16 / 05 / 2024

türkiyenin şehirleşmesi

türkiyenin şehirleşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gecekonduların çoğunun şehirlerimizi adeta istila eden beton, çelik ve cam yığını binalardan daha kişilikli, daha şahsiyetli, daha özgün olduğunu söyledi.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Sektör temsilcileri Ankara'nın yatay şehirleşme planını destekliyor!

Hükümetin üzerinde çalıştığı “yatay şehirleşme” planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıklamalarıyla gündeme yerleşti. Başkent inşaat sektörü temsilcileri planı destekledi.

Ilgaz Dağı Tüneli'nde ışık göründü!

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ilgaz Dağı Tüneli'nde ışığın göründüğünü bildirdi. Çankırı Valisi Özcan: "Nisan ayı sonlarına doğru çalışmaların tamamlanıp, ilk aracın tünelden geçmesi bekleniyor"

Türkiye Şehirleşme İncelemesi Raporu yayımlandı!

Dünya Bankası, Türkiye'nin ikinci kentsel gelişim atağına başladığını belirtti ve ekledi: "Anadolu'nun kaplanları büyük şehirlerden daha hızlı gelişiyor."

Hacettepe Üniversitesi Beytepe'deki arazi için TOKİ'yle anlaştı.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe'deki 350 dönüm arazi için TOKİ'yle anlaştı. İmar geçmesi durumunda arazinin değeri 2-3 milyar TL'yi bulacak. Üniversite borç yükünden kurtulacak

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Doğalgaz santralleri yakıt değiştirecek!

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca, artan doğalgaz tüketimi nedeni ile doğalgaz santrallerinin bu gece yarısından itibaren fuel oil, motorin gibi ikincil yakıt türlerine geçmesi kararlaştırıldı.

Macaristan’daki Türk Çeşmesi’nin restitüsyonu tamamlandı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA ) tarafından ünlü tarihçi Peçevi’ nin memleketi olan Pecs şehrinde 400 yıllık Türk Çeşmesi’nin restitüsyonu tamamlandı.

Kamulaştırmadan vazgeçme!

Kamulaştırma işleminden vazgeçmek; idarenin söz konusu kamulaştırmadan vazgeçmesi ile ya da tarafların karşılıklı anlaşması ile oluyor. Kanun kapsamında yer alan "Kamulaştırmadan vazgeçme" ile ilgili hükümler haberimizde bulunuyor...

türkiyenin şehirleşmesi Haberi

türkiyenin şehirleşmesi

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin hedefinin tek başına büyümeyi, sanayileşmeyi ve ticareti arttırmak olmadığını belirterek, “Bizim bir iktisat ahlakımız var. Tüm çalışmalarımızı ona göre yürütüyoruz” dedi. Erdoğan, gecekonduların şehirleri istila eden beton, çelik ve cam yığını binalardan daha kişilikli, daha şahsiyetli, daha özgün olduğunu da vurguladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen “İnsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman Buluşmasına” katılan Erdoğan, “81 ilde tabiat turizmi seferberliği başlatıyoruz. Ülkemizin sahip olduğu tabii güzellikler gerekli planları ve yatırımları yapmak suretiyle turizme kazandırmak da kararlıyız. Tabiat turizmi gelirinde dünyanın ilk 5 ülkesi arasına girmeyi hedefliyoruz” dedi.


İktisat ahlaklarının temelinde sömürme değil, birlikte büyüme, risksiz kazanma değil üreterek kazanma, başkası hesabına değil kendi hesabına çalışma bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu:...