırsatlarıyla buluşturacak. GRED Kurucusu Meltem Türker, "Türkiye'deki projeleri de Londra, Berlin, Tokyo gibi global pazarlara taşıyacağız" diyor. 

Mortgage Market Dergisi'nden Leven Gökmen Demircilerin haberine göre; Gayrimenkul sektörü dünyanın önde gelen yatırım alanlarından biri. Son yıllarda uluslararası yatırımlar da hız kazanmış durumda. Türkiye'deki yatırımcılar da yurt dışında yatırım yapma konusunda iştahlı. Türkiye'deki yatırımcıları yurt dışındaki lüks projelerle buluşturan GRED önemli bir işbirliğine imza attı. Dünyanın önde gelen gayrimenkul pazarlama devi İngiliz Knight Frank ile "Global Vitrin" (The Global Shovvcase) adı altında inovatif bir işbirliği projesi yapan GRED, Türk pazarındaki müşterilerini Almanya, İngiltere, ABD ve Uzakdoğu'daki gayrimenkul yatırım fırsatları ile tanıştıracak. İşbirliği kapsamında önümüzdeki haftalarda Türkiye'deki seçkin projelerde Londra, Berlin, San Fransisco ve Tokyo başta olmak üzere global pazarlara taşınacak. GRED Kurucusu Meltem Türker ile projelerini ve çalışmalarını konuştuk.

Sizi ve GRED'i tanıyabilir miyiz?

Şehir planlama ve gayrimenkul geliştirme konularında yüksek lisans sahibiyim. ABD'de sürdürülebilirlik üzerine akademik çalışmalar yaptım. Gayrimenkulun her alanında çalışan bir Türk kadın girişimci olarak 11 yıl önce GRED'İ İstanbul'da kurdum.

GRED beş yıl önce de Londra'da faaliyetlerine başladı. Geçtiğimiz aylarda da uzun yıllardan bu yana Türkiye pazarına getirilmeye çalışılan dünyanın saygın gayrimenkul şirketlerinden biri olan Knight Frank'i Türkiye'ye getirmeyi başardım. Knight Frank'in Türkiye'deki özel iş ortağı olarak GRED yeni konsept ofisini Bebek'te açtım.

Yaptığınız işbirliğinin içeriğinden bahseder misiniz?

GRED, Knight Frank ile iş ortağı olarak geliştirdiği Global Vitrin (The Global Shovvcase) ile Türkiye'deki bireysel ve kurumsal yatırımcılara yurtdışında, yabancı yatırımcılara da Türkiye'de yatırım fırsatları sunuyor. Türk pazarındaki müşterilerimizi Almanya, İngiltere, ABD ve Uzakdoğu'daki gayrimenkul yatırım fırsatlarıyla buluşturuyoruz. Yakın zamanda Türkiye'deki seçkin projeleri de Londra,

Berlin, San Fransisco ve Tokyo başta olmak üzere seçkin global pazarlara taşıyacağız. Knight Frank'in dünya genelinde 500'e yakın ofisi bulunan prestijli ve güvenilir dev bir İngiliz gayrimenkul danışmanlık şirketi olması yaptığımız işbirliğinin önemini ortaya koyuyor.

Hedefleriniz neler?

Global arenada hem Türk yatırımcılara hem de yabancılara hizmet veren bir oyuncuyuz. Her çeyrekte şehir bazında özenle seçilen gayrimenkul projelerinin tanıtım lansmanlarının ilk gününde, aynı zamanda global arenadan sektör için çok önemli yabancı konuşmacıların da yer aldığı urbanLAB isimli sektör konferansları da düzenliyoruz. Proje çerçevesinde düzenlediğimiz bu urbanLAB konferansları ile Türk yatırımcıların ayağına en doğru ve güncel sektör bilgilerini getiriyor, doğru bilgi ve yatırım fırsatlarını inceleyip tartışıyoruz. Vizyon tartışmalarının da yapılacağı bu önemli urbanLAıB konferanslarında aslında ülkemiz adına çok değerli bir entegrasyon ortamı oluşturmayı ve hem ülkemiz hem de sektörümüz adına artı değerler yaratmayı hedefliyoruz.

 


Geri Dön