29 / 04 / 2024

türkiyenin mega projelerinde son durum

türkiyenin mega projelerinde son durum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye tamamlanan, inşası süren, başlanacak olan projelerle hedeflerine adım adım ilerliyor." dedi.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ihale süreci başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Çanakkale 1915 Projesi'nin ihale sürecini başlattık. Projeyi hızlı bir şekilde milletin hizmetine sunacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 26 Ağustos'ta açacağız. " dedi.

Kanal İstanbul projesi başlıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul projesinin son durumunu anlattı. Arslan Kanal İstanbul projesinde güzergah çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirtti.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mega kent İstanbul'daki 600 bin konut için güçlendirme çağrısı!

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan mega kent İstanbul'daki 600 bin konut için güçlendirme çağrısı yaptı. İşte Sinan Türkkan'ın konuyla ilgili açıklamaları...

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Antalya mega projelerle marka kent oluyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, mega projelerle Antalyalıların istek ve ihtiyaçlarına cevap vermeyi sürdürürken marka kent Antalya’nın dünya vitrinindeki yerini güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Dünyadaki mega projelerin 4’ü Türkiye’de!

Türkiye mega projeleri ile, Dünya Bankası’nın Global Kamu-Özel Sektör işbirliği raporunda açık farkla lider oldu..

Antalya'nın mega projelerinde çalışmalar sürüyor!

Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel,'' iddialı 3 proje ile Antalya’ya yeni bir görünüm kazandırırken, ekonomiyi de canlandırmayı hedefliyor'' dedi.

Türkiye mega projelerle ulaşım sektöründe ön sıralarda!

Türkiye'de son 13 yılda yapılan mega projeler dünya ulaşım sektöründe dikkat çekiyor. Bu projeler kapsamında karayolu koridorlarının toplam uzunluğu 10 bin kilometre'yi buluyor.

Türkiye mega projelerle büyüyor!

Dünyayı kıskandıran mega projeleri bir bir hizmete açan Türkiye, kalkınma hamlesini büyütüyor. Osmangazi'den Yavuz Sultan Selim'e köprü projelerinde devrim yapılırken sırada İstanbul Yeni Havalimanı, Kanal İstanbul gibi dünyada eşi görülmemiş dev eserler var..

Türkiye mega projelerde Avrupa'nın radarına girecek!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Türkiye, önümüzdeki yıllarda uçak gibi yükselişe geçecek” diye konuştu.

Türkiye mega projelerde geri adım atmadı!

Türkiye büyük saldırılara maruz kaldığı 2016'da dev projeleri hayata geçirdi. Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü ile Ilgaz Tüneli açıldı. Yeni Havalimanı inşaatı sürerken, Kanal İstanbul ihalesi için geri sayım başladı.

Sıra 2017'nin mega projelerinde!

2016 yılı, yaşanan zorlu süreçlerin yanında, tarihi projelerde de final yılı oldu... Yılın kapanışı da finale yakışır şekilde mühendislik tarihinde yeni bir adım olarak nitelendirilen Avrasya Tüneli'yle oldu. Sıra 2017'nin projelerinde...

Türkiye'nin mega projeleri 130 ülkenin milli gelirini geride bıraktı!

Türkiye, mega projelerin mali büyüklüğü ile 130 ülkenin milli gelirini geride bıraktı. Türkiye’nin gündemine gelen 21 mega projenin maliyeti 138 milyar doları aşıyor.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

türkiyenin mega projelerinde son durum Haberi

türkiyenin mega projelerinde son durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Otoyol ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, konukları selamlayarak, açılışı yapılan köprünün ve otoyolun İstanbul'a, ülkeye, millete, Avrupa ve Asya kıtalarına, tüm insanlığa hayırlı olmasını diledi.


Köprünün projesinin hazırlanmasından inşasına kadar tüm aşamalarında emeği geçen bakanları, bürokratları, yüklenici firmaları, mühendisleri ve işçileri tebrik eden Erdoğan, bu süreçte 3 başbakan ve bir de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile çalıştıklarını, temeli Gül ile birlikte attıklarını söyledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin o zaman Başbakan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı'nın da Başbakan Binali Yıldırım olduğunu anımsatarak, büyük bir coşkuyla temel atıldığını anlattı.


Dalga geçenler, istihza edenler ve "Yaptırmayacağız" diyenlerin olduğunu dile getiren Erdoğan, buralara gelip gösteriler yapıldığını, ancak kendilerinin "Bu yoldan dönmek yok, yapacağız." dediklerini kaydetti.


"Avrasya Tüneli...