09 / 05 / 2024

Türkiyenin temiz hava haritası

Türkiyenin temiz hava haritası

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "2015 yılında 75 milyon insanın hava kirliliğini ölçecek duruma geleceğiz. Şu anda 50 milyon insanın çevre kirliliğini ölçüyoruz" dedi.

DHMİ açıkladı! Türkiye'de hava yolunu kullanan yolcu sayısı 11 ayda 200 milyon...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu senenin 11 ayında Türkiye'de havalimanlarında 199 milyon 866 bin 627 yolcuya hizmet verildiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Philips 3’ü 1 arada  hava temizleyici, fan ve ısıtıcı en uygun nerede? İşte 21 Eylül 2022 fiyat listesi

Temiz hava herkesin hakkı. Bu nedenle Philips Hava Temizleyicilerin temelindeki yenilik, evleri zararlı virüslerden, alerjenlerden ve kirletici maddelerden %99,97 oranında arındırır. Siz ve aileniz için daha sağlıklı bir ortam sunar. Şimdi Philips hava temizleyici, fan ve ısıtıcı 3'ü bir arada satış

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Koronavirüs konut trendlerini değiştirdi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, yaşam alanlarında yapılan tercihleri değiştirdi. Uzmanlar, vatandaşların temiz hava alabilmek için yaşam alanına sahip projelere yöneldiğini belirtiyor.

Mansur Yavaş: Akyurt'taki arazileri toplulaştıracağız!

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Akyurt'ta arazilerin toplulaştırma projeleri olduğunu, otopark, temiz hava ve su, altyapı, imar gibi sorunların bulunduğunu söyledi.

Temiz hava solutan öngörü yazılımı!

Siemens büyük şehirlerdeki hava kirliliği oranını birkaç gün önceden doğru bir şekilde tahmin etmek için yapay sinir ağlarını temel alan akıllı bir yazılım geliştirdi. Bu yazılım şehirlere ve sakinlerine bu bilgileri hava kirliliği zirve yapmadan önce vererek yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda

İzmir Bölgesel Temiz Hava Merkezi mecliste konu oldu!

İzmir'deki Bölgesel Temiz Hava Merkezi'nin faaliyete geçeceği tarih ve Aliağa ilçesindeki hava kirliliği ve kanser vakalarına karşı alınacak tedbirler meclis gündemine taşındı..

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Nefis Çankaya Evleri ile temiz hava banyosu!

Yoğun trafikten kaynaklanan karbondioksit salımına bir de kış aylarında artan kirli hava eklenince kent merkezlerinde nefes almak da zorlaştı. Ankara’da yaşayanların imdadına ise kentin göbeğindeki İmrahor Vadisi yetişiyor.

Gökdelenler hava kirliliğini artırıyor!

Sadece kalitesiz kömür kullanımının değil trafik ve yüksek katlı inşaatların da hava kirliliğine sebep olduğuna dikkat çeken ÇMO, “Gökdelenler rüzgar sirkülasyonunu engelliyor, kent temiz hava alamıyor.” açıklamasında bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan temiz hava merkezleri açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temiz hava merkezleri ile ilgili açıklama yaptı. 2005 yılında hava kalitesi ölçüm istasyonlarının kurulumuna başlayan Bakanlık, günümüz itibari ile 195 adet istasyona sahip Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı kurdu.

Türkiyenin temiz hava haritası Haberi

Türkiyenin temiz hava haritası


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "2015 yılında 75 milyon insanın hava kirliliğini ölçecek duruma geleceğiz. Şu anda 50 milyon insanın çevre kirliliğini ölçüyoruz" dedi. 

Bakan Güllüce, Laboratuvar, Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığında "81 İl'de Hava Kalitesinin İzlenmesi ve Kamuoyunun Bilgilendirilmesi Süreci" hakkında basın toplantısı düzenledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın daha çok "şehircilik" alanında tanındığını belirten Güllüce, bakanlığının çevre konusunda, dünya standartlarını yakaladığını dile getirdi. 

Türkiye'de çevreyle ilgili yapılanların tanıtımını ve anlatımını yapma ihtiyacı duyduklarını vurgulayan Güllüce, "2015 yılında 75 milyon insanın hava kirliliğini ölçecek duruma geleceğiz. 

Şu anda 50 milyon insanın çevre kirliliğini ölçüyoruz. 

2015 yılının sonuna doğru yapılan çalışmalar bitecek. 

Biz bütün Türkiye'de 330 noktada hava kirliliğini ölçmüş, dünya standartlarını yakalamış duruma geleceğiz" dedi. 

Hava kirliliğiyle mücadele ve atık yönetiminin bütün canlıların hukukunu...