30 / 04 / 2024

türkiyenin jeopolitik sorunları

türkiyenin jeopolitik sorunları

Türkiye'nin komşu ülkelerle olan sorunları Türk yatırımcıları başka pazar arayışlarına yönetti, Türk yatırımcılar Afrika pazarı ve Uzak doğu ülkelerindeki pazarlara girmeye çalışıyor.

Tüm kira sorunları iki satırlık yasal düzenlemeyle çözülebilir! İşte o öneri...

Yüzde 25 kira zammı sınırı sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar devam ediyor. Avukat Dursun Küçük, X sosyal medya hesabından kira davalarını çözecek bir düzenleme önerisini paylaştı. İşte o öneri ve gelen yorumlar...

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

İlham Aliyev: Azerbaycan'ın imar sorunları çözülecek!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, " Öncelikle güvenlik, ardından altyapı, ardından diğer tüm imar sorunları çözülecektir." dedi.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Gaziantep'te inşaat sektörünün sorunları konuşuldu!

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüştü. Fatma Şahin, “Sorunları birlikte analiz edip, çözüm yollarını da birlikte bulalım” önerisinde bulundu.

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Rahmanlar Barajı’nda kamulaştırmayla ilgili sorunlar devam ediyor!

Rahmanlar Barajı’nda kamulaştırmayla ilgili sorunlar devam ediyor. Derebebekler köyünden bir arazi sahibi, bir türlü kamulaştırma bedelini alamayınca baraj için açılan çevre yolunun kendi arazisinden geçen bölümünü trafiğe kapattı.

Calligaris Antalya'daki 6. mağazasını açtı!

İstanbul’da 24 Kasım 2012 de açılışı gerçekleştirilen 5 mağaza ve Antalyadaki 6.mağaza ise Calligaris için Türkiyenin önemini ortaya koymakta ve 1 yılda 6 mağaza açarak yeni bir rekor kırıyor

Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm Türkiye'nin şartıdır!

Yapı Denetimi, Deprem ve Statik Sempozyumu'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, "Mutlaka, Türkiyenin kentsel dönüşümü, deprem dönüşümü, afet dönüşümü artık olmazsa olmazıdır" dedi

Suat Kılıç: TürkTelekom Arena, en görkemli stadyum!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Galatasaray Kulübü Başkanı ve yönetim kurulunun bazı üyelerini kabul etti. Bakan Kılıç, Türk Telekom Arena ile ilgili konuları, Türk futbolunun sorunlarını ve Galatasaray ile ilgili konuları görüşme imkanı bulduk" dedi

türkiyenin jeopolitik sorunları Haberi

türkiyenin jeopolitik sorunları

Jeopolitik sorunlar Türk yatırımcıları yeni pazar olarak Afrika bölgesi ve Uzakdoğu ülkelerine yöneltti. Ancak birçok KOBİ bu alanda sağlanan desteklerden habersiz. Ekonomi Bakanlığı'nın yurtdışında mağaza ya da depo açanlara 4 yıl boyunca yüzde 70'e kadar destek olduğunu söyleyen KOBİ Türkiye Başkanı Koray Aksu, Uzakdoğu'nun bu alanda gözde pazar olduğunu belirtti. Aksu, firmaların hangi harcamalarını devletten geri alabilabileceği konusunda şu açıklamayı yaptı: "Uluslararası kalite belgesi alma, CE belgeleri, marka tescili şube, depo açma, gross marketlerde reyon açma gibi onlarca kalemde yüzde 50-70 arası devlet teşviki almak...