28 / 04 / 2024

1986 yılında Etiler'de Türkiye'nin ilk ''market-otel'' gökdeleni inşa edilecekmiş!

1986 yılında Etiler'de Türkiye'nin ilk ''market-otel'' gökdeleni inşa edilecekmiş!

1986 yılında bir Amerikan firması Etiler'de, 30 katlı bir gökdelen inşa edecekmiş. İlk üç katı market ve daha sonraki katlar da otel olacakmış. 15 dönüm alana Türkiye'nin ilk ''market-otel'' gökdeleni inşa edilecekmiş.



1986 yılında Etiler de Türkiye nin ilk market-otel gökdeleni inşa edilecekmiş!


Etiler'de 30 katlı binanın projesi hazır


15 dönümü kaplayacak


Bir Amerikan firmasının Etiler'de inşa etmek istediği 30 katlı market-otel, 15 dönüm üzerine kurulacak. Fotoğrafta, gökdelenin maketi görülüyor.


Gökdelen market


Bir Amerikan firmasının yapacağı gökdelenin ilk üç katı market, öteki katları ise otel olacak


İstanbul Anakent Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi'nin gökdelen projesini onayladı


1986 yılında Etiler de Türkiye nin ilk market-otel gökdeleni inşa edilecekmiş!


Etiler'deki bina 30 katlı olacak


   Gökdelen market


Bir Amerikan firmasının yapacağı gökdelenin ilk 3 katı market, öteki katları ise otel olarak kullanılacak.


İstanbul Anakent Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi'nin gökdelen projesini onayladı


Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   İSTANBUL'da, Beyoğlu ve Zeytinburnu'ndan sonra bir Amerikan firması da Etiler'de gökdelen inşa etmek için ruhsat istedi. Beşiktaş Belediye Meclisi, firmanın istemini uygun görürse, Etiler Nispetiye Caddesi, Etiler Lisesi yanındaki 15 dönüm alan üzerine Türkiye'nin ilk ''market-otel'' gökdeleni yapılacak.


Market-otel


   Belediye Danışma Kurulu'nda, gökdelen-marketle ilgili sunulan rapora göre, halen toprak zeminli spor alanı olarak kullanılan özel arsa üzerine yapılması öngörülen 30 katlı gökdelenin zemin katı tamamen otopark, ilk 3 katlı alışveriş merkezi ve daha sonraki katlar da 750 yataklı otel olacak ve alışveriş merkezinde gıda maddesinden giyim eşyasına dek her türlü tüketim malının pazarlanmasına olanak verilecek. 


Anakent onayladı


   Bu arada, Beyoğlu Belediye Meclisi'nin ''gökdelen inşaatlarına ruhsat verme kararı'' Büyükşehir Belediye Meclisi'nce onaylanarak yürürlüğe girdi.

   Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, ''bazı çevrelerin, gökdelenlerle ilgili duydukları kuşkuların yersiz olduğunu'' belirtti ve şöyle dedi:

   ''Dünyanın incisi İstanbul'u korumak, birinci görevimiz olduğu kadar, geliştirmek de görevimizdir. İstanbul'un müsait semtlerine yapılacak gökdelenler İstanbul'a ayrı bir güzellik katmanın yanı sıra, otopark sorununun hafiflemesine de yardımcı olacaktır. Her gökdelenin zemin katları otopark olacağından, gökdelen çevrelerinde taşıtlar yaya yolları üzerinde park etmeyecektir. Ayrıca, gökdelenler çelik konstrüksiyum sistemle inşa edileceğinden, 7 şiddetinde bir depremden bile etkilenmeyecektir. Dolayısıyla, uygun yerlerde yapılacak gökdelenler, İstanbul'a ayrı bir güzellik katacaktır.''


Milliyet Gazetesi 26 Haziran 1986



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön