12 / 05 / 2024

Türkiye\'nin İlk tramvayı görücüye çıktı

Türkiye\'nin İlk tramvayı görücüye çıktı

Türkiye'nin, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Durmazlar Makine tarafından geliştirilen ilk yerli tramvayı 'İpekböceği', uluslararası arenaya çıktı...

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un fiyat listesi kulislere sızdı! İlk teslim tarihi resmen belli oldu! 

Türkiye'nin yerli otomobili olan Togg için nefesler tutuldu ve geri sayım başlarken fiyat listesi kulislere sızdı.  İlk teslim tarihi resmen belli oldu! İşte Togg'un fiyatı...

Seba Gecemer, Türkiye'nin en güçlü 50 kadın CEO listesinde!

Sinpaş GYO Genel Müdür Seba Gecemer, Türkiye'nin en güçlü 50 kadın CEO listesine 20'nci sıradan girdi. Çimsa Genel Müdürü Ülkü Özcan ise listede 15. sırada yer aldı.

Türkiye'nin dev şirketleri listesine çimento firmaları damga vurdu!

İstanbul Sanayi Odası (İSO)’nın “Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2016" araştırması sonuçları açıklandı. Türkiye ekonomisinin aynası olarak nitelendirilen listede, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği üyesi 20 çimento firması yer aldı.

Türkiye’nin en pahalı caddelerinde kiralar yüzde 20 ucuzluyor!

280 dolara çıkan aylık metrekare kirasıyla Türkiye’nin en pahalı caddeleri İstiklal, Bağdat ve Abdi ipekçi’de mağazaların birbiri ardına kapanması TL’ye dönüş getirdi. Bazı mülk sahipleri döviz cinsi kiradan vazgeçerken yüzde 20’ye varan indirim de başladı.

1986 yılında Etiler'de Türkiye'nin ilk ''market-otel'' gökdeleni inşa edilecekmiş!

1986 yılında bir Amerikan firması Etiler'de, 30 katlı bir gökdelen inşa edecekmiş. İlk üç katı market ve daha sonraki katlar da otel olacakmış. 15 dönüm alana Türkiye'nin ilk ''market-otel'' gökdeleni inşa edilecekmiş.

Türkiye’nin İlk Çocuk Müzesi Ankara'da açılacak!

Mamak Belediyesi ile Ankara Üniversitesi arasında geçtiğimiz yıl imzalanan protokol kapsamında yapımı devam eden Türkiye’nin İlk Çocuk Müzesi’nde sona gelindi...

Türkiye’nin ilk yerel yönetimler açık veri portalı Gaziantep'te yapıldı!

İlk olarak Gaziantep Şahinbey Belediyesi için SAMPAŞ tarafından hayata geçirilen açık veri portal projesinin yaygınlaşması bekleniyor. Gaziantep Şahinbey Belediyesi öncülüğünde, Türkiye’nin akıllı kentler mimarı olan SAMPAŞ tarafından geliştirildi.

Türkiye'nin ilk çip fabrikasının temeli atıldı!

İlk çip fabrikasında temel atıldı. Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Türkiye’nin elini kolunu bağlayan iplerden birini daha kestiklerini belirterek, ürün bağımsızlığını sağlamaya yönelik önemli adımlardan birisinin atıldığını vurguladı.

Türkiye'nin satış gelirlerini en hızlı büyüten 100 şirketi arasında 14 Egeli firma var!

Türkiye 'nin satış gelirlerini en hızlı büyüten 100 şirketinin başarı öyküleri kitaplaştırıldı. İlk 100'de İzmir'den 9, Manisa'dan 3, Balıkesir ve Uşak'tan 1'er firma yer aldı

Recep Altepe, Türkiye’nin ilk metro vagonlarını inceledi!

Türkiye’nin ilk yerli tramvayını üreterek tarihe geçen Bursa, metro vagonlarını da sürece dahil etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin ilk metro vagonlarını inceledi.

Alarko Carrier Türkiye’nin En Değerli İlk 100 Markası arasında yer alıyor!

İklimlendirme sektörünün öncü kuruluşlarından Alarko Carrier, uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’ın 2014 yılı için yaptığı araştırmada, 20 milyon dolarlık marka değeriyle Türkiye’nin En Değerli İlk 100 Markası arasında yer aldı.

Türkiye'nin ilk yerli tramvayı İpekböceği vatandaşlara tanıtıldı!

Türkiye'nin ilk yerli tramvayı "İpekböceği"nin prototipi, Bursa Kent Meydanı'nda vatandaşlara tanıtıldı.

Türkiye'nin ilk yerli tramvayı İpekböceği raya indi!

Türkiye'nin ilk yerli tramvayı olan, Bursa'da üretilen 'İpekböceği' tramvayı BURULAŞ atölyesine getirildi...

Türkiye\'nin İlk tramvayı görücüye çıktı Haberi

Türkiye\'nin İlk tramvayı görücüye çıktı

Türkiye'nin, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Durmazlar Makine tarafından geliştirilen ilk yerli tramvayı 'İpekböceği', dünyanın en büyük raylı sistemler fuarı Innotrans 2012'de uluslararası arenaya çıktı. Fuar ziyaretçilerinin büyük ilgi gösterdiği tramvayın birçok testten başarıyla geçtiği bildirildi. 


Almanya'nın Berlin kentinde iki yılda bir düzenlenen ve bu sene 11'inci kez düzenlenen Innotrans 2012 Fuarı'na, Türkiye'nin ilk tramvay markası İpekböceği damgasını vurdu. Siemens, Bombardier ve Alstom gibi güçlü markalarla dünya çapında rekabet etmeye hazırlanan ve dünyanın 7. tramvay markası olan İpekböceği büyük ilgi görüyor. 


Tasarımı, mekanik aksamları ve dijital teknolojileri de dahil olmak üzere tamamı Durmazlar Makine tarafından geliştirilen İpekböceği, 56 kişilik bir Ar-Ge ve 60 kişilik bir üretim ekibinin 2,5 yıl süren yoğun çalışmaları sonucu tamamlandı. Kapasitesi 250 kişi olan ve tam doluyken yüzde...