29 / 04 / 2024

Türkiyenin yarısı tabut evlerde yaşıyor

Türkiyenin yarısı tabut evlerde yaşıyor

Beklenen İstanbul depremi için sismik araştırmalar artırılırken binaların durumunun hâla içler acısı olduğu bildirildi. Türkiye'de 20 milyon konutun yarıya yakınının sağlıksız olduğunu, kentsel dönüşüm sürecinin doğru yönetilmesi gerektiğini vurgulanıyor.

Bakan Özhaseki açıkladı! "Yarısı Bizden Kampanyası"nda merak edilenler!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm uygulamaları doğrultusunda  "Yarısı Bizden Kampanyası"na ilişkin olarak merak edilen 8 sorunun yanıtını paylaştı.

Yarısı Bizden kampanyasının bütçesi 105 milyar TL!

Bu sene toplamda 350 bin konutun dönüştürüleceği Yarısı Bizden kampanyasının bütçesi 105 milyar TL oldu. İşte dev dönüşümle ilgili detaylar...

Kentsel dönüşüm tırları yarısı bizden kampanyası için İstanbul'da!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" projesi ve "Yarısı Bizden" isimli dönüşüm kampanyasıyla ilgili olarak gezici tırlardaki uzmanları İstanbullulara ulaştırıyor.

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

Konut sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar, konut satışlarının yılın 2. yarısında artması beklediklerini söyledi.

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Yarısı bizden kampanyasına özel müteahhitler de dahil edilmeli

Konut sorununu çözmek için İstanbul’da başlatılan Yarısı Bizden kampanyasını Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam değerlendirdi.

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Motorine gece yarısı zam geldi! Benzine de zam gelecek mi? 23 Aralık 2023 güncel akaryakıt fiyatları!

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ve vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorine gece yarısı 1 lira 61 kuruş zam geldi. Peki benzine de zam gelecek mi?

Kira artışları ölüm riskini artırıyor! Gelirinin yarısını kiraya harcayanların ölüm ihtimali yüzde 9 daha çok!

ABD'de sürdürülen bir araştırmaya göre, gelirinin yarısını kiraya harcayan insanların ölüm ihtimalinin yüzde 9 daha çok olduğu belirlendi. İşte o araştırma ile ilgili detaylar...

Seçimlerden sonra kira fiyatları yüzde 18.33 arttı! Yurttaş gerinin yarısını kiraya veriyor!

Konut kira fiyatları gündemden düşmüyor.  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira fiyatlarının düştüğünü söylese de sektör mensupları kiralarda düşüşün olmadığını sadece yavaşladığını ve yurttaşların gelirlerinin yarısını kiraya verdiğini açıkladı. 

Almanya'da kira krizi büyüyor! Kira gideri hane gelirinin yarısına yaklaştı!

Almanya'da yaşayan vatandaşlar, COVID-19 pandemi döneminden bu yana kiralarını ödemekte zorlanıyor.  Vatandaşların konuta harcadıkları para hane gelirlerinin neredeyse yarısına ulaştı.

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Yenilenen Bolu Dağı Tüneli yarın trafiğe açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yıl içerisinde heyelan nedeni ile bir süre trafiğe kapalı olan Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmaların tamamlandığını kaydederek, tünelin yarın hizmete açılacağını açıkladı.

İngiltere’de yatırım fırsatı: Metrekaresi 5 bin pound! Projenin yarısını öde, İngiltere’de ev sahibi ol!

İngiltere’de yatırım fırsatı: Metrekaresi 5 bin pound! Projenin yarısını öde, İngiltere’de ev sahibi ol! Peker Holding, İngiltere’de satışa sunulan The Old Brewery ve Finchley Dollis projelerinde Türk yatırımcılar için yüzde 50 peşinat, 36 ay vade seçeneği ile mortgage almadan da ev sahibi ol

Yarısı Bizden kampanyasında son dakika! Meclis'te görüşülüyor! Yeni düzenleme kapıda...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni haftaya yoğun bir gündemle başlıyor. Milyonların merakla beklediği ''Yarısı bizden kampanyası'' bugün meclis gündeminde yer alacak. Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler geliyor...

Türkiyenin yarısı tabut evlerde yaşıyor Haberi

Türkiyenin yarısı tabut evlerde yaşıyor

Beklenen İstanbul depremi için sismik araştırmalar artırılırken binaların durumunun hâla içler acısı olduğu bildirildi. Yetkililer Türkiye'de 20 milyon konutun yarıya yakınının sağlıksız olduğunu, kentsel dönüşüm sürecinin doğru yönetilmesi gerektiğini söylüyor.



KENTSEL dönüşümün deprem gerçeği ile yasayan Türkiye'de çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Kara, "Ancak kentsel dönüşüm, dar kapsamlı ve parselinde bina bazında dönüşüm olarak algılanmamalı. 

Yerinde imar artışıyla yapılmaya çalışılan kentsel dönüşüm başarısız olur. Kentleri uzun vadede geri dönüşü mümkün olmayan hatalara sürüklememek için kentsel dönüşüm; yolu. altyapısı, yeşil alanı ile daha kapsamlı, planlı ve sağlıklı yaşam alanlarına dönüşüm olarak ele alınmalı. Ayrıca devlet ve yerel yönetimler daha etkili ve yönlendirici rol oynamalı." diye konuştu. 



Maliyet değil kaliteye önem verilmeli 


İNŞAAT projelerinde üretimin yanı sıra kullanım ve dönüşüm süreçlerinin de göz önüne...