14 / 05 / 2024

Türkiyenin mimar ihtiyacı

Türkiyenin mimar ihtiyacı

1957 yılında Amerika'da 5 bin kişiye 1 mimar, bizde ise 27 bin kişiye 1 mimar düşüyormuş. Yapılan bir istatistiğe göre Türkiye'de 4 bin 800 mimarın bulunması gerekirken, toplam 881 tane mimar varmış.

TÜRASAŞ, lise mezunları için 213 personel alım ilanını üç farklı şehirde duyurdu!

TÜRASAŞ, personel ihtiyacını gidermek amacıyla yeni bir işe alım ilanı yayınladı. İŞKUR üzerinden duyurulan bu ilana göre, TÜRASAŞ'ta 7 farklı pozisyonda 213 yeni personel istihdam edilecek. TÜRASAŞ iş ilanı için gerekli şartlar nelerdir? İşte detaylar…

Yeni vergiler yolda! 2023 yılında bütçe 1 trilyon lira açık verecek!

OVP’ye göre, şubat depremlerinin yol açtığı ek kaynak ihtiyacı nedeniyle temmuzda çıkarılan 1,1 trilyon liralık ek bütçe ile toplam bütçe büyüklüğü 6,6 trilyona ulaştı. Ancak ek bütçe ile öngörülen ek gelirler de yetmeyeceği için yaklaşık 1 trilyon lira daha fazla açık verilecek.

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri nerede? Mimar Sinan Evleri fiyat listesi!

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri nerede sorusunun yanıtı ve Mimar Sinan Evleri fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte Emlak Konut GYO'nun en yeni projesi Mimar Sinan Evleri ile ilgili detaylar...

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Kentsel dönüşüm tüm Türkiye'nin ihtiyacı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Süleyman Ekinci: Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi var!

OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi olmasına rağmen yeteri kadar inşaat teknikeri olmadığını belirtti.

Ünlü mimar Engin Artemel vefat etti!

ABD'de yaşayan ünlü Türk mimarı Engin Artemel Virginia'nın Alexandria bölgesinde 81 yaşında yaşamını yitirdi.

Notre Dame Katedrali için Türk mimar Sunay Erdem'den çarpıcı fikir!

Dünyaca ünlü mimar Sunay Erdem yanan Notre Dame çatısı için bir proje üretti. Erdem, ''Çatıyı bir kamusal alana çevirebiliriz. Paris'in için yeni bir bakış, buluşma noktası olur'' diye konuştu. 

Mimar Ufuk Bahar: Milyarderlerin danışmanı!

Urbanist Architecture'ın başarılarının ardında genç bir Türk Mimarın imzası var; Ufuk Bahar... Bahar, Urbanist Architecture ile Londra'da bir Türk mimar olarak imza attığı başarılarını anlattı...

İç mimar ihtiyacınız var mı?

Zevkinize ve bütçenize göre mekanlar oluşturmak artık daha kolay. Amerika’da yaygın olan online iç mimarlık hizmeti veren site sayısı Türkiye’de de artıyor. Firmalar müşterilerine hızlı ve ekonomik seçenekler sunuyor...

Türk mimar Emrah Sevimlisoy'un başarı hikayesi!

Londra’da yaşayan başarılı mimar Emrah Sevimlisoy, “Okurken her zaman çalıştım. Çünkü, çalışma olmayınca sadece okumanın bir anlamı yok” diye konuştu.

Türk mimar Ufuk Bahar'dan Londra'da sanal gerçeklik devrimi!

Mimarlık ofisi Urbanist Architecture projelerinde uyguladığı 'Urbanist 4D Gerçeklik' teknolojisiyle mimari tasarımlara fark katıyor.Türk mimar Ufuk Bahar'dan Londra'da sanal gerçeklik devrimi...

Türkiyenin mimar ihtiyacı Haberi

Türkiyenin mimar ihtiyacı

İmar faaliyetine mukabil mimar sayısı son derece az.


Amerika'da 5 bin kişiye 1 mimar, bizde ise 27 bin kişiye 1 mimar isabet ediyor.


  Son yıllardaki büyük imar hareketlerine muvazi olarak, teknik eleman ve mimar ihtiyacı da birkaç misli daha artmıştır.

  Yapılan istatistiklere göre, Türkiye'de bulunması lazım gelen mimar sayısı 100 bin nüfusa 20 mimar hesabıyla 4800'dür. Halbuki memleketimizde halen ancak 881 mimar mevcuttur. Bu rakama göre aradaki fark 4000 civarındadır. 

  İlgililer normal mimar ihtiyacının ancak on senede karşılanabileceğini buna ilaveten nüfus artışı da dikkate alınırsa on sene sonraki 33 milyon nüfusa göre 6600 mimara ihtiyaç hasıl olduğunu belirtmektedir. Buna göre, senede 590 mimarın yetiştirilmesi (ki bu miktar on sene zarfında 5900'e yükselecektir) icap etmektedir. Bir mimar vasati 25 sene hizmet...