05 / 05 / 2024

türkiyenin kıyı şeritleri

türkiyenin kıyı şeritleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Türkiye'nin 8 bin 333 kilometrelik kıyı şeridi 3 araştırma gemisiyle taranacak. Yıl sonuna kadar 250 noktada yürütülecek çalışmaların ardından denizler ile boğazların kirlilik ve biyolojik kimyasal karnesi çıkartılacak

Euro yükselir mi, elimizdeki euroları bozduralım mı? Net yanıt geldi! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil bakın!

Avrupa Merkez Bankası bu hafta faizleri 50 baz puan artırdı. Kararın hemen ardından euro kuru yükselişe geçti. Yatırımcılar ise ''euro yükselir mi, elimizdeki euroları bozduralım mı? sorusunun yanıtını araştırıyor. Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil bakın! Net yanıt geldi...

Üsküdar Küçüksu Çocuk Köyü inşası bu yaz başlıyor!

Üsküdar Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Küçüksu Çocuk Köyü, inşaatı bu yaz başlıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, köyün Üsküdar'da eşi benzeri olmayacağını dile getirdi. 

Türk STK’ların Sudanlı selzedeler için hayata geçirdiği Türk Köyü'ndeki konutlar teslim edildi!

Türk Kızılay ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) da aralarında yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının (STK) Sudan'da geçen yıl selde evlerini yitirenlere yönelik olarak inşa ettiği evler teslim edildi.

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Niğde Pınarcık Köyü'nün tapulaştırma projesi mecliste!

Niğde'nin Merkez ilçesinde bulunan Pınarcık köyünün tapulaştırma projesi ile otoyol istimlak bedelinin ne zaman ödeneceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çeşme ve Urla kıyılarına golf sahası mı yapılacak?

İzmir Çeşme ve Urla'daki 511 arazi ile ilgili acele kamulaştırma kararı alınmıştı. SİT ve kıyı alanları kamulaştırılırken, mera ve tarım arazileri ise golf sahası olacak.

Marmara depremi, denize kıyısı olan tüm şehirleri etkileyecek!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Balıkesir İl Temsilci Yardımcısı Aysun Aykan, "Marmara Denizi’nin içinde olacak depremden Marmara Denizi'ne kıyısı olan tüm şehirlerin ağır bir şekilde etkileneceği bilinmelidir" uyarısı yaptı.

OPET Çanakkale Çıplak köyünü etno-köye dönüştürecek!

OPET, Tarihe Saygı Projesi'yle Çanakkale'nin merkeze bağlı olan Çıplak köyünü etno-köye dönüştürecek. 

Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı 10 soruda tüm detaylarıyla!

Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı nereden geçecek? Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı kaç istasyondan oluşuyor? Proje hangi hatlara entegre edilecek? İşte tüm detaylarıyla Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı...

Koç Atık Yönetimi İnşaat Hafriyat Nakliye Temizlik Emlak Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Koç Atık Yönetimi İnşaat Hafriyat Nakliye Temizlik Emlak Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile bugün Çağrı Koç tarafından kuruldu.

Türkiye Gastronomi Köyü Projesi hayata geçiriliyor!

Sarıyer Bahçeköy Lifepark'da yaklaşık yüz dönüm arazide hayata geçirilecek Türkiye Gastronomi Köyü, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ile entegre çalışacak

Türkiye'nin yıllık ihtiyacı 900 bin konut!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, "Türkiye'nin yıllık ihtiyacı 900 bin konut, eldeki konutlar 2-3 senede rahatlıkla çözülebilir." diye konuştu.

Özlem Tekin köy hayatına iyice alıştı!

Yaklaşık üç yıldır hayatına devam ettiği Bodrum Milas’ta görüntülenen Özlem Tekin, köy hayatına iyice alıştı.

türkiyenin kıyı şeritleri Haberi

türkiyenin kıyı şeritleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin kıyı şeridi 3 araştırma gemisiyle taranarak, kirlilik haritaları çıkarılacak.


Türkiye'nin 8 bin 333 kilometrelik kıyı şeridi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca TÜBİTAK'tan kiralanan 3 araştırma gemisi tarafından inceleme altına alındı.


Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ekipleri, gemilerle Karadeniz, Akdeniz, Ege ve Marmara denizleriyle boğazlarda kirlilik ölçümleri yapmaya başladı.


Araştırma gemileri, Edirne'nin Enez ilçesinden başlayarak, Hatay'a kadarki hattı 2 kez tarayacak. Eş zamanlı olarak Marmara ve Karadeniz'de de çalışmalara başlandı. Ekim ayına kadar ara rapor çıkarılacak. Denizlerdeki kirlilik oranları, yaz ve kış dönemlerinde ayrı yarı belirlenerek, karşılaştırılacak.


Denizlerdeki fizikokimyasal, kimyasal ve biyolojik izleme, AB Su Çerçeve Direktifi ve AB Deniz Stratejisi Çerçeve Direktifi kapsamında yapılacak.


Deniz suyu ve dipteki çökeltinin yanı sıra plankton, midye ve balık gibi tüm...