06 / 05 / 2024

Türkiyenin turist haritası

Türkiyenin turist haritası

Tarih boyunca birçok medeniyeti barındıran Anadolu toprakları, zengin tarihi mirası, renkli kültürel yapısı ve doğal güzellikleriyle dünyanın her yerinden turist çekiyor.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Ulaştırmada yol haritası belli oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada ulaştırma yatırımlarında önceliğin demiryollarında olacağını söyledi.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Türkler'den Maldivler'e 200 milyon dolarlık yatırım!

Dünyanın en güzel tatil adalarından Maldivler'de Türk rüzgarı esiyor. Bölgedeki Türk yatırımı 200 milyon doları bulurken, Türk turist sayısı da giderek katlanıyor.

Türkiye deprem haritası 2015!

Deprem haritası, dünya üzerinde ülke ülke, şehir şehir ve bölge bölge, deprem riskinin gösterildiği harita oluyor. Deprem haritasına göre ülkemizde beş farklı deprem bölgemiz bulunuyor. İşte Türkiye deprem haritası 2015...

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre Türkiye turist sayısında 6. sırada!

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre Türkiye geçen yıl 39.8 milyon turist çekerek dünyada 6. sırayı aldı. İlk sırada 83.7 milyon ile Fransa yer alıyor.

Türkiye'de 2015'te 36 milyar dolar turizm geliri bekleniyor!

Türkiye turizmi, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklara rağmen, 2014 yılını turizm açısından başarılı bir şekilde kapattı. Değerlendirmelere göre Türkiye, turist gelişleri itibarıyla dünyada 6'ıncı sırada yer aldı.

Türkiye'nin turist haritası çıkarıldı!

Tarih boyunca birçok medeniyeti barındıran Anadolu toprakları, zengin tarihi mirası, renkli kültürel yapısı ve doğal güzellikleriyle dünyanın her yerinden turist çekiyor.

İşte Türkiye'nin turist haritası!

Tarih boyunca birçok medeniyeti barındıran Anadolu toprakları, zengin tarihi mirası, renkli kültürel yapısı ve doğal güzellikleriyle dünyanın her yerinden turist çekiyor.

Türkiye, turist girişlerinde dünyada 6. sırada!

Dünya Bankası verilerine göre, 2002 yılında Türkiye’ye giren turist sayısı yıllık 12,8 milyon düzeyindeyken, 2013 itibariyle bu rakam, 37,8 milyona erişti. Bu yükseliş, bize aynı zamanda dünya liginde de ciddi ölçüde basamak atlattı.

Türkiyenin turist haritası Haberi

Türkiyenin turist haritası

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, üç büyük imparatorluğa başkentlik yapan dünyanın en eski şehirlerinden İstanbul, tarihi, kültürel varlıkları ve boğazıyla Türkiye'nin turizm merkezlerinin başında geliyor.


Dünyanın en eski şehirlerinden olan ve üç büyük imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul, tarihi, kültürü ve eşsiz boğazıyla Türk turizminin gözde merkezlerinin başında geliyor.


Binlerce yıldır, farklı medeniyetlere yurt olan İstanbul'un hemen her yöresinde, tarihin çeşitli dönemlerinden kalma kent duvarları, saraylar, kasırlar, camiler, kiliseler, sinagoglar, çeşmeler ve konaklarla karşılaşmak mümkün. Bu özellikleriyle dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçiyi ağırlayan İstanbul, konuklarına zengin bir "menü" sunuyor.


 Ayasofya, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Kız Kulesi, Rumeli Hisarı, Anadolu Hisarı, Haydarpaşa Garı, Sirkeci Garı, Binbirdirek Sarnıcı,Yerebatan Sarnıcı, Galata, Beyazıt ve Dolmabahçe kuleleri, Dikilitaş, Çemberlitaş Sütunu, Galata Köprüsü, Yedikule Zindanları, Feshane ve Sepetçiler Kasrı gibi...