29 / 04 / 2024

türkiyenin turizmden elde ettiği gelir

türkiyenin turizmden elde ettiği gelir

Türkiye ’nin turizm geliri, bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,8 artarak 8 milyar 677 milyon 385 bin dolar oldu.

TÜİK açıkladı! 2017'den beri ilk defa bu rakama ulaştı

TÜİK verilerinde elde edilen bilgilere göre; Türk ekonomisi 2022 yılında yüzde 5,6 büyürken, 2021' yılında 9 bin 539 dolar olan kişi başı milli gelir de, 10 bin 655 dolar olmuş oldu.. 

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Türkiye en çok kripto para kazancı elde edilen 6'ncı ülke oldu! Yatırımlar katlandı! 

Kripto paradan en fazla kar elde edilen 6. ülke 4.5 milyar dolarla Türkiye olurken, tüm ülkelerde elde edilen kar tutarı 162.7 milyar dolar olarak açıklandı.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

2019'da en çok hangi ülkenin vatandaşı Türkiye'den ev aldı? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, 2019 senesinde konut satışları bir önceki yıla göre düşüş gösterdi. Ülke uyruklarına göre en çok konut satışının da Irak vatandaşlarına yapıldığı belirtildi...

Türkiye'de 30 yılda 211 tarihi proje hizmete girdi!

Kamu-Özel işbirliği(KÖİ) uygulamaları meyvesini verdi, dev projeler hizmete girdi. Enerjiden ulaştırmaya, turizmden sağlığa 30 yılda 211 tarihi proje KÖİ yoluyla hayata geçirildi. Projelerin toplam yatırım büyüklüğü, 52.2 milyar dolar.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

2004 yılında İstanbul'un trafiği tek elde toplanacakmış!

2004 yılında İstanbul'da, trafik ve ulaştırmayı tek elde toplamak için yasa teklifi verilmiş. Teklife göre, İstanbul Ulaşım İdaresi Genel Müdürlüğü kurulacakmış ve kamu kuruluşlarına dağılan yetkiler bu müdürlükte toplanacakmış.

Gurbetçiler Türkiye’deki evleri için ne yapacak?

Yurtdışında yaşayan vatandaşlar Türkiye’de elde ettikleri gelirlerinin sadece tamamı stopaja tabi tutulmuş işyeri kira gelirlerinden ibaret olması halinde, kira gelirini Türkiye’de beyan etmeyecekler. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin enerji faturası azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan(TÜİK) yapılan açıklamaya göre, en büyük ithalat kalemi olan mineral yakıtlar, mineral yağlar ve bunların damıtılmasından elde edilen ürünler ithalatı 4 milyar 426,7 milyon dolar oldu.

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

türkiyenin turizmden elde ettiği gelir Haberi

türkiyenin turizmden elde ettiği gelir


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Geçen yıl 32 milyon turist ülkemizi ziyaret etmiş, yaklaşık 30 milyar dolar turizm geliri elde etmiştik. Ziyaretçi sayısında da yüzde 12.8’lik bir artış var. Bu da Türkiye’nin turizm sektörü ve turizm gelirlerinin geçen yıla göre fevkalade arttığını gösteriyor” diye konuştu. 


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılı ikinci dönem (nisan-mayıs-haziran) turizm istatistiklerini yayımlandı. Buna göre, bu dönemde turizm gelirinin yüzde 84.6’sı yabancı ziyaretçilerden, yüzde 15.4’ü ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi. Ziyaretçiler, seyahatlerini kişisel veya paket tur ile gerçekleştirirken, bu dönemde yapılan harcamaların 6 milyar 465 milyon 783 bin dolarını kişisel, 2 milyar 211 milyon 601 bin dolarını ise paket tur oluşturdu. Kişi başına ortalama harcama 825 dolar olurken, yabancılar ortalama 766 dolar, yurt...